SD-kaart wordt niet weergegeven op Mac: hoe op te lossen …

Er zijn veel redenen waarom een ​​SD-kaart niet op uw Mac wordt weergegeven. Sommige zijn problematischer dan andere en de oplossing hangt af van de situatie waarmee u wordt geconfronteerd. In dit artikel behandelen we alle mogelijke oorzaken dat uw Mac uw SD-kaart niet leest, evenals de juiste oplossingen voor elk ervan.

We bieden ook een stapsgewijze handleiding – met screenshots – voor het herstellen van gegevens van een SD-kaart. Lees verder.

Waarom leest mijn Mac geen SD-kaart?

Het is een goed idee om te proberen het probleem van uw SD-kaart te diagnosticeren, zodat u de beste oplossing kunt vinden – die hebben we in de volgende sectie opgesomd. Hieronder staan ​​de meest voorkomende redenen waarom uw Mac uw SD-kaart niet herkent.

Defecte SD-kaartlezer. Uw Mac leest de SD-kaart niet vanwege een defecte kaartlezer of poort. Probeer een andere kaartlezer in een andere poort. Beschadigde SD-kaart. Virusaanvallen, plotselinge stroomuitval, onjuiste verwijdering, lees-/schrijfonderbrekingen kunnen ertoe leiden dat uw SD-kaart beschadigd raakt. Mac-instellingen. Bepaalde instellingen op uw Mac hebben mogelijk de weergave van externe schijven uitgeschakeld. Verouderde chauffeurs. Mogelijk gebruikt u verouderde stuurprogramma’s, daarom herkent uw MacBook de SD-kaart niet. Incompatibel bestandssysteem. macOS ondersteunt de volgende bestandssystemen: HFS/HFS+, APFS, FAT32, NTFS (alleen-lezen). SD-kaarten die met een ander bestandssysteem zijn geformatteerd, worden mogelijk niet weergegeven in Finder. Problematische macOS-update. Als uw SD-kaart niet verschijnt na een recente update, kan dit een bug zijn.

Hoe MacBook op te lossen die SD-kaart niet leest?

In dit gedeelte worden alle oplossingen besproken die gebruikers zelf kunnen proberen. Maar scan eerst visueel uw SD-kaart en de poorten van uw MacBook om te controleren of er geen fysieke schade is. Interactie met een fysiek beschadigd opslagapparaat kan het probleem verergeren en leiden tot verder gegevensverlies. Als u zeker weet dat er niets gebroken of door de hitte beschadigd is, gaat u als volgt te werk:

Reinig de connectoren. Als u uw MacBook vaak gebruikt in gebieden met veel stof (bijvoorbeeld als u in de buurt van een bouwplaats woont), kan uw apparaat stof ophopen in de poorten. Hetzelfde kan gebeuren met de kabelkop van uw USB-kaartlezer. Gebruik een zachte, pluis-free doek en een tandenstoker of barbecuestok om de doek te duwen om de hoeken te krijgen.

Probeer een andere SD-kaartlezer of Mac. Als uw poorten beschadigd zijn (of uw kaartlezer defect is), probeer dan een andere computer of kaartlezer. Als een andere Mac uw SD-kaart herkent, is uw Mac waarschijnlijk het probleem.

Start je Mac opnieuw op. Uw MacBook is mogelijk onderbroken terwijl deze zichzelf probeert te vernieuwen, wat de reden kan zijn waarom Finder uw SD-kaart niet weerspiegelt. Start je Mac opnieuw op om hem los te maken.

Controleer de instellingen van externe schijven die worden weergegeven. Om ervoor te zorgen dat externe schijven worden weergegeven op uw Mac (met name in Finder en op uw bureaublad), doet u het volgende:

Stap 1. Open Finder. Klik vervolgens in de Apple-menubalk op Finder > Voorkeuren.
Finder-knop op de Apple-menubalk

Stap 2. Ga naar het tabblad Algemeen en vink het selectievakje naast ‘Externe schijven’ aan.
Tabblad Algemeen in het venster Finder-voorkeuren

Stap 3. Ga vervolgens naar het tabblad Zijbalk en vink het selectievakje naast “Externe schijven” onder het gedeelte “Locaties” aan.
Tabblad Zijbalk in het venster Finder-voorkeuren

Werk de stuurprogramma’s bij. Als u niet recentelijk hebt bijgewerkt en uw Mac uw SD-kaart niet herkent, gebruikt u mogelijk verouderde stuurprogramma’s. Je zult macOS moeten updaten. Open Systeemvoorkeuren > Software-update om het proces te starten.
Pictogram Software-update in het venster Systeemvoorkeuren

Hoe verdwenen bestanden van een SD-kaart te herstellen

Zodra u de bovenstaande methoden heeft geprobeerd en uw SD-kaart weer leesbaar is, merkt u mogelijk dat sommige (of alle) uw bestanden ontbreken. Dit gedeelte helpt u ze te herstellen. Om dit te doen, moet u uw SD-kaart loskoppelen van uw apparaat en een USB-kaartlezer gebruiken om deze op uw Mac aan te sluiten. Vervolgens gebruikt u SD-kaartherstelsoftware die op uw Mac is geïnstalleerd om deze te herstellen.

Voor dit artikel gebruiken we Disk Drill. We raden deze tool vaak aan, omdat het heel gemakkelijk is voor onze hele demografie van lezers om te gebruiken dankzij de gebruikersinterface (gebruikersinterface). Het is een krachtig hulpprogramma en het heeft zelfs een aantal tools voor gegevensbeheer die u kunt gebruiken voor free. U kunt het als volgt gebruiken om uw SD-kaart te herstellen:

Stap 1. Gebruik een kaartlezer om je SD-kaart op je Mac aan te sluiten.

Stap 2. Downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 3. Open Disk Drill door Finder > Toepassingen > Disk Drill te starten.
Disk Drill icoon in de Finder Applications map

Stap 4. Selecteer in de lijst uw SD-kaart (afhankelijk van de kaartlezer kan deze verschijnen als “Generic Flash Drive”) en klik op “Zoeken naar verloren gegevens”.
Disk Drill schijf selectie scherm

Stap 5. Disk Drill zal nu je SD-kaart scannen. Als je klaar bent, klik je op ‘Gevonden items bekijken’.
Disk Drill scanproces scherm

Stap 6. Blader door de resultaten voor uw verloren bestanden. U kunt de zoekbalk of de navigatiezijbalk gebruiken om uw zoekopdracht te verfijnen. Klik op de schakelknoppen om de lijst met bestanden uit te vouwen.
Disk Drill zoekbalk en bestandstype zijbalk

Stap 7. Op dit scherm kan je een voorbeeld bekijken van de bestanden die Disk Drill gevonden heeft door je muisaanwijzer naast hun bestandsnamen te houden en op de oogknop te klikken die verschijnt. Hierdoor wordt een voorbeeldvenster geopend waarin uw bestand wordt weergegeven.
Disk Drill tekstbestand voorbeelddemonstratie

Stap 8. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen door de selectievakjes links van hun bestandsnamen aan te vinken. Klik vervolgens op “Herstellen”.
Selectievakjes voor Disk Drill-bestanden

Stap 9. Selecteer een locatie op je Mac waar je wilt dat Disk Drill je herstelde bestanden opslaat. Bewaar ze niet op uw SD-kaart, anders zou u uw gegevens kunnen overschrijven.
Dialoogvenster Disk Drill opslaan bestand

Disk Drill’s free versie voor Mac biedt niet free herstel. Het biedt echter wel free onbeperkte preview, wat super belangrijk is om uit te zoeken of uw bestanden kunnen worden hersteld. Als u geen voorbeeld van uw bestanden kunt bekijken, is uw SD-kaart mogelijk fysiek beschadigd. Gebruik het niet meer en stuur het naar een professioneel gegevensherstelcentrum om verder gegevensverlies en -beschadiging te voorkomen.

FAQ

Als je MacBook je SD-kaart niet kan detecteren of herkennen, probeer dan de volgende oplossingen: Start je Mac opnieuw op voor het geval deze werd onderbroken tijdens het vernieuwen. Update macOS om uw schijven bij te werken. Schakel “Externe schijven” in de Finder-voorkeuren> Algemeen en Zijbalktabbladen in. Maak je poorten schoon. Probeer een andere SD-kaart aan te sluiten of sluit uw SD-kaart aan op een andere Mac.

Dubbelklik erop op uw bureaublad of klik erop in uw Finder-zijbalk. Als je het op die locaties niet kunt vinden, controleer dan of “Externe schijven” is ingeschakeld in de Finder-voorkeuren > Algemeen en Zijbalk-tabbladen.

Je vindt de SD-kaartsleuf aan de zijkant van de rechterbovenhoek van je MacBook, naast de Thunderbolt- en HDMI-poorten.

0 Shares:
You May Also Like