Scherm wordt zwart bij het spelen van games op Windows 10? Probeer deze oplossingen

Is uw scherm elke keer zwart geworden bij het spelen van games op Windows 10? Een aantal gebruikers meldt dat terwijl ze een game probeerden te openen, de monitor geen signaal zei, hij werd gewoon zwart, de pc was nog steeds aan en werkte, maar geen beeld of geluid. terug op alles werkte prima. Meestal is het een stuurprogrammaprobleem (vooral het beeldschermstuurprogramma), oververhittingsprobleem of begint de GPU te falen. Nogmaals, beschadigde gegevens kunnen er ook voor zorgen dat uw beeldscherm zwart wordt tijdens het spelen van Fortnite.

Nou, als je ook met een soortgelijk probleem worstelt, wordt het beeldscherm zwart elke keer dat je een nieuw spel begint te spelen, kun je de volgende methoden voor probleemoplossing proberen om dit probleem op te lossen:

Zwart scherm bij het spelen van games Windows 10

Opmerking: onderstaande oplossingen zijn ook van toepassing op oudere versies van Windows 7 en 8.1.

Koppel alle externe apparaten los, inclusief de printer, scanner, audio-aansluiting, externe HDD en meer. Schakel beveiligingssoftware tijdelijk uit of verwijder deze. Controleer altijd de minimale vereisten van je game en kijk of de hardware van je pc compatibel is om de game te spelen.

Pas de nieuwste Windows 10-updates toe

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit met verschillende bugfixes en beveiligingsverbeteringen. Als je de krijgt zwart scherm tijdens het spelen van games, kan het zijn dat er een update in behandeling is. De update zelf kan problemen veroorzaken of bepaalde verouderde software kan de reden zijn voor dit gedrag. Laten we de nieuwste Windows-update installeren die mogelijk de bugfix voor dit probleem bevat.

    Gebruik de sneltoets Windows + I om Instellingen op uw pc te openen. Klik vanaf daar op Update & Security. Zorg ervoor dat er onder Windows Update (in het linkerdeel van het hoofdvenster) geen update wacht op uw goedkeuring. Klik op de knop controleren op updates om het downloaden en installeren van de beschikbare updates toe te staan ​​en uw computer opnieuw op te starten. Probeer uw games nu te spelen en controleer of het probleem met het zwarte scherm aanhoudt of niet.

Grafische stuurprogramma’s bijwerken

Zoals eerder besproken, kan de meest voorkomende oorzaak voor dit zwarte scherm een ​​verouderd grafisch stuurprogramma zijn of een beschadigd grafisch stuurprogrammabestand. Als dat het geval is, kunt u dit probleem oplossen door uw stuurprogramma’s bij te werken:

    Druk op Windows + R, sneltoetstype devmgmt.msc en klik op ok, hierdoor wordt Apparaatbeheer geopend en wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Zoek nu vanuit Apparaatbeheer (beeldschermstuurprogramma uitvouwen) uw grafische stuurprogramma’s. Klik met de rechtermuisknop op uw stuurprogramma’s en selecteer ‘update’. Klik op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware en volg de instructies op het scherm om de bijgewerkte grafische driver (indien beschikbaar) van Windows Update te downloaden en te installeren. Eenmaal gedaan Start uw systeem uiteindelijk opnieuw op.

De stuurprogramma’s handmatig opnieuw installeren

Nogmaals In sommige situaties, het automatisch bijwerken van uw grafische stuurprogramma’s laat de beschadigde bestanden nog steeds onopgelost. Welnu, om dit specifieke probleem op te lossen, installeert u de stuurprogramma’s handmatig opnieuw op uw pc:

    Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 en selecteer Apparaat beheerderGeef het beeldschermstuurprogramma uit, klik met de rechtermuisknop op grafische stuurprogramma’s en selecteer deze keer ‘installatie ongedaan maken’. Klik op ok om hetzelfde te bevestigen en start uw pc opnieuw op om het stuurprogramma volledig te verwijderen. Controlepaneel ga naar Categorie en klik op Verwijderenonder Programma’s Zoek een verwant item met uw grafische kaart en verwijder deze programma’s.

Ga nu naar de officiële webpagina van de fabrikant van de grafische kaart (AMD, Intel, NVIDIA) download de nieuwste versie van de grafische stuurprogramma’s die compatibel zijn met uw Windows 10-apparaat en volg de aanwijzingen op het scherm om het installatieproces te voltooien. Start uw pc opnieuw op en probeer vervolgens het spel te openen dat een zwart scherm veroorzaakt terwijl het open is.

Doorloop geavanceerde energie-opties

Hier is nog een effectieve oplossing die waarschijnlijk helpt om het probleem op te lossen.

    Open het Configuratiescherm. Voer in het zoekgedeelte de energieoptie in en zoek naar de items met dezelfde naam. Klik vanuit uw huidige energiebeheerschema op Planinstellingen wijzigen. Klik vervolgens op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. moet de PCI Express uitbreiden. Zorg er ten slotte voor dat State Power Management is uitgeschakeld voor uw computer.

Soms veroorzaakt corruptie van systeembestanden ook verschillende problemen, waaronder een zwart scherm bij het openen van zware grafische toepassingen zoals games, photoshop of 3D MAX. We raden aan om het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit te voeren dat beschadigde ontbrekende bestanden detecteert en automatisch herstelt met de juiste.

Nogmaals, we raden aan om te controleren of uw pc, de laptop veel opwarmt, waardoor u ook een zwart scherm kunt zien tijdens het gamen. Controleer of je CPU/GPU-fans op een lage snelheid draaien of helemaal niet werken.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like