Signify roept bepaalde Philips Hue-voedingen voor buitenverlichting terug

philips hue calla installed

Signify, het bedrijf dat eigenaar is van het merk Philips Hue slimme verlichting, waarschuwt dat de voedingen die bij verschillende modellen van zijn buitenlampen worden geleverd, “een veiligheidsrisico kunnen vormen” en moeten worden vervangen.

Op een webpagina die de terugroepactie aankondigde, zei Signify dat de 40 watt-voedingen, die bij bepaalde Philips Hue-buitenlampen werden geleverd tussen 2018 en 2020, water zouden kunnen laten binnendringen, wat een “veiligheidsrisico” inhoudt als ze worden aangeraakt in “natte omstandigheden”. .”

Hoewel het bedrijf zei dat het alleen “zeer zeldzame gevallen” van defecte apparaten heeft gevonden, adviseert Signify iedereen met bepaalde Philips Hue PSU’s voor buiten om deze op te sturen voor vervanging. Een woordvoerder van Signify benadrukte tegen TechHive dat het “vervangingsprogramma” van de stroomvoorziening vrijwillig is.

Zes Philips Hue-buitenverlichtingsproducten staan ​​op de lijst met lampen met mogelijk defecte voedingen: Lily en Lily XL-spots, evenals Calla, Calla Large, Econic en Impress sokkellampen. Signify zegt dat de twijfelachtige voedingen tussen 2018 en 2020 zijn verzonden en dat ze zijn opgenomen in “basispakketten” van de buitenverlichting.

philips hue lily xl lifestyle 2

Om te controleren of uw Hue-buitenvoeding een van de apparaten is die moet worden vervangen, zegt Signify dat u eerst de stroom moet uitschakelen en vervolgens een viercijferige code op de voorkant van het apparaat moet zoeken.

Als de eerste twee cijfers van de code 19 of lager zijn, en de laatste twee cijfers 41 of lager, moet u de PSU opsturen voor een gratis vervanging.

Om een ​​vervangende PSU aan te vragen, gaat u naar deze webpagina en vult u uw persoonlijke gegevens, de productiecode van de PSU en het modelnummer in.

U moet ook een momentopname van het voorpaneel van de voeding opsturen, inclusief het modelnummer en andere details.

0 Shares:
You May Also Like