Sencentric SimpleSence Capteur review: deze watersensor reikt ver

capteur

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Werkte meestal goed bij het testen Verlengde staart vergroot de effectiviteit van het apparaat Het ontwerp van 2021 is voorzien van verbeterde waterdichtheid

nadelen

Een prijskaartje van $ 70 maakt dit een redelijk luxe optie Geen bredere smart home-systeemconnectiviteit Geen echt logboeksysteem

Ons oordeel

De SimpleSence-leksensor wordt geleverd met een verlengingsstaart die het nut ervan uitbreidt.

Van alle dingen die in een huis mis kunnen gaan, is een waterlek het ergste. Het is vooral snode omdat het zonder waarschuwing kan beginnen, langzaam dagen of weken lang schade aanricht tot het veel te laat is, de onderbouw overstroomt en de groei van giftige schimmel veroorzaakt.

Het goede nieuws is dat het steeds gemakkelijker wordt om te detecteren wanneer waterlekken optreden, en toen we Sencentric’s SimpleSence voor het laatst in 2019 beoordeelden, verklaarden we dat het een effectieve, maar simplistische manier was om zowel waterlekken als bevriezing te detecteren. Nu het product bescheiden is bijgewerkt voor 2021 – en de naam Capteur heeft uitgebreid – kijken we met een frisse blik naar het apparaat.

De grootste verandering met de SimpleCence Capteur is de opname van een “staart” in de doos, een gevlochten kabel van 3 meter lang die de bruikbaarheid van het apparaat aanzienlijk verbetert. In plaats van dat water in contact moet komen met het SimpleSence-apparaat zelf, biedt de geleidende staart drie meter extra oppervlak waarlangs het een waterlek kan detecteren. Als water op enig punt de staart raakt (of de draden op de eindsonde raakt), klinkt het alarm.

simplesence capteur

Hiermee kunt u de staart rond een boiler of wasmachine slingeren, of een lus maken onder de gootsteen – waardoor u verzekerd bent tegen water dat in een andere richting loopt dan u had verwacht (of wordt geblokkeerd om het apparaat zelf te raken door iets in de weg ). Als drie voet niet genoeg is, kunnen tot vijf totale staarten ($ 25 per stuk) aan elkaar worden gekoppeld, voor een maximale dekking van 15 voet. Als u bijvoorbeeld waterlekken over de gehele lengte van de muur van een kamer moet detecteren, heeft de Capteur u gedekt.

simplesense-app 3

Er is één extra ontwerpwijziging aan het apparaat aangebracht, waaronder het verwijderen van luidsprekergaten op het origineel. Sencentric zegt dat dit twee problemen oplost: de unit waterdicht maken en de kans op valse waarschuwingen in zeer vochtige omgevingen verminderen. Aan de andere kant vermindert dat natuurlijk iets het volume van het interne alarm van het apparaat; hoewel dat moeilijk nauwkeurig te beoordelen is, waren de alarmen in mijn tests niet gemakkelijk hoorbaar, zelfs niet vanuit één kamer.

Afgezien van deze aanpassingen, lijkt het apparaat grotendeels hetzelfde. Het wordt nog steeds aangedreven door twee AAA-batterijen (een levensduur van twee jaar is gespecificeerd), en het kan snel worden ingesteld met zijn kale mobiele app, die snel verbinding maakt met wifi (alleen 2,4 GHz). De app lijkt niet significant te zijn veranderd en biedt metingen van de levensduur van de batterij, draadloze sterkte en de tijd / datum van de meest recente water- en bevriezingsgebeurtenissen. Er is nog steeds geen actieve geschiedenis van waarschuwingen, maar zoals onze eerdere beoordeling opmerkte, aangezien e-mail en/of sms-berichten worden verzonden wanneer de sensor wordt geactiveerd, kunnen deze als fallbacks werken.

Net als bij onze recensie uit 2019, merkte ik dat het apparaat reageerde tijdens live-testen, hoewel niet onmiddellijk, het duurde ongeveer 10 seconden aanhoudend contact met water (en ongeveer 15 minuten in de vriezer) om het alarm af te laten gaan – op het apparaat zelf of een segment van de staart. Sms- en e-mailwaarschuwingen kwamen steevast kort daarna binnen, waardoor de gebruiker voldoende tijd had om te reageren op een waterlek.

Het grootste probleem is echter hetzelfde als in 2019: dit is een op zichzelf staand apparaat dat niet past in andere smart home-ecosystemen of werkt met slimme luidsprekers zoals Amazon’s Echo, die nuttig zou kunnen zijn om een ​​waterlek in de kelder aan te kondigen dat zou anders onopgemerkt blijven als je je telefoon niet bij de hand had. Als je al een soort smart home of beveiligingshub hebt, is het waarschijnlijk logischer om een ​​lek-/bevriezingssensor te installeren die is ontworpen om met dat apparaat te werken. Je mist het staartstuk, maar de onderling verbonden kenmerken van een speciaal gebouwde sensor zouden dat verlies meer dan goed moeten maken.

0 Shares:
You May Also Like