Samsung’s nieuwe Terrace 4K QLED TV is ontworpen voor het buitenleven

samsung terrace tv

Samsung is nooit bang geweest om nieuwe dingen uit te proberen als het gaat om ‘lifestyle’-tv’s, van de Frame-set die ook dienst doet als digitale fotolijst tot het mobielvriendelijke Sero-display dat van liggende naar staande oriëntatie draait. Samsung slaat nu een andere nieuwe richting in met zijn nieuwste tv: de patio.

Natuurlijk is de nieuwe Samsung Terrace niet de eerste tv die is ontworpen voor gebruik buitenshuis; SunBrite maakt bijvoorbeeld een breed scala aan weerbestendige tv’s en we hebben een paar jaar geleden een 1080p-model getest. Dat gezegd hebbende, gokt Samsung erop dat zijn eerste poging tot een buitenmodel een betere beeldkwaliteit zal bieden dan zijn concurrenten, samen met een slanker, stijlvol en toch weerbestendig ontwerp. Natuurlijk mag je ook een oogverblindend prijskaartje verwachten.

Om te beginnen beschikt de Terrace over een 4K QLED-paneel met een verversingssnelheid van 120 Hz, full-array lokaal dimmen en Samsung’s Quantum-processor voor het opschalen van HD-beelden naar 4K. Natuurlijk is er HDR-ondersteuning: HDR10+ en HLG, maar geen Dolby Vision (typisch Samsung). Een anti-reflecterende matte afwerking en meer dan 2.000 nits helderheid zouden moeten helpen bij het kijken overdag.

Verkrijgbaar in 75-, 65- en 55-inch maten, de 59 mm dikke Terrace heeft een bezel van 10 mm, terwijl de IP55-classificatie een beperkte bescherming belooft tegen binnendringend stof en bescherming tegen waterstralen in elke richting. (Je kunt meer lezen over IP-codes in dit verhaal.) Met andere woorden, het terras moet bestand zijn tegen regen, sneeuw, stof en vuil – je zou zelfs in staat moeten zijn om de set af te spuiten zonder de circuits van de tv te verbranden.

De Terrace heeft drie HDMI-poorten, een LAN-poort, een Toslink optische audio-uitgang en een USB-poort. Samsung zal consumenten echter aanmoedigen om draadloze verbindingen te gebruiken. Professionele installateurs daarentegen zullen waarschijnlijk profiteren van de ondersteuning van de tv voor HDBaseT, waardoor de overdracht van UHD-video, audio, afstandsbedieningsgegevens en tot 100 watt elektrisch vermogen via een enkele kabel, zoals CAT6, mogelijk is. – die tot 100 meter (ongeveer 328 voet) lang kan zijn.

The Terrace draait op Samsung’s Tizen smart TV-platform, wat betekent dat je streaming-apps kunt installeren van onder meer Netflix, Amazon, Hulu, Disney+ en Apple TV+. Tizen beschikt ook over Samsung’s TV Plus, een lineaire tv-service die meer dan 120 kanalen met gratis programma’s biedt, evenals het binnenkort te lanceren fitness- en wellnessplatform Samsung Health.

Samsung terras soundbar

De ingebouwde stereoluidsprekers van 20 watt van de Terrace zien er vrij eenvoudig uit in vergelijking met de meerkanaalsaudio op de duurdere indoor QLED-tv’s van Samsung. Gelukkig kun je het geluid van de Terrace upgraden met een ander nieuw Samsung-product met weersbestendigheid: de 3-kanaals Terrace HW-LST70T Soundbar, die is uitgerust met een ingebouwde subwoofer, een “wide-range” tweeter, “Distortion Cancelling”-technologie ontworpen om leveren “diepe en gedetailleerde” bas en Samsung’s automatisch detecterende adaptieve geluidsmodus (die het geluid aanpast op basis van de inhoud die wordt afgespeeld).

De Terrace Soundbar heeft dezelfde IP55-classificatie als de Terrace TV, wat betekent dat hij ook is ontworpen om bestand te zijn tegen de elementen, waaronder regen, sneeuw en vuil. Dat maakt de Terrace Soundbar de eerste weerbestendige soundbar die we hebben gezien van een groot consumenten A/V-merk. (SunBrite biedt een “buitenveilige” soundbar van $ 170. Verwijder niet-productlink die is ontworpen om op zijn buiten-tv’s te klikken.)

De 48-inch brede soundbar kan synchroniseren met de audio van de Terrace TV via Bluetooth, in overeenstemming met Samsung’s “geen draden maar het netsnoer”-pitch voor zijn nieuwe buitenterrasproducten. De soundbar heeft ook een bedrade Toslink optische audio-ingang, maar geen HDMI.

De Terrace Soundbar wordt geleverd met een paar montagesets: een om de soundbar aan een muur te bevestigen en een andere om de soundbar direct onder de Terrace TV te bevestigen.

De Terrace Soundbar kost $ 1.200 (ouch), en wordt eind mei verzonden.

Ondertussen, hier is hoeveel de Terrace QLED TV u terugbrengt: $ 3.500 voor het 55-inch model, $ 5.000 voor 65 inch en $ 6.500 voor de 75-inch versie.

Dat klinkt misschien steil in vergelijking met (bijvoorbeeld) Samsung’s duurste 65-inch 4K QLED TV voor binnenshuis Bewerken niet-productlink Verwijder niet-productlink, die momenteel te koop is voor $ 2.600 (met een korting van $ 900). Aan de andere kant is het prijskaartje van $ 5.000 voor de 65-inch Terrace aanzienlijk goedkoper dan de stickerprijs van $ 8.000 voor SunBrite’s 65-inch outdoor 4K “Signature” TV. Verwijder niet-productlink.

We zullen meer te zeggen hebben over Samsung’s Terrace 4K QLED TV en de bijpassende soundbar zodra we hun review-eenheden hebben geprobeerd.

0 Shares:
You May Also Like