Sengled bereidt een slaapvolgende Bluetooth-gaaslamp voor op CES 2022

sengled health monitoring bulb

Smart home-fabrikant Sengled zegt dat het werkt aan een nieuwe wifi- en Bluetooth-gaaslamp die je slaap kan volgen, je vitale functies kan volgen en zelfs vallen kan detecteren.

Sengled prees de komende A19-lamp op CES in Las Vegas deze week, waar hij ook pronkt met een nieuwe beeldsynchroniserende tv-lichtstrip, slimme lichtslingers, een draagbare slimme lamp en een paar nieuwe Zigbee slimme sensoren.

Volgens een vertegenwoordiger van Sengled bevindt de lamp voor “gezondheidsmonitoring”, die een CES Innovation Award voor 2022 won, zich in de “zeer vroege” ontwikkelingsfase.

Uitgerust met een kleine radar, biedt de dual-chip wifi- en Bluetooth-gaaslamp slaaptracking samen met “geselecteerde” biometrische meettracking, inclusief hartslag, lichaamstemperatuur en andere vitale functies.

Wanneer ze worden gebruikt met een tweede lamp voor gezondheidsbewaking, kunnen de twee apparaten verbinding maken via Bluetooth-mesh en een “virtuele kaart” van de kamer maken die kan helpen bepalen of een bewoner is gevallen en hulp nodig heeft.

Het werk aan de lamp begon pas eind vorig jaar, zei Sengled, en de verwachting is dat deze niet vóór het vierde kwartaal van 2022 zal aankomen.

Wi-Fi LED-tv-lichtstrip met videosynchronisatie

Verderop in de pijplijn van Sengled is een nieuwe slimme lichtstrip voor tv’s die met behulp van een kleine camera kan synchroniseren met het beeld op het scherm.

sengled wi-fi tv-lichtstrip

Geschikt voor tv-schermformaten van 45 tot 75 inch, de Wi-Fi-compatibele LED-lichtstrip wordt geleverd met een tiental lichtsegmenten en kan tot 16 miljoen kleuren gloeien.

De lichtstrip staat gepland voor een release in het tweede kwartaal van het jaar voor “ongeveer” $ 100 en kan worden gesynchroniseerd met het beeld van je tv met behulp van een kleine camera die aan de bovenkant van het scherm kan worden bevestigd of ergens onder het scherm kan worden geplaatst.

We hebben dergelijke door een camera aangedreven tv-lichtstrips eerder getest en hoewel ze ervoor zorgen dat de lichtstrip kan synchroniseren met alle afbeeldingen op je scherm – wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over HDMI-compatibiliteit – kunnen ze ook minder nauwkeurig zijn dan opstellingen voor tv-lichtsynchronisatie die verbinding maken rechtstreeks naar HDMI, zoals de Philips Hue Play HDMI Sync Box.

Wi-Fi LED outdoor multicolor lichtslingers

Ook gepland voor het tweede kwartaal zijn Sengled’s dual-chip Wi-Fi en Bluetooth-enabled lichtslingers, die (vergelijkbaar met de tv-lichtstrip) kunnen gloeien in 16 miljoen kleuren of “duizenden” witte kleurtemperaturen.

sengled wi-fi lichtslingers

Verkrijgbaar in zowel 48- als 96-voetversies, de lichtslingers kunnen worden bediend via Alexa- of Google Assistant-spraakopdrachten en de kleur van elke lamp kan afzonderlijk worden geregeld. De lichten kunnen ook synchroniseren met muziek met behulp van een geïntegreerde microfoon of een smartphonemicrofoon.

De lichtslingers zelf hebben een IP67-classificatie, die volledige bescherming biedt tegen het binnendringen van stof en onderdompeling in maximaal een meter water, terwijl de elektriciteitskast “waarschijnlijk” geschikt zal zijn voor “vochtige locaties”, aldus Sengled.

De lichte snaar van 48 voet zal aankomen met een prijskaartje in het bereik van $ 70-80, terwijl de langere 96-inch snaar “ongeveer het dubbele” kost van de kortere snaar.

Draagbare wifi- en Bluetooth-lamp met muzieksynchronisatie

Nog een dual-chip wifi- en Bluetooth-smartlamp, de aankomende draagbare lamp van Sengled, gloeit in miljoenen kleuren en beschikt over een oplaadbare batterij die tot 8 uur meegaat tussen oplaadbeurten.

Net als bij de lichtslingers, heeft het draagbare licht een geïntegreerde microfoon waarmee muziek kan worden gesynchroniseerd, en biedt het ook een verscheidenheid aan vooraf ingestelde lichtscènes, waaronder een die een kaarsvlam nabootst. De lamp zal ook bogen op een wake-up routine.

Het licht is ontworpen voor gebruik binnenshuis en kan worden bediend via Bluetooth wanneer het buiten het wifi-bereik is. Wanneer verbonden met wifi, werkt de lamp met Alexa en Google Assistant spraakopdrachten, of via de Sengled Home-app.

Sengled zegt dat het een prijsklasse van $ 60-70 “target” voor de draagbare lamp, die in het tweede kwartaal van 2022 beschikbaar zou moeten zijn.

Aanvullende aankondigingen van Sengled CES 2022

Sengled zegt dat het later dit jaar een Wi-Fi LED-diffusorlicht voor etherische olie zal buigen met plannings- en timerfunctionaliteit. Het licht gloeit in kleur en wit licht en biedt een hoge en lage diffusorverstuivingssnelheid.

Binnenkort komt er ook een Zigbee-bewegingssensor met een passieve infraroodsensor en instelbare gevoeligheid, terwijl er een tweede generatie Zigbee-deur- en raamsensor komt met een verbeterde batterijduur van maximaal twee jaar, zegt Sengled.

Ten slotte zullen de bestaande Bluetooth-gaaslampen van Sengled in de “volgende paar maanden” ondersteuning voor Google Assistent toevoegen. Tot nu toe werkten de Bluetooth-gaaslampen alleen met Alexa.

0 Shares:
You May Also Like