Shelly Plug US review: een Europees merk maakt indruk in de Verenigde Staten

shelly smart plug primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekende waardeAantrekkelijk, compact hardware-ontwerpBoordevol functies, waaronder energiemonitoring

nadelen

App heeft een ingewikkelde, drukke interfaceVeel voorkomende problemen met verbroken verbindingen en vertragingen

Ons oordeel

Shelly’s eerste Amerikaanse stekker heeft wat finetuning nodig; maar zelfs met zijn gebreken is het een aantrekkelijke optie voor dit prijsniveau.

Shelly is een submerk van een Bulgaars bedrijf, Alltarco, dat onlangs begon met het beschikbaar stellen van zijn producten in de VS. Terwijl het aanvankelijk zijn naam bouwde op meer bedradingscomponenten op aannemersniveau, is het merk Shelly uitgebreid met apparatuur van consumentenkwaliteit, waaronder gloeilampen, sensoren en deze plug-in slimme schakelaar. Het wordt de Shelly Plug US genoemd omdat het de Amerikaanse versie is van de vorige Shelly Plug S, die is ontworpen voor Europese stopcontacten.

Qua ontwerp biedt de plug slechts kleine variaties op een veelgebruikt thema. Het Wi-Fi-apparaat (alleen 2,4 GHz) ondersteunt een maximale belasting van 15 ampère en een wattagelimiet van 1.650 watt, maar met slechts één driepolige aansluiting aan de voorkant van het apparaat, zult u het waarschijnlijk niet kunnen overbelasten gemakkelijk.

De afgeronde randen van de stekker geven hem een ​​enigszins uniek uiterlijk in vergelijking met de reeks generieke rechthoeken op de markt, en hij is compact genoeg om twee van de stekkers in een standaard stopcontact met twee stopcontacten te kunnen gebruiken. Een handmatige aan/uit-knop bevindt zich aan de voorkant van de schakelaar, samen met een kleine LED die de stroom- en wifi-status aangeeft. (De LED kan door de gebruiker worden uitgeschakeld.)

shelly slimme stekker geïnstalleerd 3

Hoewel Shelly erop let dat het rechtstreeks kan worden beheerd via zijn eigen wifi-netwerk en een webbrowser die naar zijn IP-adres wordt gestuurd, zullen de meeste gebruikers waarschijnlijk liever communiceren via de mobiele Shelly Cloud-app. De app is beslist druk, maar het is eenvoudig genoeg om je door de installatie te leiden zonder al te veel gedoe, en het doet het zware werk van het veranderen van het tijdelijke wifi-netwerk van de Shelly Plug naar het jouwe zonder veel gedoe.

shelly-app 2

Bij regelmatig gebruik vond ik de app echter nogal grillig. De app laadt traag en reageert vaak traag, soms duurt het 15 seconden voordat een opdracht is geregistreerd, andere keren reageert het onmiddellijk. Als je gewoon een lamp probeert aan te doen met de app, kan het ongelooflijk gekmakend zijn om het stroompictogram eindeloos te zien draaien terwijl het wacht tot de hardware reageert. Ik kwam talloze soortgelijke problemen tegen toen ik probeerde verschillende instellingen te wijzigen of timers te configureren, omdat de plug willekeurig zou melden dat hij de verbinding met het netwerk had verloren. Ook waren er vijf pogingen nodig om de firmware met succes bij te werken.

Dat is jammer, want Shelly heeft een heleboel indrukwekkende functies, waaronder energiemonitoring, automatische aan/uit-timers, een capabel planningssysteem (inclusief dynamische opties voor zonsopgang / zonsondergang) en zelfs een optie om het systeem automatisch uit te schakelen als een bepaald aantal van wattage wordt overtroffen. Het systeem registreert alle activiteit binnen de app en biedt een brede compatibiliteit met Alexa, Google Home, SmartThings en Hubitat. IFTTT wordt technisch ondersteund, maar enige geavanceerde codering is vereist.

Prijzen variëren afhankelijk van de huidige wisselkoers (euro’s tot Amerikaanse dollars); maar op het moment van schrijven verkocht de Shelly Plug US voor slechts $ 11,71 op de website van Shelly. Dat maakt het een uitzonderlijke waarde gezien al zijn functies, vooral energiemonitoring, wat zelden te vinden is op dit prijsniveau. Dat gezegd hebbende, enige extra aandacht voor de app-interface – zo niet een grootschalige revisie – is zeker op zijn plaats, maar het zijn de verbroken verbindingen en vertragingen die het meest dringend een oplossing nodig hebben.

0 Shares:
You May Also Like