Sensibo Pure review: zuivert de lucht met meer hersens dan spierkracht

sensibo pure 1

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Sensor aan boord meet fijnstof in de luchtHoudt ook rekening met lokale luchtvervuiling buitenshuisWi-Fi en smart home-connectiviteit (Alexa, Google Assistant, Siri-snelkoppelingen)Slechte luchtkwaliteit activeert een automatische boost-modus

nadelen

Lagere waardepropositie als je niet ook een Sensibo-airconditionercontroller hebt Tweejaarlijkse filtervervanging aanbevolen (voor $ 35 per stuk) Een beetje prijzig voor de vierkante meters die het kan bedekken

Ons oordeel

Dit is een uitstekende luchtreiniger voor kamers, hoewel de ingebouwde sensoren, Wi-Fi-connectiviteit en slimme functies het prijskaartje verhogen in verhouding tot de hoeveelheid lucht die het kan verwerken. Het is een bijzonder goede keuze als je ook een kamerairconditioner hebt die wordt bestuurd door een Sensibo Air of Sensibo Sky.

Sensibo staat vooral bekend om zijn Wi-Fi-controllers die domme kamerairconditioners met smarts doordrenken. Sensibo heeft zijn expertise gebruikt om de Sensibo Pure te bouwen, een via Wi-Fi verbonden luchtreiniger voor kleine kamers. De Senisbo Pure kan in combinatie met andere producten van Sensibo werken om de luchtkwaliteit te verbeteren, maar is niet afhankelijk van de aanwezigheid ervan.

Het nadeel van het relatief kleine formaat van deze luchtreiniger – hij meet 7,68 x 7,68 x 15,28 inch (BxDxH) – is dat hij ruimten tot 173 vierkante voet kan beslaan (bijvoorbeeld een kamer met afmetingen van ongeveer 13 x 13 voet met een typische 8 voet plafond). Meerdere Sensibo Pure’s kunnen overal in huis worden ingezet en worden bediend vanaf de mobiele app zodra ze zijn verbonden met uw wifi-netwerk (alleen 2,4 GHz). Een functie die Sensibo Pure Boost noemt, kan die dekking voor een beperkte tijd verhogen tot 294 vierkante voet (daarover later meer).

Hoe het werkt

Een interne ventilator zuigt lucht in de onderste helft van het cilindrische apparaat en door drie filters in serie: Een voorfilter vangt grote deeltjes op: pollen en stofdeeltjes tot PM10 – dat zijn deeltjes met een diameter tot 10 micron. Een HEPA-filter vangt kleinere deeltjes tot PM1.0 op, waaronder virussen, bacteriën en fijne stofdeeltjes.

sensibo pure met filter en deksel

Een koolstoffilter absorbeert vervolgens geuren van rook en VOC’s (vluchtige organische stoffen), zoals formaldehyde en gassen die vrijkomen tijdens het koken van voedsel, voordat de gereinigde lucht via de bovenkant van het apparaat weer de kamer in wordt geblazen. Deze drie filterelementen zijn ondergebracht in een gepatenteerde eenheid die volgens Sensibo ongeveer zes maanden meegaat bij normaal gebruik. De filters, die niet kunnen worden gewassen of anderszins schoongemaakt, kosten $ 35 per stuk. U kunt een nominale korting krijgen door u aan te melden voor een navulservice voor abonnementen.

sensibo pure-app 2

De Sensibo Pure is uitgerust met een luchtkwaliteitssensor die in staat is om zwevende deeltjes tot PM2.5 (dat is een diameter van 2,5 micron) te detecteren. Het apparaat gebruikt ook wat het ‘vervuilingsdiensten op straatniveau’ noemt om de luchtkwaliteit buiten uw huis te bewaken. Het gebruikt deze informatie om te bepalen wanneer het moet opstarten en zijn ding moet doen.

De Sensibo Pure zal u ook informeren over uw luchtkwaliteit met behulp van een meerkleurige LED: blauw geeft “goede” luchtkwaliteit aan, geel geeft “matige” luchtkwaliteit aan en rood waarschuwt voor “ongezonde” omstandigheden. U kunt deze LED uitschakelen of instellen op twee helderheidsniveaus: “standaard” en “zacht”.

Je kunt de luchtkwaliteit ook controleren via de app van Sensibo vanaf elke plek waar je breedbandtoegang hebt. En als u een compatibel raam of draagbare airconditioner hebt die wordt bestuurd door een Sensibo Sky of Sensibo Air, zal de Sensibo Pure de ventilator van de airconditioner activeren om de luchtcirculatie te verhogen als de ingebouwde sensor van de Pure ongezonde luchtkwaliteit detecteert.

Interessant genoeg ontdekte ik dat een AirThings-sensor voor luchtkwaliteit die in dezelfde kamer als de Sensibo Pure werd ingezet, over het algemeen aangaf dat de luchtkwaliteit lager was dan wat Sensibo had gemeten. AirThings meet echter niet de hoeveelheid fijnstof in de lucht (het detecteert wel de aanwezigheid van radon en rapporteert onder meer kooldioxide- en VOS-niveaus). Telkens wanneer de AirThings-sensor een slechte of zelfs redelijke luchtkwaliteit rapporteerde, schakelde de Pure echter steevast gedurende 20 minuten over naar de Pure Boost-modus, wat de luchtkwaliteit verbeterde zoals gemeten door beide sensoren.

sensibo puur in gebruik

Mechanische bediening

Een timerknop schakelt de Sensibo Pure automatisch uit na vier of acht uur. U kunt het handmatig bedienen door op een knop te drukken om de ventilatorsnelheid tussen laag en hoog te schakelen, of u kunt een “automatisch” ventilatorniveau selecteren dat ervoor zorgt dat het automatisch overschakelt naar hoge snelheid wanneer de ingebouwde sensor de luchtkwaliteit van de kamer meldt arm. Maar Sensibo raadt het gebruik van deze instelling niet aan, tenzij het apparaat niet is verbonden met de cloudgebaseerde servers van Sensibo; in plaats daarvan raadt het bedrijf aan om de luchtreiniger in de Pure Boost-modus te zetten, die ook de ventilatorsnelheid automatisch regelt in overeenstemming met de luchtkwaliteitsomstandigheden.

sensibo pure-app 4

Bij normaal gebruik spint de Sensibo Pure samen met een klein gezoem van de ventilator. Het is niet bijzonder luid, zelfs niet als de ventilator op hoog staat – ongeveer 53 dB (ongeveer gelijk aan het gemiddelde geluid van een draaiende koelkast). De Pure Boost-modus verhoogt het volume echter echt; gelukkig wordt het automatisch uitgeschakeld na 20 minuten.

Je kunt ook de Sensibo-app gebruiken om de Pure te programmeren om Pure Boost te activeren op basis van de geolocatie van je smartphone, zodat hij in een hogere versnelling springt terwijl je niet thuis bent en hem niet op de hoogste, meest luidruchtige snelheid hoort draaien.

De Sensibo Pure kan worden bediend met slimme luidsprekers van Amazon Alexa en Google Assistant, evenals Apple Siri-snelkoppelingen, maar is momenteel niet compatibel met HomeKit.

ons oordeel

De opname van een geïntegreerde luchtkwaliteitsmonitor draagt ​​echt bij aan de waardepropositie van de Sensibo Pure, net als de wifi-connectiviteit en app-bediening. Dat gezegd hebbende, lijkt de catalogusprijs van $ 199 een beetje hoog voor de dekking die het kan bieden. Je zult veel niet-aangesloten kleine luchtreinigers vinden die voor ongeveer de helft van dat bedrag worden verkocht. Pre-order er nu echter een en je kunt hem krijgen voor $ 159, plus verzendkosten (verzendkosten zijn inbegrepen als je er meer dan één tegelijk koopt). Sensibo verwacht de eenheden op 15 april te verzenden.

De Sensibo Pure is op zijn best in combinatie met een van de airconditionercontrollers van het bedrijf, omdat de twee systemen samenwerken om ervoor te zorgen dat uw kamer lucht van goede kwaliteit heeft. Aan de andere kant werken deze controllers alleen met kamerairconditioners (draagbare, op het raam gemonteerde units of mini-splits – elk type airconditioning dat kan worden bediend met een infraroodafstandsbediening. Dat sluit de meeste, maar niet alle centrale lucht uit. -conditioneringssystemen).

0 Shares:
You May Also Like