Samsung-tv’s op CES 2022: 144Hz-tv’s voor gamers, betere achtergrondverlichting

samsung multi view

De tv-serie van Samsung voor 2022 vertegenwoordigt een evolutie van wat al enkele van de beste tv’s op de markt zijn. Hier is een kort overzicht.

Het bedrijf introduceerde vorig jaar mini-LED-achtergrondverlichting; dit jaar biedt het een fijnere controle over de achtergrondverlichting. Even welkom, om nog maar te zwijgen van gehoopt, is een vernieuwd opstartscherm. Samsung’s SmartHub was state-of-the-art toen het voor het eerst arriveerde, maar bleef de afgelopen jaren achter op het gebied van bruikbaarheid van Roku, WebOS en zelfs Google TV.

samsung 2022 slimme hub samsung tv plus

Je wordt nu bij het opstarten begroet door een media-mashup-hub, met een gaming-hub binnen handbereik. We zijn er nog niet mee aan de slag gegaan, maar we hopen op een efficiëntere navigatie. Er is zelfs ondersteuning voor NFT’s (Non-Fungible Tokens) in de verbeterde ambient-modus die kunstwerken en andere afbeeldingen weergeeft wanneer u geen films of live-tv kijkt. Dat is geweldig voor mensen die besteedbaar inkomen uitgeven aan NFT’s en een plek nodig hebben om ze weer te geven, maar voor ons is het een van de meest tangentiële toevoegingen aan tv-technologie die we tot nu toe zijn tegengekomen.

In een knipoog naar de fysieke isolatie die een bepaald virus van onbekende oorsprong heeft voortgebracht, introduceert Samsung de Watch Together-modus. Zie het als een Zoom-achtige overlay op live-action TV waarmee mensen in verre huishoudens samen tv kunnen kijken en kunnen reageren op wat ze zien.

Naast een nieuwe gaming-hub, bieden sommige tv’s in de Samsung-reeks van dit jaar 144Hz verversingssnelheden. Of dit je spel zal verbeteren, kunnen we niet zeggen, maar het past goed bij de mogelijkheden van de nieuwste consoles. Er is ook een spelbalk met een zoomfunctie (zodat je kleine kaarten kunt bekijken) en andere mogelijk handige extra’s.

samsung neo qled 4k qn90b product 01

De Frame TV-serie heeft een opleving in technologie met de toevoeging van een nieuwe antireflectiecoating, terwijl micro-LED een 10 procent verbetering van het kleurengamma biedt.

De 2022 Neo QLED’s van Samsung, samen met verbeterde mini-LED-achtergrondverlichtingszonecontrole, zullen een grotere helderheidsgranulariteit bieden – van 12-bits naar 14-bits, of van 4.096 niveaus naar 16.384 niveaus. Het bedrijf prijst ook nieuwe algoritmen die proberen het centrale object in een scène te herkennen en het subtiel te markeren om het te laten opvallen.

Samsung eco-afstandsbediening 2022

De 2022-tv’s van Samsung bieden een aantal welkome verbeteringen. Maar we vragen ons af waarom het bedrijf de hoog aangeschreven RGB OLED-technologie van zijn broer (Samsung Display) niet gebruikt in een nieuwe alternatieve line-up. Misschien volgend jaar.

In dit andere verhaal lees je alles over Samsungs 2022 soundbar line-up.

0 Shares:
You May Also Like