Sinopé Smart Adaptive Phase Dimmer review: nauwkeurig maar prijzig

Sinopé Smart Adaptive Phase Dimmer DM2550ZB on wall

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Fase-aanpassing maakt nauwkeurige dimregeling mogelijk voor een breed scala aan verlichtingstypes Compatibel met een verscheidenheid aan slimme toepassingen en apparatenEenvoudig te installeren

nadelen

Vereist een compatibele Zigbee-hubPrijs

Ons oordeel

Een uitstekende, gebruiksvriendelijke dimmer die traditioneel problematische LED- en andere lampen efficiënt en effectief kan dimmen.

Prijs bij beoordeling

$ 71,99

Beste prijzen vandaag: Sinopé Smart Adaptive Phase Dimmer DM2550ZB

Amazone

Niet beschikbaar

De nieuwste slimme dimschakelaar van Sinopé heeft een meer elektrisch compatibele benadering dan de meeste andere dimmers die we hebben gezien, inclusief het vorige model van de fabrikant.

Hoewel de nieuwe Smart Adaptive Phase Dimmer (DM2550ZB) er identiek uitziet als de andere dimmer van het bedrijf (de DM2500ZB), onderscheidt het eerste zich door het gebruik van adaptieve fasedimming en MOSFET (Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistor) schakeltechnologie. Voor $ 71,99 (USD) is het ook veel duurder.

“Smart adaptive phase” dimmen betekent dat de schakelaar functioneler is en compatibel is met een breder scala aan verlichtingsopties dan standaard dimmerschakelaars.

In wezen, wanneer de meeste dimmers worden gebruikt op LED’s of – in het bijzonder – fluorescentielampen, is er een limiet aan de mate van dimgradatie die mogelijk is. Wanneer er meer dan ongeveer 30 procent of minder wordt gedimd, beginnen veel lampen gewoon te flikkeren of gaan ze gewoon uit. De stroombelasting die van de schakelaar naar het licht gaat, kan niet netjes voorbij een bepaald punt worden geregeld. De slimme adaptieve fasedimming van Sinopé leest de belasting en past zich automatisch aan om optimale verlichting te bieden.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s dekking van de beste slimme lichtschakelaars, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Hoe stel je de Sinopé Smart Adaptive Phase Dimmer in?

De DM2550ZB is compatibel met LED’s, gloeilampen, spaarlampen, halogeen, magnetische laagspanning (MLV) en elektronische laagspanning (ELV), de DM2550ZB gebruikt een drie- of vierdraadsverbinding en vereist een neutrale draad, maar wordt verder net als elke normale draad aangesloten lichtschakelaar.

Sinopé Smart Adaptive Phase Dimmer DM2550ZB bedrading

Sinopé

De schakelaar kan een maximale belasting aan van 600 watt voor gloei- en halogeenlampen en 150 watt voor led en spaarlampen. Het maximale wattage is afhankelijk van het aantal lampen dat de schakelaar bedient en hoeveel andere dimmerschakelaars u op hetzelfde circuit installeert. De schakelaar maakt het ook mogelijk om de fasering om te draaien als blijkt dat de aangesloten verlichting toch problemen heeft.

Heeft de Sinopé Smart Adaptive Phase Dimmer een hub nodig?

Zoals het modelnummer suggereert, heeft de switch een Zigbee-gateway nodig om verbinding te maken met de Neviweb-app van Sinopé en andere slimme apparaten voor thuisgebruik.

We gebruikten de Sinopé GT130-gateway en om de nieuwe switch te synchroniseren, moet je fysiek op de synchronisatieknop op de GT130 drukken en vervolgens zowel de boven- als onderkant van de switch zelf indrukken om ze aan te sluiten. Dat is een onhandig proces als (zoals bij ons het geval was) de switch en gateway op aparte verdiepingen staan, maar verder probleemloos werkten.

Eenmaal fysiek geïnstalleerd, kunt u de DM2550ZB net als elke andere lichtschakelaar gebruiken. Door op de boven- of onderkant van de tuimelschakelaar te tikken, wordt het licht in- en uitgeschakeld, terwijl u de schakelaar vasthoudt om helderder of gedimd te worden. Vanuit de Neviweb-app kunnen gebruikers een groot aantal aanpasbare functies toevoegen.

Sinopé Smart Adaptive Phase Dimmer (DM2550ZB) app

Jason D’Aprile/Gieterij

Werkt de Sinopé Smart Adaptive Phase Dimmer met Alexa en Google Assistant?

De DM2550ZB is compatibel met SmartThings, Hubitat, Amazon Alexa en Google Assistant. Het werkt echter niet met Apple’s HomeKit.

Automatische timers, acties op basis van geofencing-instellingen, zelfs het in- en uitschakelen van slimme stekkers en apparaten zijn allemaal opties.

De schakelaar (of een reeks aangesloten schakelaars) kan worden ingesteld voor “scènes” om de verlichtingsniveaus aan te passen op basis van de tijd van de dag of andere door de gebruiker ingestelde parameters.

Is de Sinopé Smart Adaptive Phase Dimmer het geld waard?

De Sinopé Smart Adaptive Phase Dimmer DM2550ZB heeft een hoog prijskaartje en vereist een compatibele Zigbee-hub, maar dankzij de eenvoudige installatie en het vermogen om een ​​breed scala aan verlichtingsproducten nauwkeurig te dimmen, is het gemakkelijk aan te bevelen.

0 Shares:
You May Also Like