Samsung VS Vizio TV: welke loopt voorop in de race

We leven in een tijd die het epicentrum van het technologische tijdperk kan worden genoemd. Van alle kanten zijn we omringd door technologie. En eerlijk gezegd vinden we het helemaal niet erg om erdoor omringd te zijn. Hetzelfde geldt voor televisies. We hebben ze door de jaren heen heel snel zien evolueren en daarom zijn ze een belangrijk onderdeel van ons leven blijven uitmaken. Televisies evolueren zo snel vanwege de nek aan nek concurrentie tussen zoveel bedrijven. En als je erover nadenkt, is deze concurrentie uiteindelijk goed voor de consument. Dat komt omdat bedrijven constant proberen een stap voor te zijn in technologie en kwaliteit om hun klantenbestand te laten groeien.

Als je het nu over de concurrentie hebt, denk je altijd aan twee bedrijven, namelijk Samsung en Vizio. Deze twee bedrijven staan ​​erom bekend geweldige tv’s te bedenken en ze proberen allebei constant hun technologie op te schalen. Maar als consument is het soms verwarrend met welk bedrijf we moeten gaan.

Wanneer u twee bedrijven vergelijkt, zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden om een ​​overzicht te krijgen van wat elk bedrijf te bieden heeft. En dat gaan we in dit artikel doen. We zullen het je gemakkelijk maken om te beslissen welk bedrijf Samsung of Vizio het beter doet als het gaat om het maken van tv’s. Dus, zonder nog meer tijd te verspillen, laten we er meteen in springen.

Samsung VS Vizio: welke loopt voorop in de race

Om het verschil tussen de tv’s van deze twee bedrijven beter te begrijpen, moeten we rekening houden met deze vier factoren:

1. SchermgrootteSamsung versus Vizio TV

Met de tijd raken steeds meer mensen geïnteresseerd in tv’s met grotere schermformaten. En dat komt omdat er tegenwoordig zoveel content is om naar te kijken, vooral door de streamingdiensten als Netflix. Dus bijna iedereen wil zijn favoriete programma’s bingewatchen met vrienden op een groter scherm. En Samsung spant zeker de kroon als het gaat om de productie van tv’s met grotere schermformaten. Je kunt een tv krijgen die zo klein is als 24 inch, en aan de andere kant kun je groot gaan met een schermgrootte van 88, of misschien 110 inch. Bijna elke serie van Samsung verkent een breed scala aan tv-formaten zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Als je het nu over Vizio hebt, experimenteren ze ook met verschillende schermformaten. Maar de meeste van hun tv’s eindigen tussen de 40 en 80 inch. En als ze groot worden, gaan ze direct op 120 inch met hun Reference Series Full-Array LED-tv. Dus als je iemand bent die van tv van goede kwaliteit houdt met grotere schermen, dan is Samsung de betere optie.

2. Slimme functies

Slimme functionaliteit is waarschijnlijk het beste wat tv’s is overkomen. U kunt zoveel meer doen op Smart TV’s in vergelijking met gewone TV’s. Je kunt apps rechtstreeks downloaden vanuit de Play Store en je favoriete content streamen op streamingdiensten zoals Netflix of Amazon Prime Video.

Nu houdt Vizio met zijn internet-apps plus smart TV de technologische vraag van de mensen bij. Het is constant bezig met het upgraden van de slimme functies in zijn besturingssysteem en voegt er ook nieuwe apps en services aan toe. De gebruikersinterface van de tv is ook behoorlijk soepel en je kunt vrij gemakkelijk van de ene app naar de andere navigeren.

Samsung daarentegen gebruikt het Tizen-besturingssysteem in zijn smart-tv’s. De gebruikersinterface van Tizen lijkt veel op het besturingssysteem van Vizio. Omdat Samsung echter ook smartphones maakt, zijn de integratie en gebruikerservaring op tablets en Android-telefoons veel beter met het besturingssysteem van Samsung.

3. Poorten

Een van de belangrijkste dingen van televisie tegenwoordig zijn aansluitmogelijkheden, zoals de HDMI-poorten. In HDMI-poorten kun je je settopbox, audiosysteem en zelfs je gameconsoles aansluiten als je games op je tv wilt spelen. Het is dus een enorm pluspunt om meer HDMI-poorten op je tv te hebben.

Nu heeft Samsung meestal genoeg HDMI-poorten, maar als je meer dan genoeg aansluitmogelijkheden wilt, dan is Vizio de duidelijke winnaar. De meeste Samsung-tv’s hebben maximaal 4 HDMI-poorten, maar veel Vizio-modellen gaan tot maximaal 5 HDMI-poorten.

4. Prijs:

Nu zijn er veel goede tv’s op de markt, maar het is belangrijk om te weten welke betaalbaar is. Veel mensen raken teleurgesteld wanneer ze eindelijk een geweldige tv uitkiezen, maar komen er later achter dat de tv uit hun zak is.

En als het gaat om goedkope prijzen, wint Vizio. Het bedrijf staat bekend om zijn agressieve marketing, wat betekent dat het betere functies en kwaliteits-tv biedt tegen goedkope prijzen. En als ze willen concurreren met giganten als Samsung, die al veel langer in het spel zijn, dan is het aanbieden van producten tegen concurrerende prijzen de beste strategie.

Over de bedrijven

Samsung

Dit bedrijf is zonder twijfel een van de toonaangevende elektronicafabrikanten over de hele wereld. Ze staan ​​niet alleen bekend om hun tv’s, maar ook om hun smartphones, koelkasten, wasmachines, enz. Maar als het om tv’s gaat, domineren ze al heel lang de wereldmarkt. In het jaar 2017 was bijvoorbeeld 20% van de televisies die wereldwijd werden verkocht Samsung-tv’s. Bovendien droeg Samsung meer dan 30% van de wereldwijde verkoop bij als het gaat om grote tv’s, dat wil zeggen tv’s groter dan 65 inch.

En deze opmerkelijke greep van Samsung op de markt komt niet als een verrassing, omdat ze een plaats voor zichzelf hebben gecreëerd door de beste kwaliteit te bieden. En hoewel Samsung de beste kwaliteit levert, stopt het nooit met innoveren met hun technologie.

Vizio

Vizio daarentegen is een nieuwe speler op de markt, zoals het werd opgericht in het jaar 2002. Maar ondanks dat het nieuw was, slaagde Vizio erin een plaats voor zichzelf te veroveren, maar dan specifiek op de Amerikaanse markt. En dat is logisch, want het is een Amerikaans bedrijf gevestigd in Californië. Omdat het bedrijf vrij recent is opgericht, heeft het niet de moeite genomen om te werken aan iets dat achterhaald is en zich te concentreren op het laatste nieuws. Zoals Vizio in de meeste van zijn tv’s geen tunersysteem had. In plaats daarvan werkten ze meer aan zaken als het verbinden van tv’s met smartphones voor betere controle of aan de streamingervaring.

De houding van het bedrijf om gelijke tred te houden met de evoluerende technologie, zorgde ervoor dat het een winst van $ 2 miljard dollar verdiende in het jaar 2007, toen ze meer dan 600.000 tv’s in Noord-Amerika verkochten. En deze snelle groei was ook de reden dat Vizio een zeer agressieve marketingstrategie hanteerde. Ze verkochten hun producten in feite tegen een zeer goedkope prijs in vergelijking met hun concurrenten, de strategie die ze vandaag nog steeds gebruiken.

Afsluiten

We hopen dat je na het lezen van het hele artikel nu een goed idee hebt van wat elk bedrijf te bieden heeft. We hebben geen rekening gehouden met factoren als beeldkwaliteit, geluidskwaliteit of videoresolutie, omdat die factoren voor elke tv anders zijn.

Van Samsung is bekend dat het de wereldmarkt domineert door de beste kwaliteit te bieden. Dat kan echter niet voor elk model van Samsung gelden. Samsung-tv’s bieden die kwaliteit ook tegen zeer hoge prijzen, die voor veel mensen onbetaalbaar kunnen zijn. In dat geval kiezen mensen dus meestal voor een bedrijf dat een product levert met een enigszins vergelijkbare kwaliteit tegen een lage prijs. Zo geeft de Vizio P-serie Quantum een ​​nek aan nek-concurrentie met Samsung Q90R QLED in termen van kwaliteit, en dat ook voor bijna de helft van de prijs. (Als je een gedetailleerde vergelijking wilt zien tussen deze twee tv’s, dan kun je terecht op rtings.com) We kunnen dit dus besluiten door te zeggen dat het allemaal om jouw voorkeur gaat.

0 Shares:
You May Also Like