Sandman Doppler review: deze slimme wekkerradio wil een plekje op je nachtkastje

The Sandman Doppler clock radio with Alexa.

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Grote wijzerplaat met aanpasbare kleuren Muziekstreaming van hoge kwaliteit via Wi-Fi Alexa aan boord USB-oplaadstation met zes poorten

nadelen

Weergave is beperkt tot een wijzerplaat Geen Spotify (hoewel het later dit jaar komt) Geen opties voor Google Assistant of Siri Geen snellaadfunctie voor mensen die haast hebben

Ons oordeel

De Sandman Doppler, met zijn retro-aantrekkingskracht en door Alexa aangedreven slimme functies, is een onderscheidend alternatief voor de Echo Show en Google Nest Hub voor mensen die geen videoscherm of camera in de slaapkamer willen en op zoek zijn naar geluid van hogere kwaliteit. Als u ook een aanzienlijk laadstation nodig heeft, is de prijs van $ 200 misschien de moeite waard.

Prijs bij beoordeling

$ 199,99

Beste prijzen vandaag: Sandman Doppler

Amazone

$199,95

Free

Nu we met mistige ogen afscheid hebben genomen van de iconische iPod, gaan we naar de wekkerradio die op het randje van uitsterven staat.

Net zoals de iPod veranderde in de iPhone, evolueert de eerbiedwaardige wekkerradio – zo oud als Keith Richards! – tot een slimme assistent met een ingebouwd uurwerk. De Sandman Doppler van $ 200, hoewel begiftigd met de slimme assistent Alexa van Amazon, streeft er niet naar om te concurreren met een Echo Show of een Google Nest Hub Max, die zo slimme (en goedkopere) luidsprekers met een videoscherm, camera en volledige wekker functies.

“De Doppler”, zegt Alex Tramiel, CEO van Sandman Clocks, “is ontworpen voor op je nachtkastje. The Show en Hub komen het beste tot hun recht in de keuken of woonkamer.”

Alexa, wat krijg je als je in een kleine zwarte steen het sonische equivalent van een goed presterende draagbare luidspreker, de kracht van een Echo Dot, een muziekstreamer, Bluetooth, zes USB-oplaadpoorten, metgezel-app-bediening en een oversized klok met onmogelijk te missen, 1,8-inch hoge cijfers weergegeven in de kleur van uw keuze?

Het is de soort retro Sandman Doppler, gemaakt door een zelfgefinancierd bedrijf met zeven werknemers genaamd Palo Alto Innovation, een gadgetmaker die Sandman Clocks omvat. Het bedrijf, dat is verhuisd naar het meer betaalbare Santa Clara, Californië, ligt op slechts tien kilometer van techgigant Apple.

Sandman Doppler op satijnen lakens

Sandman Klokken

Je moet van de kleine man houden. Dit is een bedrijf dat de 2015 Kickstarter-lancering van zijn eerste product – een klok met meerdere USB-oplaadpoorten maar alarmfuncties – nog steeds kenmerkt als een “enorme . . . mislukking.” Het reageerde met de enorm succesvolle Sandman Doppler, volledig gecrowdfund op Kickstarter in 38 minuten en eindigde met bijna $ 152.000 van 1.218 donateurs.

Ongeveer 1000 dagen later, in november 2020, begon het bedrijf met het verzenden van Sandman Dopplers naar Kickstarter-backers. Nu zoekt het een knus plekje op je nachtkastje na een recente firmware-update die het op Yocto gebaseerde (Linux) besturingssysteem upgradet, de wifi-verbinding stabiliseert en programmeerbare Alexa-routines toevoegt aan een paar voorheen onbruikbare slimme knoppen op de Doppler’s bovenkant. Het speelt ook een broodnodige inhaalslag: de 1.4-update geeft nu realtime lokale weersinformatie weer, niet alleen de voorspelde temperatuur van de dag.

Is het $ 200 waard? De Sandman Doppler is misschien wel de beste in zijn soort. Het is misschien ook de enige in zijn soort.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste slimme luidsprekers, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Wat is een Sandman Doppler?

Sandman Doppler vooraanzicht

Ondanks de verwijzingen naar “Enter Sandman” op zijn website, inspireerde het mythische personage dat mensen in slaap brengt – en niet het Metallica-nummer uit 1991 – de naam Sandman. “Doppler” verwijst naar het Doppler-effect, het wetenschappelijke fenomeen dat optreedt wanneer de bron van geluidsgolven beweegt ten opzichte van de luisteraar, zoals wanneer een brandweerwagen een voetganger passeert.

“We vonden de naam Doppler gewoon cool”, zegt Tramiel, “en wilden een naam die op geluid gericht was.”

Dat is veel nadenken over een geheel zwart apparaat van 4 x 11,6 x 4,7 inch (HxBxD), gekleed in een rubberen omhulling met een luidsprekerrooster aan weerszijden van de plastic wijzerplaat. De drivers met volledig bereik, nauwelijks zichtbaar onder de roosters, zijn ongeveer 3,5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Een poort aan de achterkant haalt lagere frequenties uit de luidsprekers, maar laten we niet aannemen dat een luidspreker van dit formaat – aangedreven door 4 watt Klasse D-versterking – mogelijk de geclaimde lage tonen van 40 Hz kan bereiken. Dat is een uitdaging voor zelfs een veel grotere boekenplankluidspreker.

Het laadstation, onder de poort, biedt een keuze voor degenen die een Doppler bestellen: je kunt zes USB-A-poorten of drie USB-A- en drie USB-C-poorten krijgen. (Early Doppler-gebruikers kunnen een doe-het-zelf-upgradekit kopen die bestaat uit een drie-USB-C-plug-in en een vervangende USB-cover. Het kost $ 25.) Dus, beoordeel de apparaten van uw huishouden voordat u een Doppler koopt. De volledig USB-A review-eenheid was bijvoorbeeld niet geschikt voor de USB-C-kabel die bij mijn Google Pixel-telefoon werd geleverd.

Sandman Doppler met bovenste knoppen en USB-poorten aan de achterkant

Sandman Klokken

Het laadstation is verantwoordelijk voor de substantiële 12-volt voedingsadapter van de Doppler, maar biedt geen Quick Charge. Deze wekkerradio gaat ervan uit dat je een nachtoplader bent.

De media- en volumeregelbalk bovenaan doet ook dienst als snooze-knop. De tweede rij bedieningselementen stelt een alarm in, de tijd, wekt of onderbreekt Alexa, schakelt de microfoons in of uit en koppelt een Bluetooth-apparaat. Om de kleur van het scherm te wijzigen, houdt u de afspeelpauzeknop ingedrukt totdat een rij regenboogkleurige stippen verschijnt en selecteert u vervolgens uw favoriete kleur met de vooruit-terug-knoppen. (Houd er rekening mee dat de wetenschap suggereert dat warme kleuren beter zijn om te slapen. Rood kan de slaap zelfs verbeteren. Blauw kan het verstoren.)

Maar waarom zou je je druk maken? Vrijwel elke functie kan worden gedupliceerd in de app – waar je een groter kleurenwiel vindt met 16 miljoen opties om op het scherm te bellen – of via Alexa. Zelfs de slimme knoppen dienen meer als gemak, zodat je niet stoort wie naast je slaapt. Op een gegeven moment heb ik in de Alexa-app één knop geprogrammeerd om alle Philips Hue-lampen beneden in mijn huis in te schakelen; Ik heb een tweede knop geprogrammeerd om ze allemaal uit te schakelen. Tijdens de wakkere uren zou ik Alexa natuurlijk vragen om de taak uit te voeren.

Waar je ook een alarm instelt – met behulp van de ingebouwde bedieningselementen, de app of Alexa – het alarmpictogram licht op het display op en de dag en tijd verschijnen in de app. Alleen Alexa stond me echter toe om jazzsaxofonist Mark Turner’s nieuwe als mijn ochtendwake in te stellen.

Wat Alexa betreft: beide microfoons zijn gemonteerd op de neerwaartse, achterste helling van de bovenkant van de Doppler, aan weerszijden van de automatisch dimmende lichtsensor van de klok. De microfoons hadden, misschien vanwege hun locatie, soms moeite met het oppikken van spraakopdrachten wanneer de wijzerplaat van de klok op of onder ooghoogte was. Hef je hoofd, niet je stem, om Alexa’s aandacht te krijgen.

Sandman Doppler laadt meerdere apparaten op

Sandman Klokken

Wie is die mannelijke stem tijdens het instellen van de Doppler?

Om de Sandman Doppler in je huis tot leven te brengen, is een plichtmatige Bluetooth-naar-Wi-Fi-overdracht via de app vereist, maar ik heb nog nooit zo’n houvast gezien – Palo Alto Innovation wil niet dat je de installatie verprutst!

Op het moment dat u de doos opent, wordt u begroet met QR-codes voor de handleiding, ondersteuning en snelle toegang tot het downloaden van de app (iOS en Android worden ondersteund). Dat staat op de kartonnen verpakking. Een “Lees alstublieft”-bijsluiter herinnert de gebruiker aan een verplichte zescijferige code bij het koppelen in de app.

OK tot nu toe? Laten we beginnen met koppelen met de app. Maar wie is die stem en waar komt hij vandaan? Het blijkt onze setup-escorte Tim te zijn, de nieuwe stem van de Doppler 1.4-firmware-update, en het komt uit de luidsprekers.

Niets om je zorgen over te maken, oma of opa. U zult geen moeite hebben om aan de slag te gaan met uw nieuwe Sandman Doppler.

“We wilden dat het installatieproces zo eenvoudig mogelijk zou zijn”, zegt Tramiel, “niet noodzakelijkerwijs gericht op de oudere demografie, we wilden alleen problemen met onboarding tot een minimum beperken.”

Missie volbracht. En voor toekomstig gebruik vindt u ook bedieningsinstructies aan de onderkant van de Doppler, net als bij sommige ouderwetse klokradio’s.

Ben jij dat echt, Alexa?

Het is niet eenvoudig om een ​​apparaat van een derde partij te zijn, zoals de Sandman Doppler, die een slimme assistent wil toevoegen, of het nu Amazon’s Alexa, Google Assistant of Apple’s Siri is. Palo Alto Innovation landde Alexa, maar met enkele beperkingen. Het werkt nog steeds samen met Amazon om bellen en berichten via Alexa toe te voegen, en de Doppler ondersteunt geen Alexa Together, een abonnementsservice met hands-free toegang tot Urgent Response waarmee u kunt inchecken bij een ouder wordende ouder of familielid.

Ondersteuning voor de assistent van Apple komt eraan, zegt het bedrijf.

“En we zouden graag Google Assistant toevoegen”, zegt Tramiel, “maar Google heeft deze optie stilletjes laten vallen voor commerciële apparaten van derden. . . . Zodra Google hier verandering in brengt, zijn we aan boord.”

Klinkt muziek goed op de Sandman Doppler?

De Doppler is een luidspreker aan het bed, geen omroepinstallatie. Het is fijn gemanierd door het ontwerp, bijna onmogelijk om op te lossen in oorverdovende vervorming met zijn digitale signaalverwerking.

“We hebben veel tijd aan het geluid besteed”, zegt Tramiel. “We zijn blij met hoe het is verlopen.”

In onwetenschappelijke tests met Bluetooth en Amazon Music klonk de Doppler veel als een Ultimate Ears Boom, een kenmerkende cilindrische portable die nu in zijn derde generatie is. De Boom speelt luider en breder, maar vervormt gemakkelijk bij hoge volumes.

De voor de hand liggende uitdaging: Metallica’s “Enter Sandman.” De Doppler bleef, zelfs op 90 procent volume, luisterbaar tijdens “Sandman”, maar is ongetwijfeld te weinig krachtig en te klein om getrouwe heavy metal te reproduceren. De Boom, van zijn kant, vervormde en viel bijna flauw. Kleine luidsprekers zijn niet voor headbangers.

Nu de taaltest: “Meðan höndin mín í hendi þinni hvílir” van de IJslandse Marina Osk, mijn nominatie voor de meest vrolijke stem van het noordelijk halfrond. Ik weet niet zeker of ze het begrepen, maar beide sprekers leken dol te zijn op deze meer relaxte, midrange-dominante muziek.

De Doppler-app biedt vijf audio-instellingen: boosts voor bas, middentonen, hoge tonen; “gebalanceerd;” en onafgestemd, maar niet genoeg precisie. Ik koos voor de standaard, gebalanceerd, maar wenste nog steeds een betere mix van midrange-aanwezigheid en bas. De Alexa-app, met zijn bas-midrange-treble slider-audio-instellingen, is een betere doe-het-zelf-aanpak die slechts sporadisch werkte. (Palo Alto Innovation werkt samen met Amazon om het probleem op te lossen.)

De Doppler heeft Spotify, met zijn 182 miljoen abonnees, nodig in zijn streaming-opstelling. Tot de verwachte komst van Spotify later dit jaar zijn naast Amazon Music beschikbare streamingdiensten Pandora, TuneIn, iHeartRadio, SiriusXM, Audible en Deezer. Vraag het aan Alexa om je favoriete radiostations af te spelen. (De Sandman Doppler heeft geen conventionele AM/FM-tuner.) Je kunt ook elk Alexa-apparaat, of het nu een Echo Dot of Echo Show is, vragen om muziek af te spelen op de Doppler.

Is de Sandman Doppler een goede waarde?

Als je op zoek bent naar een goedkope slimme assistent verkleed als een klok, probeer dan The Echo Dot met klok ($ 45) of de Lenovo Smart Clock ($ 70) met Alexa. Een Google Nest Hub van de tweede generatie ($ 70) met een 7-inch touchscreen (geen camera) en een Sleep Sensing-functie die een Soli-bewegingssensor en geluid gebruikt om je slaap te controleren, functioneert ook als een veelzijdige bedwekkerradio.

De Sandman Doppler is iets groters en iets anders.

0 Shares:
You May Also Like