Samsung’s nieuwe QD-OLED TV wordt volgende maand geleverd in 65- en 55-inch smaken

Samsung S95B 4K TV

We waren in januari verrast door het nieuws dat Samsung een OLED-paneel aan het voorbereiden was dat kwantumdots gebruikt om de kleurnauwkeurigheid te vergroten, en nu komt het bericht dat consumenten volgende maand voor het eerst kennis zullen maken met de nieuwe OLED-sets.

De 4K-tv’s uit de S95B-serie van Samsung, die verkrijgbaar zijn in 65- en 55-inch formaten, zullen de eerste consumentgerichte modellen zijn die zijn uitgerust met Samsung QD OLED-panelen, die zelf-emitterende OLED-elementen combineren met kwantumdots om helderdere beelden te produceren zonder in te boeten aan kleurnauwkeurigheid. Bestaande RGB+W OLED-panelen (die onder meer worden gebruikt door LG) gebruiken witte subpixels om de helderheid te verhogen, wat resulteert in verdunde kleuren.

De komst van de S95B is een groot probleem op de OLED-tv-markt, en hoewel ze prijzig zijn in vergelijking met typische OLED-sets – $ 2.199,99 voor de 55-inch versie, of $ 2.999,99 voor het 65-inch model – beloven ze het soort heldere maar pure kleuren die typisch zijn voorbehouden aan mensen in de videoproductie-industrie. We staan ​​te popelen om de S95B zelf in de gaten te houden.

Naast zijn QD OLED-technologie, wordt de S95B geleverd met Samsung’s Neural Quantum Processor 4K voor beeldopschaling, [email protected] met VRR (variabele verversingssnelheid) op alle vier de HDMI 2.1-poorten, een enkele HDMI eARC-poort, een geïntegreerde 60-watt 2.2.2-kanaals luidsprekersysteem met Dolby Atmos en Samsungs Q-Symphony-technologie voor het synchroniseren van zijn luidsprekers met Samsung-soundbars. HDR10+ wordt ondersteund, maar niet Dolby Vision, wat typisch is voor Samsung-sets.

Samsung kondigde ook maten en verzenddatums aan voor zijn andere 2022-tv’s, waarvan de meeste in januari tijdens CES werden aangekondigd.

De 2022 Neo QLED-lijn van het bedrijf, die beschikt over verbeterde mini-LED-achtergrondverlichtingszoneregeling en de mogelijkheid om het focusobject in een scène te identificeren en te markeren, zal vanaf deze maand arriveren.

Samsung Neo QLED 8K

Samsung

De 8K-versie van de Neo QLED-serie zal beschikbaar zijn in 65-, 75- en 85-inch formaten, variërend van $ 3.499,99 voor de 65-inch QN800B tot $ 8.499,99 voor de 85-inch QN900B. De Neo QLED 4K-serie biedt dezelfde schermformaten als de 8K-varianten, maar voegt een kleiner 55-inch scherm toe, met prijzen variërend van $ 5.499 tot $ 1.999.

De ‘lifestyle’-tv’s van Samsung worden benadrukt door The Frame, dat een antireflectiecoating voor 2022 toevoegt, samen met een verbetering van 10 procent in het kleurengamma. De prijs van The Frame varieert van $ 999 tot $ 2.999.

Samsung The Frame 2022

Samsung

Binnenkort komen ook de 2022-soundbars van Samsung, inclusief het nieuwe vlaggenschip, de Q-Series HW-Q990B, en de 1,6 inch diepe Ultra Slim Soundbar.

Naast het toevoegen van side- en up-firing drivers aan meer van zijn Q-Series soundbars dit jaar, voegt Samsung Dolby Atmos Music-ondersteuning toe aan zijn Atmos-compatibele modellen, een nieuwe “Dual Atmos” -functie waarmee Dolby Atmos-audio kan worden tegelijkertijd afgespeeld vanaf een Samsung-tv en soundbar, en draadloze Atmos-ondersteuning komt naar de nieuwe Q700 en duurdere modellen. Verbeteringen aan Samsung’s Q-Symphony en SpaceFit-kamerkalibratie zijn ook beloofd.

Samsung zegt dat zijn 2022-soundbars tussen eind april en begin juni zullen worden verzonden. Prijzen zijn niet bekend gemaakt.

We zullen volledige recensies hebben van de nieuwste tv’s en soundbars van Samsung, inclusief de met QD-OLED uitgeruste S95B, zodra we enkele recensie-eenheden hebben bekeken.

0 Shares:
You May Also Like