Securam EOS Review: een slimme wifi- en Bluetooth-vergrendeling

securam eos installed

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Goed geprijsd (tenminste tijdens de huidige verkoop) Innovatieve deursensor Killer-vingerafdruklezer Geïntegreerde wifi, geen bridge vereist

nadelen

Verbreekt constant de draadloze verbinding; kon nooit tijdelijke sleutels instellen Ondersteunt slechts 9 gebruikers Niet het meest aantrekkelijke industriële ontwerp

Ons oordeel

Connectiviteitsverlies is een groot probleem met dit verder innovatieve en solide slimme slot.

Lang geleden, in maart 2020, brachten we u een recensie van de Securam Touch, van een bedrijf dat destijds het meest bekend was voor het maken van sloten voor kluizen. De Touch was capabel genoeg voor een eerste product van een bedrijf dat de smart home-ruimte betrad, hoewel het een aantal grote nadelen had, waaronder een ongepolijste app en vooral geen wifi-ondersteuning. De geheel nieuwe Securam EOS verhelpt beide problemen. Het is nog steeds geen perfect slim slot, maar het is in ieder geval een enigszins verbeterd (en goedkoper) slot.

Laten we beginnen met de hardware. Het oude hockeypuck-ontwerp van de Touch is uit, een nieuw rechthoekig ontwerp is in. Het ziet er nog steeds een beetje industrieel uit, en huiseigenaren met een meer klassieke ontwerpgevoeligheid vinden dit slot misschien een beetje misplaatst. Het buitenste rozet heeft een duimafdruklezer bovenaan, met een verrassend klein numeriek touchpad eronder. (Deze cijfers kunnen moeilijk nauwkeurig in te drukken zijn als u grote handen heeft; het goede nieuws is dat u ze waarschijnlijk niet nodig zult hebben, aangezien de vingerafdruklezer van topklasse is.)

Onder het toetsenbord verbergt een uitklapbare afdekking een fysiek sleutelgat en een 9-volt batterij-back-upterminal. Er is ook een interessante (en optionele) deursensorfunctie, met dank aan een paar handvuurwapens die zich uitstrekken vanaf het binnenste rozet om uit te lijnen met de rand van uw deur; het is een veel slimmer en eenvoudiger ontwerp dan de typische bungelende deursensor die je op veel slimme sloten aantreft. Het apparaat is verkrijgbaar met een zwarte of zilveren afwerking, hoewel beide er vrij strak uitzien.

securam eos vingerafdruklezer

Securam bevat slechts minimale gedrukte documentatie. Om het slot te installeren heb je de SecuramGuard app nodig. Deze vervangt de oude, genaamd Securam APAC. De nieuwe app bevat een handige installatiegids, met gelukkig korte en handige videoclips. Ik kon het slot binnen enkele minuten installeren, maar ik ontdekte al snel dat het slot me een foutmelding gaf wanneer ik de deur probeerde te vergrendelen, met de mededeling dat de nachtschoot niet volledig zou worden uitgeschoven (hoewel de nachtschoot volledig was uitgeschoven).

securam eos-app 2

Er was een telefoontje naar de technische ondersteuning nodig om te ontdekken dat ik het staartstuk zijwaarts had geplaatst, een probleem dat gemakkelijk kon worden verholpen met een kleine aanpassing aan het ontwerp van het nachtschootmechanisme of de toevoeging van een kalibratie-optie in de app. In ieder geval, na demontage van het slot en het weer in elkaar zetten, werkte alles hardwarematig prima.

Nogmaals, de grootste verandering hier is dat naast Bluetooth nu Wi-Fi (alleen 2,4 GHz) in het slot is ingebouwd in plaats van een aparte plug-in bridge te vereisen, hoewel dit waarschijnlijk ten koste gaat van de levensduur van de batterij: vier AA’s zal 6 tot 8 maanden looptijd bieden, per bedrijf. De wifi-ervaring was meteen een beetje rotsachtig: het kostte me drie pogingen om het slot te laten registreren bij de SecuramGuard-app, waarna ik er eindelijk mee kon communiceren via mijn telefoon.

Vanuit een gebruiksperspectief is de SecuramGuard-app een verbetering ten opzichte van zijn voorganger, hoewel er nog steeds voldoende ruimte is voor aanvullende verbetering, te beginnen met de overdreven agressieve vereiste dat u zich aanmeldt telkens wanneer u de app start, een echt gedoe dat niet kan helemaal niet worden gebeld. De app biedt basistoegang tot functies voor vergrendelen/ontgrendelen en een logboek van alle activiteiten, plus opties voor automatisch vergrendelen, de optie om de deursensor in of uit te schakelen en volume-instellingen voor de ingebouwde luidspreker van het slot (hoewel het zelfs op hoog een beetje te stil naar mijn smaak). Alexa en Google Assistant worden beide ondersteund en de app kan worden gebruikt om de mogelijkheid uit te schakelen om spraakopdrachten te gebruiken om het slot te openen, omdat dit een veiligheidsrisico kan zijn als iemand bijvoorbeeld door een raam kan schreeuwen om Alexa open de deur.

securam eos binnenbeslag

Een vreemd minpunt: het systeem ondersteunt slechts negen gebruikers, wat een reeks beheerders, bewoners of bezoekers kan zijn. De eerste twee gebruikerstypen moeten de SecuramGuard-app downloaden om toegang te krijgen, maar bezoekers kunnen direct worden ingesteld, inclusief beperkte toegangstijd. In theorie kunnen ze dat tenminste; Ik heb nooit bezoekerstoegang tot het werk kunnen krijgen zonder een “communicatiefout” te krijgen, hoewel andere soorten toegangsconfiguratie prima werkten.

Dit soort fouten waren constant tijdens mijn testen en waren gemakkelijk het grootste probleem dat ik had met het slot, hoewel geen van de problemen met het loskoppelen zo volledig onoverkomelijk was als de fout bij het maken van de gebruiker. Soms werkte de app helemaal niet om het slot urenlang te bedienen, hetzij via wifi of Bluetooth. Op andere momenten zouden de problemen slechts een paar seconden aanhouden. Hoe dan ook, het is een groot probleem bij het omgaan met een slim slot: niemand wil buiten worden opgesloten omdat hun app niet goed verbinding maakt.

Het goede nieuws is dat veel gebruikers de app na de eerste configuratie misschien helemaal niet nodig hebben, omdat vingerafdrukken en touchscreen-toegang erg goed werken. En met slechts $ 169 op dit moment is het een solide deal en goedkoper dan zijn voorganger, die $ 328 kost met de Wi-Fi-brug. Dat gezegd hebbende, moet Securam echt zijn connectiviteitsproblemen aanpakken als het wil concurreren met de robuustere slimme sloten op de markt.

0 Shares:
You May Also Like