Schakel opstartprogramma’s van Windows 10 uit Om langzaam opstarten te herstellen en sneller op te starten

Windows 10 start merkbaar sneller op dan eerdere Windows-versies. Maar als je eenmaal veel programma’s hebt geïnstalleerd, zul je merken dat de opstarttijd veel langzamer gaat, zelfs als je een SSD hebt. Omdat veel apps die u installeert, zichzelf om verschillende redenen aan uw opstartproces zullen toevoegen, waarbij automatisch bijwerken een van de belangrijkste is. U kunt dit probleem verhelpen door: Windows 10 opstartprogramma’s uitschakelen. U kunt ook langzaam opstarten oplossen en de opstarttijd van Windows verbeteren door: schakel opstartprogramma’s uit windows 10. Om de prestaties van uw Windows-pc te verbeteren, ongeacht de versie die u gebruikt, is het altijd zinvol om opstartprogramma’s uit te schakelen.

Opstartprogramma’s uitschakelen Windows 10

U kunt opstartprogramma’s uitschakelen via Taakbeheer, net als de vorige versie van Windows 8.1. Windows 10 biedt ook aanvullende informatie over wat er wordt opgestart en de impact die elke app heeft op het opstartproces.

Schakel opstartprogramma’s uit met Taakbeheer

Opmerking Deze stappen zijn alleen van toepassing op computers met Windows 10 en 8.1. Om opstartprogramma’s in Windows 7 uit te schakelen, volgt de volgende stap.

Open eerst Taakbeheer door tegelijkertijd op de toetsen Ctrl, Shift en Esc te drukken. of klik met de rechtermuisknop op de lege ruimte van de taakbalk en klik vervolgens op Taakbeheer om hetzelfde te openen. Als Taakbeheer wordt gestart met een minimale weergave, klikt u op de knop Meer details om het werkelijke Taakbeheer te bekijken. Ga nu naar Tab.Hier krijgt u veel lijsten met apps die beginnen bij de opstartprocessen van Windows 10 en 8.1. U kunt ook de toepassingsstatus controleren of deze inschakelen bij het opstarten of uitgeschakeld zijn. Klik met de rechtermuisknop op het programma-item dat u wilt stoppen met laden met Windows 10 en klik vervolgens op de optie Uitschakelen om het uit de opstartmap van Windows 10 te verwijderen. klik met de rechtermuisknop op elk programma met de classificatie High Impact en selecteer Uitschakelen.

Schakel opstartprogramma’s uit met cmd

Open het opdrachtvenster Uitvoeren door tegelijkertijd op de Windows- en R-toetsen te drukken. Typ hier in het veld shell:opstartenen druk vervolgens op de Enter-toets om de map Opstarten te openen. Selecteer de programmasnelkoppeling die u wilt verwijderen uit het opstarten van Windows 10 en druk vervolgens op de Delete-toets

Opstart-apps verwijderen in de instellingen van Windows 10

Windows 10 heeft een speciale pagina in Instellingen om opstart-apps te beheren, zoals het toevoegen of verwijderen van opstartprogramma’s in Windows 10.

Druk op de Windows-toets + x en selecteer vervolgens instellingen, ga naar apps en selecteer vervolgens opstarten. Schakel hier de schakelaar uit naast de app die u zoekt, verwijder van opstarten.

Opstartprogramma’s uitschakelen voor gebruikers van Windows 7

Voor Windows 7 en Vista is het uitschakelen van het opstartprogramma iets anders dan bij Windows 10.

Druk op Windows-toets + R, typ msconfig en druk op enter. Hierdoor wordt het systeemconfiguratievenster geopend. Ga hier naar het opstarttabblad. U ziet een lijst met opstartitems, verwijder het vinkje bij de items die u wilt uitschakelen. Klik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan. Dit zal Restart vragen om het effect van de wijzigingen op te slaan. Start gewoon Windows opnieuw op bij de volgende keer opstarten, u zult merken dat Windows sneller is gestart dan voorheen.

Opstartprogramma’s verwijderen met software van derden

Veel van de populaire Windows-optimalisatiehulpprogramma’s zoals CCleaner en Glary Utilities helpen u bij het verwijderen van programma’s bij het opstarten van Windows. In deze handleiding zullen we zien hoe u opstartprogramma’s kunt verwijderen met behulp van de populaire CCleaner (gratis).

Download eerst CCleaner en installeer hetzelfde, indien nog niet geïnstalleerd. Start nu CCleaner, klik op Extra en klik vervolgens op Opstarten. Selecteer onder het tabblad Windows de vermelding van het programma dat u bij het opstarten wilt verwijderen en klik vervolgens op de knop Uitschakelen.

OPMERKING: Het beheren van opstarttoepassingen is alleen van toepassing op desktoptoepassingen. Moderne gebruikersinterface (Metro) Windows 8/10-apps mogen niet automatisch starten wanneer Windows start.

Ik hoop dat u na het uitvoeren van deze stappen de opstartprogramma’s van Windows met succes hebt uitgeschakeld. En het optimaliseren van de opstarttijd van Windows 10.

0 Shares:
You May Also Like