Sinopé Sedna Smart Water Valve (2e generatie) review: nu met flow sensing

Sinopé smart water valve

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Nieuwe flowsensor zorgt voor een completere beschermingsdekking De Neviweb-app integreert de Sedna in een breed smart home-ecosysteem Geen abonnementskosten Afsluitklep met batterijback-up in geval van stroomuitval

nadelen

Nieuwe flowsensor is een optionele add-on en detecteert geen langzame lekken Systeem analyseert het waterverbruik niet per bron Leksensoren op afstand moeten fysiek worden gekoppeld aan de afsluiter

Ons oordeel

De nieuwe Sedna Smart Water Valve, vooral in combinatie met de nieuwe stroomsensor van Sinopé en de bestaande externe sensoren van het bedrijf, is een uitzonderlijk goed lekdetectiesysteem.

Prijs bij beoordeling

$ 225,99

Vandaag de beste prijzen: Sinopé Sedna Smart Water Valve (2e generatie) (model VA4220WF)

Sinopé Sedna Smart Water Valve (2e generatie) (3/4-inch model VA4220WF)

$ 225,99

We hielden van de eerste versie van Sinopé Tech’s Sedna Smart Water Valve, die een prima compromis bood tussen prijs en bescherming. Onze grootste klachten waren het ontbreken van een flowsensor en elke vorm van slimme tracking voor lekken en waterverbruik. Het tweede generatie apparaat van Sinopé, modelnummer VA4220WF, doet veel om die zorgen weg te nemen.

De nieuwe Sedna is geen radicaal herontwerp van het eerdere model, maar biedt wel ondersteuning voor de nieuwe stroomsensor van Sinopé, die nauwkeurig het waterverbruik van uw huis kan volgen en u kan waarschuwen voor mogelijk abnormale waterverbruikspatronen. De klep werkt samen met de externe sensoren van Sinopé, die daadwerkelijke waterlekken kunnen identificeren. Het is nog steeds niet zo geavanceerd als de Phyn Plus of Moen Flo, die beide kunstmatige intelligentie gebruiken om het watergebruik bij te houden, maar het is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het eerste generatie product.

Je kunt de Sinopé Sedna $ 256 kopen, of in een kit met vijf externe leksensoren voor $ 470. Als u de 3/4-inch flowsensor van Sinopé aan het pakket toevoegt, wordt $ 42 aan uw factuur toegevoegd. (Er zijn ook 1-inch en PEX-configuraties van elk apparaat.)

Schermafbeeldingen van de Sinopé Neviweb-app

Jason D’Aprile/Gieterij

De Sedna combo houdt je waterdruk of watertemperatuur niet in de gaten en kan je dus ook niet waarschuwen voor het gevaar van bevriezing van leidingen. Het zal ook niet proberen te raden wanneer uw wasmachine draait of dat u een douche neemt in plaats van uw tuin water te geven. Er worden geen vragen gesteld om een ​​persoonlijk profiel van het waterverbruik van uw huishouden op te bouwen of tips te geven om uw doelen op het gebied van waterbesparing te bereiken. Aan de andere kant brengt het ook geen abonnementen of andere verborgen kosten met zich mee om het volledige voordeel van het product te krijgen.

De nieuwe Sinopé Sedna slimme klep installeren

Aangezien ik het apparaat van de eerste generatie zelf had geïnstalleerd, schonk ik niet veel aandacht aan Sinopé’s sterke suggestie om de nieuwe hardware door een professional te laten installeren. Dit leidde tot een paar doe-het-zelf-shenanigans van mijn kant, hoewel het resultaat – zij het drie uur later – uiteindelijk succesvol was. Een deel van het probleem in mijn geval is dat de flowsensor een apart onderdeel is dat moet worden toegevoegd aan de Sedna-afsluitklep, dus ik was een bestaande installatie aan het aanpassen. Nieuwe gebruikers zullen dat probleem niet hebben.

De nieuwe sensor voegt 2,6 inch toe aan de lengte van de hele montage, wat niet zo veel uitmaakt als je alles helemaal opnieuw installeert. Het toevoegen van de sensor aan een Sedna-installatie kan daarentegen problematisch zijn omdat je nu een vrouwelijke connector op je hoofdwaterleiding nodig hebt, zodat de sensor vóór de slimme klep kan worden geïnstalleerd. Voor mij betekende dit een reis naar de bouwmarkt om een ​​onderdeel te krijgen.

Hoewel sanitair mijn minst favoriete doe-het-zelfreparatie is, was dit geenszins een groot project. Dat gezegd hebbende, het is zeker geen schande om een ​​professional in te schakelen om het werk voor u te doen.

Sinopé touw perimeter waterleksensor geïnstalleerd rond een boiler

Jason D’Aprile/Gieterij

Zodra het sanitair klaar is, is het tijd om naar de Neviweb-app te gaan. Sinopé had oorspronkelijk een specifieke app voor hun slimme sensor, maar heeft deze onlangs afgeschaft ten gunste van de integratie in hun overkoepelende Neviweb-controle-app. Het is vermeldenswaard dat zowel de initiële app-configuratie als het toevoegen van een afstandsbedieningssensor fysieke toegang tot de Sedna vereist.

U verwijdert eerst het deksel van het batterijpaneel, voegt vier AAA-batterijen toe voor back-up en volgt de instructies in de app. Het proces verliep naadloos en snel, behalve de automatische update die onmiddellijk begint na het instellen van de Sedna. De app laat je niet meteen weten dat dit gebeurt, dus ik dacht dat er iets mis was. Toen dat eenmaal gebeurde en er weer een moment voorbij was, functioneerde de rest van de opstelling perfect.

Nadat de afsluiter is geïnstalleerd en ingesteld, stelt u de flowsensor in de app in (deze is standaard ingesteld op “uit”). Selecteer in het configuratiemenu van de Sedna de flowsensor en vertel hem hoe hij u moet waarschuwen voor een “ongewone flow” (u kunt kiezen uit sms en/of e-mail, samen met een pushmelding naar de app zelf). U kunt er ook voor kiezen om de kraan automatisch uw watertoevoer af te laten sluiten bij een verdachte waterstroom.

De Sinopé flowsensor is een belangrijke toevoeging

Sinopé' stroomsensor

Sinopé’ Technologies

De toevoeging van de flowsensor plaatst de Sedna op één lijn met de andere watermonitoringsystemen die ik eerder noemde. De grootste kracht van de originele Sedna was de reeks leksensoren met externe sensoren, die optionele accessoires blijven bij de Moen- en Phyn-producten.

Sinopé biedt verschillende soorten watersensoren aan. Er zijn kleine boxy-sensoren die op de grond zitten, verlengsensoren met lange snoeren voor gebieden die mogelijk onder water komen te staan, en een gloednieuwe “touw” perimetersensor die rond hoeken, onder apparaten of waar je maar wilt monitoren kan kronkelen een groter gebied. Elk van de sensoren maakt gebruik van een AAA-batterij en heeft een uitstekende energie-efficiëntie (de batterijen van mijn Sedna-installatie begin 2019 gaan nog steeds goed).

De sensor heeft nog steeds fysieke interactie nodig om te koppelen met de slimme klep. Eenmaal ingesteld via de app, label je ze allemaal om te identificeren wat ze beschermen en laat je de app weten hoe je wilt dat de klep reageert op een lekmeting van elke sensor. U kunt de klep automatisch laten afsluiten als uw boiler bijvoorbeeld lekt, maar u krijgt gewoon een melding als er water uit de afvoer onder uw gootsteen begint te druppelen.

De leksensoren zijn opmerkelijk gevoelig en responsief, en de app waarschuwde me via sms-berichten en e-mails zodra de minste hoeveelheid water werd gedetecteerd. De afstandssensoren zijn ook uitgerust met een lokaal alarm en piepen bij het afgaan, zodat je je telefoon niet eens bij de hand hoeft te hebben als je thuis bent als er een lek begint. Het hele systeem werkte feilloos en betrouwbaar.

Sinopé slimme waterklep geïnstalleerd op een PEX-waterleiding

Jason D’Aprile/Gieterij

Het Sinopé Sedna slimme ventiel in een geïntegreerd smart home systeem

In tegenstelling tot de concurrentie van Moen en Phyn, kan de Neviweb-app van Sinopé het hele Sinopé smart home-ecosysteem besturen, dat alles omvat, van slimme dimmers, slimme stopcontacten en slimme stekkers tot wifi-thermostaten. Sluit uw vaatwasser aan op een van de slimme stekkers van Sinopé en plaats er bijvoorbeeld een Sedna-watersensor onder, en het systeem sluit niet alleen de watertoevoer af als er een lek wordt gedetecteerd, maar ook de stroom naar de vaatwasser.

Installeer een van de slimme schakelaars van Sinopé in je muur, en je kunt hem configureren om de Sedna slimme klep met een dubbele tik uit te schakelen. De apparaten van Sinopé zijn ook compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant, dus je kunt ze bedienen met spraakopdrachten.

De Sinopé Sedna biedt lekdetectie waarop u kunt rekenen

Hoewel de Sedna niet zo geavanceerd is in het bijhouden van waterverbruik als zijn twee grootste concurrenten, biedt hij een mate van slimme thuisintegratie die completer is dan beide. De mogelijkheid om uw hoofdwatervoorziening uit te schakelen met een dubbelklik op de slimme lichtschakelaar van Sinopé is bijzonder aantrekkelijk, natuurlijk in de veronderstelling dat u bereid bent om alles in te zetten op het slimme thuisecosysteem van Sinopé.

0 Shares:
You May Also Like