Sharp FXJ80UW Luchtreiniger review: Adem gemakkelijker in grote kamers

sharp fxj80uw 3

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Extreem stilReal-time bewaking van de luchtkwaliteit Past de ventilatorsnelheid automatisch aan de luchtkwaliteit aan

nadelen

Gecompliceerde wifi-installatieEen overvloed aan kenmerken en functies leidt tot een steile leercurveBuggy-installatieproces

Ons oordeel

De Sharp FXJ80UW is een krachtige luchtreiniger met Wi-Fi-functionaliteit, maar heeft een aanzienlijke leercurve en het installatieproces is complex en kieskeurig.

De kwaliteit van de binnenlucht is tijdens de COVID-19-pandemie steeds belangrijker geworden. Studies tonen consequent aan dat de lucht in huizen slechter is dan de lucht buiten, dus aan huis gebonden zijn verhoogt mogelijk het risico op allergische reacties of verergerende aandoeningen zoals astma. De Sharp FXJ80UW luchtreiniger is bedoeld om u gemakkelijker te laten ademen – letterlijk en figuurlijk – met een tweeledige benadering voor het elimineren van veelvoorkomende allergenen in de lucht, evenals bacteriën, virussen en schimmels. Maar hoewel het boordevol solide functies en technologie zit, kan het vaak ingewikkeld aanvoelen om te bedienen.

De FXJ80UW is een grote luchtreiniger voor grote kamers. Ontworpen om de lucht te zuiveren in ruimtes tot 502 vierkante voet, meet de unit 28,7 x 16,4 x 11,5 inch (HxBxD) en weegt 23,8 pond. Een apparaat van dit formaat zal opvallen waar je het ook neerzet, dus het beste waar je op kunt hopen is dat het je interieur niet meesleept met een lelijke industriële look. De FXJ80UW slaagt hierin met een eenvoudig ontwerp dat de meeste knoppen en instellingen op het bovenpaneel plaatst, waar ze uit het zicht zijn totdat je er recht overheen staat.

Dat paneel bevat alles wat u nodig hebt om de luchtreiniger te bedienen, inclusief de aan / uit-knop en bedieningselementen om de ventilatorsnelheid, reinigingsmodi en het voordisplay aan te passen. Er is hier ook een knop om het paneel te vergrendelen, zodat niemand uw instellingen kan wijzigen. Onder het paneel aan de voorkant van het apparaat bevindt zich een monitorlicht voor de luchtkwaliteit dat van kleur verandert in een spectrum van blauw naar rood om de “luchtzuiverheid” van de kamer aan te geven. Aan de uiterste uiteinden betekent blauw dat alles geweldig is en rood betekent dat het waarschijnlijk tijd is om wat vensters te openen.

scherp fxj80uw

Het frontdisplay onder deze lamp geeft meer details over de luchtkwaliteit binnenshuis, inclusief veranderingen in de niveaus van stof, geur, PM2.5 (deeltjes kleiner dan 2,5 micron), temperatuur en vochtigheid. Het kan u ook vertellen hoeveel stroom het apparaat door het apparaat verbruikt, wanneer het filter moet worden vervangen en hoeveel tijd er nog over is bij het gebruik van de timerinstelling. Er zijn voldoende functies en instellingen om aan te bevelen de gebruikershandleiding vast te houden totdat u ze allemaal kent.

De FXJ80UW gebruikt een proces in twee stappen om uw lucht te reinigen: HEPA-filtratie en Sharp’s Plasmacluster Ion Technology. De eerste passeert lucht door een voorfilter om stof en andere grote deeltjes op te vangen, vervolgens door een actief koolstofgeurfilter en tenslotte een HEPA-filter dat gecertificeerd is om 99,97 procent van de deeltjes met een grootte van slechts 0,3 micron op te vangen.

De Plasmacluster-technologie maakt gebruik van een Plasmacluster Ion-Generating Unit aan de zijkant van de machine om watermoleculen te splitsen in positief en negatief geladen ionen die door de kamer worden verspreid om ziektekiemen, bacteriën, schimmels, schimmels, virussen en andere verontreinigende stoffen af ​​te breken en vervolgens terug te keren naar de lucht als waterdamp. Sharp zegt dat deze technologie 94 procent van de E.coli-bacteriën, 84,3 procent van Staphylococcus Epidermidis en 87,7 procent van Penicillium Citrinum, een veelvoorkomende schimmel, heeft verminderd tijdens testen in een gesloten laboratorium gedurende een periode van vier uur.

De luchtreiniger heeft een Clean Air Delivery Rate (CADR) van 334 kubieke voet per minuut (CFM) voor stof, 324 CFM voor rook en 361 CFM voor pollen. CADR weerspiegelt de effectiviteit van de luchtreiniger bij het verwijderen van luchtverontreinigende stoffen binnenshuis op basis van de grootte van de kamer en het volume schone lucht dat per minuut wordt geproduceerd. Over het algemeen geldt: hoe hoger het CADR-nummer, hoe effectiever de luchtreiniger is.

scherp fxj80uw-paneel

De FXJ80UW biedt ondersteuning voor Amazon Alexa en maakt spraakopdrachten mogelijk om de luchtreiniger aan en uit te zetten en om de verschillende reinigingsmodi te activeren.

Installatie en prestaties

Voordat u de luchtreiniger gebruikt, moet u het achterpaneel verwijderen, de filters verwijderen, ze uit hun plastic zakken halen en ze vervolgens in de juiste volgorde terugplaatsen. Als dat gedaan is, vervangt u het achterpaneel, sluit u het apparaat aan en zet u het aan.

U kunt de FXJ80UW bedienen vanaf het bedieningspaneel of op afstand met de Sharp Air-app voor iOS en Android. De app vereist dat je een account aanmaakt en de luchtreiniger koppelt met je mobiele apparaat. Dat is meestal een eenvoudig proces, maar deze was complexer en kieskeuriger dan de meeste.

Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij de app en de koppelingsoptie in het menu selecteert, krijgt u twee opties te zien: een voor routers met een Wi-Fi Protected Setup (WPS)-knop en een andere voor routers die dat niet hebben. Als uw router een WPS-knop heeft, hoeft u alleen maar drie seconden op de Wi-Fi-knop op de FXJ80UW te drukken totdat de Wi-Fi-indicator op het display knippert, en vervolgens nogmaals op de WPS-knop op uw router te drukken en de verbinding zou voltooid moeten zijn .

scherpe fxj80uw 2

Als uw router geen WPS-knop heeft, zoals de mijne niet, moet u twee instellingen voltooien: de eerste om de luchtreiniger op uw router aan te sluiten en de tweede om uw apparaat aan de luchtreiniger te koppelen. Het aansluiten van de luchtreiniger op uw router omvat bijna een dozijn stappen waarbij u combinaties van knoppen op het bedieningspaneel gebruikt om verschillende instellingen te activeren. Zodra de Wi-Fi-verbinding tot stand is gebracht, zijn er een half dozijn stappen om uw telefoon te koppelen. Ik ondervond problemen bij verschillende stappen tijdens de installatie van de luchtreiniger-naar-router, waaronder verbroken verbindingen en de luchtreiniger die niet werd weergegeven als een aansluitbaar apparaat in mijn wifi-instellingen.

Zelfs toen ik de luchtreiniger met succes op de router had aangesloten, kon ik de luchtreiniger niet koppelen met mijn apparaat. Elke keer dat ik het proces doorliep, ging de gevestigde wifi-verbinding verloren en keerde de app helemaal terug naar het begin van de wifi-installatie. Na meer dan een dozijn vruchteloze pogingen, die vanwege het aantal stappen ongeveer 40 minuten duurden, moest ik de nederlaag toegeven.

Dat is jammer, want naast het aanbieden van afstandsbediening van de luchtreiniger en toegang tot uw luchtkwaliteitsgegevens, kunt u door de FXJ80UW op uw W-Fi-netwerk aan te sluiten, Sharp Cloud inschakelen, een functie die automatisch de gevoeligheidsinstellingen van de luchtreiniger aanpast op basis van uw gebruik geschiedenis. Hierdoor kan de luchtreiniger zijn prestaties optimaliseren in de Auto-modus.

Afgezien van problemen met de app-verbinding, presteerde de FXJ80UW goed. In de automatische modus herkende de luchtreiniger consequent veranderingen in de luchtkwaliteit, zoals tijdens het koken of afstoffen. Op deze momenten zou het lampje van de luchtkwaliteitsmonitor rood worden en zou de ventilatorsnelheid toenemen. Na enkele ogenblikken keerde de ventilator terug naar een lagere snelheid en verschuift het licht terug naar blauw.

scherpe fxj80uw 4

Naast de Auto-modus biedt de luchtreiniger ook drie handmatige ventilatorsnelheden (Laag, Medium en Max), evenals een Pollen-modus die de gevoeligheid van de stofsensor verhoogt om sneller stof en pollen te detecteren, en een Slaapmodus die het bedrijfsgeluid vermindert en dimt of schakelt het display en de luchtkwaliteitmonitorverlichting uit op basis van het omgevingslicht in de kamer.

Plasmacluster Ion Technology kan eenvoudig worden geactiveerd of gedeactiveerd door de ventilatorsnelheidsknop drie seconden ingedrukt te houden. Er is ook een speciale knop voor de Plasmacluster Express Clean-modus, die in wezen de technologie activeert om de lucht een uur lang te reinigen voordat hij automatisch terugkeert naar de vorige bedrijfsmodus, en een voor de Plasmacluster Spot-modus die geur en ziektekiemen verwijdert van meubels of kleding die vooraan zijn geplaatst van de luchtreiniger.

Het aanpassen van de informatie die u op het display wilt zien, het gebruik van de timerfunctie en het toewijzen en wijzigen van functies zijn eenvoudig te doen als u het eenmaal onder de knie hebt; maar ook hier is de gebruikershandleiding onmisbaar, omdat het aanpassen van de meeste van deze instellingen meerdere stappen vereist met verschillende combinaties van bedieningselementen. Het is niet waarschijnlijk dat u veel van deze zelf zult onthouden, vooral als u ze niet vaak verandert.

Vonnis

De FXJ80UW presteerde goed tijdens mijn dagelijks gebruik. Het reageerde consequent snel op veranderingen in de luchtkwaliteit en de temperatuur- en vochtigheidsmetingen kwamen overeen met die van de binnenthermometer/hygrometer die ik in dezelfde kamer gebruik. Het grote licht van de luchtkwaliteitsmonitor was geweldig om in één oogopslag statusrapporten te krijgen van overal op mijn benedenverdieping. En de luchtreiniger is veruit de stilste die ik ooit heb gebruikt; in de eerste paar dagen dat ik hem gebruikte, moest ik er vaak naartoe lopen om er zeker van te zijn dat hij liep.

Maar de complexiteit en bugginess van de Wi-Fi-verbinding en het apparaat-koppelingsproces waren duidelijke minpunten. En ik was vaak overweldigd door het enorme aantal knoppen, modi en functies van dit apparaat en merkte dat ik herhaaldelijk de handleiding raadpleegde. Hoewel het geen dealbreakers zijn, zijn dit dingen om serieus te overwegen, gezien het prijskaartje van $ 600 van de FXJ80UW, plus de waarschijnlijke jaarlijkse vervanging van de filters. Voor dezelfde prijs kan de NuWave OxyPure Smart Air Purifier de lucht zuiveren van een ruimte zo groot als 1200 vierkante voet – meer dan het dubbele van de maximale grootte die de FXJ80UW kan dekken – en biedt hij veel meer intuïtieve bediening. De FXJ80UW is capabel, maar het is de moeite waard om rond te kijken voordat je je vastlegt.

0 Shares:
You May Also Like