Sensibo Air review: Slimmere airconditioning

sensibo air with room sensor

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Secundaire sensor die zowel beweging als temperatuur en vochtigheid bewaakt Veel opties voor airconditionerbediening Compatibel met veel merken stand-alone airconditioners

nadelen

Er zal veel energiebesparing nodig zijn om het hogere prijskaartje terug te verdienen Enkelband (2,4 GHz) wifi-adapter Geen ingebouwde bedieningselementen of gebruikersinterface op de hoofdeenheid

Ons oordeel

De killer-functie van de Sensibo Air is een externe sensor die zowel beweging als temperatuur en vochtigheid detecteert, zodat u de meest comfortabele omgeving krijgt in het exacte gedeelte van de kamer waar u zich bevindt, en u geld bespaart door uw airconditioner uit te zetten wanneer u ben niet in de kamer om het nodig te hebben.

De nieuwe Sensibo Air slimme airconditionercontroller is een grote vooruitgang ten opzichte van het eerdere en zeer goede Sensibo Sky-product van Sensibo. De verbetering wordt grotendeels bereikt door een secundaire sensor (de Room Sensor genaamd) op te nemen die de temperatuur- en vochtigheidssensoren in de hoofdeenheid vergroot.

De Room Sensor kan echter ook beweging detecteren (daarover later meer). De combinatie van de Sensibo Air en de Sensibo Room Sensor is niet alleen gericht op de specifieke ruimte die u in de kamer inneemt, maar bespaart ook energie door uw zelfstandige airconditioner uit te schakelen wanneer u zich in de kamer bevindt.

Hoe is het gebruik van de Sensibo Air?

Na het nieuwe product enkele weken te hebben gebruikt, kan ik zien dat Sensibo veel heeft geleerd na de release van de Sensibo Sky. Verfijningen zijn zowel in de app als in de hardware zichtbaar. De Sensibo Air is ook compatibel met een grotere verscheidenheid aan op het raam gemonteerde, draagbare en kanaalloze/mini-split airconditioners dan het eerdere product.

Als uw apparaat een afstandsbediening heeft, moet de Sensibo Air deze kunnen bedienen (voor de eerdere Sensibo Sky moest de bestaande afstandsbediening van de airconditioner een display hebben). Om er zeker van te zijn dat de Air met uw apparaat werkt, kunt u het merk en model typen op de website van Sensibo.

De Sensibo Air is kleiner dan de Sensibo Sky, en net als die unit kan hij aan de muur worden gemonteerd of op een plank worden geplaatst in het zicht van uw airconditioner. Het hangt echter af van een USB-voedingsadapter, dus de primaire eenheid moet zich binnen het bereik van een stopcontact bevinden. De Sensibo Room Sensor is iets kleiner en kan ook aan de muur worden gemonteerd of op elk horizontaal oppervlak worden geplaatst, maar hij werkt op een paar AAA-batterijen en communiceert met de Air via Bluetooth LE. Hoewel de Air een aantrekkelijk industrieel ontwerp heeft, ziet de Room Sensor er een beetje goedkoop uit – Sensibo zou er goed aan doen om wat dat betreft een pagina uit het ontwerpboek van Ecobee te halen.

sensibo kamer sens

De Sensibo Air is efficiënt

Vochtigheidsniveaus spelen een grote rol in persoonlijk comfort, en het vermogen van beide sensoren om de vochtigheid te meten, stelt u in staat om het vochtigheidsniveau in uw binnenklimaat te regelen, niet alleen de omgevingstemperatuur. Alleen de Room Sensor heeft echter een bewegingsmelder.

sensibo air-app 3

Het opzetten van het systeem was een relatief snel proces. Het systeem maakt verbinding met uw wifi-netwerk en heeft een single-band (2,4 GHz) wifi-adapter, wat een probleem kan zijn als dat spectrum in uw omgeving erg druk is.

Het probleem dat ik echter had, was om de Air te koppelen met de afstandsbediening van mijn airconditioner. Ik moest dat deel van de installatie verschillende keren doorlopen voordat de twee zouden synchroniseren. Je moet de app van Sensibo downloaden, een account aanmaken en vervolgens de Air en de secundaire sensor aan de app koppelen. De volgende stap is degene waar ik moeite mee had: de Air laten koppelen met de afstandsbediening van mijn airconditioner.

Zodra alles is geïnstalleerd, kunt u een indrukwekkend scala aan operationele scenario’s opzetten, van het opstellen van een gedetailleerd schema dat de kamer op verschillende tijdstippen van de dag en nacht op specifieke temperaturen houdt, tot het simpelweg inschakelen van de AC wanneer u de kamer binnenkomt.

Geofencing wordt ook ondersteund, zodat u uw airconditioner kunt instellen om uit te schakelen wanneer u het huis verlaat (met uw mobiele telefoon) en aan te zetten wanneer u terugkeert. Sensibo ondersteunt ook Amazon Alexa en Google Assistant, zodat je dingen kunt monitoren en bedienen met spraakopdrachten. De Sensibo Air zelf heeft geen gebruikersinterface of fysieke bedieningselementen.

De Sensibo Air is een goede investering

De Sensibo Air is zeker niet de goedkoopste airconditionercontroller op de markt. De vraagprijs van $ 199 is een volledige $ 50 hoger dan de Sensibo Sky; het kost ook meer dan de Cielo Breez Plus die ik in juli heb getest. Dat gezegd hebbende, rechtvaardigt de Sensibo Air het prijskaartje met zijn bouwkwaliteit, functieset en die zeer gladde kamersensor.

0 Shares:
You May Also Like