Samsung The Serif TV (2022) review: Unieke stijl, geweldige kleur

Samsung Serif

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Goed beeld Uniek en aantrekkelijk industrieel ontwerp Matte afwerking voor lichte omgevingen

nadelen

Geen bedrade Ethernet-optie Geen VESA-bevestigingspunt

Ons oordeel

Als je op zoek bent naar een tv die wat plezier toevoegt aan de mix en goed werkt in heldere omgevingen, dan verdient The Serif van Samsung een kijkje.

Prijs bij beoordeling

$ 1.499,99 (55-inch model QN55LS01BAFXZA)

Beste prijzen vandaag: Samsung The Serif (2022)

Amazone

$ 1.497,99

Samsung heeft een voorliefde voor het maken van buiten de gebaande paden gelegen tv’s, en zijn The Serif is misschien het verst van het rechte en smalle. Ik laat de “De” voor deze recensie vallen, tenzij het grammaticaal noodzakelijk is. Rest mij nog om een ​​aantrekkelijke tv te beschrijven met Samsungs typische upscale beeldkwaliteit.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste smart-tv’s, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Het ontwerp en de functies van de Serif

De Serif is een 120Hz, 4K UHD quantum-dot-tv die verkrijgbaar is in drie formaten: de 55-inch klasse die hier wordt besproken, kost $ 1.500. U kunt overstappen naar de 65-inch klasse voor $ 2.000 of naar de 43-inch klasse voor $ 1.000.

Ik weet niet helemaal zeker aan welke school van looks ik de gebeeldhouwde witte ring en kast van de Serif moet toeschrijven. De uitstekende randen doen echt denken aan de schreven op een lettertype, maar dat is geen ontwerpschool. Ik weet dat mijn francofiele moeder en onze gelijkgestemde vriendin Mimi er dol op zouden zijn. Het feit dat het een zeer goed beeld oplevert, zal voor hen zeker van ondergeschikt belang zijn.

Ik beschrijf de Serif ouderwets, omdat hij gemakkelijk zou kunnen passen in een groot aantal moderne motieven. Om heel eerlijk te zijn, ik graaf het; hoewel dat misschien meer is omdat het wit durft te zijn in een zee van zwarte, donkergrijze en donkerzilveren tv’s. Goed van je Samsung. Aan de andere kant lijkt wit weer in de mode te komen. Of het over twee of drie jaar in de mode zal zijn, is een gok.

Het achterpaneel van Samsung's The Serif

Jon L. Jacobi/Gieterij

Het andere unieke aspect van de Serif zijn de lange poten die hem als meubelstuk op zichzelf laten staan. Het lijkt een beetje op een klein schoolbord, vooral als het uit staat. (Dus, houd peuters met krijt uit de buurt!) Een verwijderbaar achterpaneel met textuur bedekt alle lelijke poorten, dus het is minder visueel wat van achteren wordt bekeken. De Serif is duidelijk ontworpen om in het midden van een kamer te zitten, niet tegen een muur – er is geen VESA-montagepunt. Het netsnoer is natuurlijk een ketting, maar hey – je kunt niet alles hebben.

Input/output poorten op Samsung's The Serif

Jon L. Jacobi/Gieterij

Het 55-inch model (54,6 inch diagonaal gemeten) weegt een aanzienlijke 58 pond, met nog eens twee pond in de benen. De poorten bevatten vier HDMI-types, één met eARC en één poort 4 met 120Hz-ondersteuning voor gameconsoles. Er is coax voor antennes en oudere kabelverbindingen, RS-232c (EX-LINK), optische digitale audio-uitgang en twee USB 2.0-poorten. Deze laatste ondersteunen ook randapparatuur zoals toetsenborden en apparaten voor massaopslag voor het afspelen van media.

Er is vreemd genoeg geen ethernetpoort, dus je moet vertrouwen op Wi-Fi 5 (802.11ac). Nogmaals, het is de bedoeling om in het midden van de kamer te zitten. Er zijn ook geen legacy-aansluitingen, dus je hebt een HDMI-adapter nodig als je externe apparatuur van een bepaalde leeftijd is.

The Serif ondersteunt HDR10, HLG en HDR10+ (Samsung’s antwoord op Dolby Vision) inhoud met een hoog dynamisch bereik. Alle Dolby-audiotypen worden ondersteund, evenals de stemassistenten Alexa, Google Assistant en Bixby. Er is ook ondersteuning voor FreeSync Premium (automatische lage latentie/variabele verversingssnelheid) voor gaming en ondersteuning voor Bluetooth-randapparatuur, inclusief headsets (er is een Bluetooth 5.2-radio aan boord).

De afstandsbediening en gebruikersinterface van de Serif

Ik heb onlangs op de Smart Hub-interface / afstandsbediening van Samsung gebonsd omdat ik inefficiënt was. En het is; het combineert echter ook goed verschillende soorten inhoud, het ondersteunt een groot aantal apps (Netflix, YouTube en meer), en het is een zeer mooie kanaalgids. Met andere woorden, de gebruikersinterface heeft alles wat je wilt, het is soms gewoon vervelend en mysterieus.

Jon L. Jacobi/Gieterij

De nieuwe TM2050A-afstandsbediening gebruikt dezelfde basislay-out als andere Samsung-modellen met hoe minder knoppen hoe beter. Als ik ‘basis’ zeg, bedoel ik dat er geen speciale invoer, instellingen, transportknoppen of numeriek toetsenblok zijn. Deze keer is het echter wit, passend bij de kleur van de Serif. Het wordt ook gebruikt voor het frame dat donkergrijs is. Ga figuur. Het is licht, maar stevig in de hand, heeft een microfoon voor spraakopdrachten en is oplaadbaar via Type-C of zonlicht (het heeft een zonnepaneel).

De prestaties van The Serif van Samsung

Het lijkt erop dat de display-industrie altijd twijfelt tussen glanzende en matte coatings, waarvan de laatste nu wordt gebruikt op de Serif. De eerste zien er geweldig uit als er weinig omgevingslicht is, de laatste verminderen de schittering drastisch als er veel is. Wees getuige van Apple en de laserets die ze aanbieden voor hun verder glanzende schermen.

Naast een uitstekende vermindering van schittering en een zeer brede kijkhoek, verbetert Samsungs nieuwe matte coating (die zowel op het frame als op de Serif te vinden is) het uiterlijk van zwart. Hoewel ik de Serif in een zeer lichte kamer (een voorspelde omgeving) bekeek, waren de zwarten redelijk goed, net als de kijkhoeken en schermuniformiteit.

The Serif maakt gebruik van Samsungs oudere edge-lit quantum-dot-technologie, in tegenstelling tot de nieuwere mini-LED-array-achtergrondverlichting die je in zijn Neo QLED-systemen aantreft. De kleurscherpte en verzadiging van de Serif is niettemin ongeveer gelijk aan de nieuwere technologie, hoewel de bruikbare en piekhelderheidsniveaus niet zo hoog zijn.

Bewegingscompensatie is erg goed, net als bij de meeste Samsung-tv’s, en de randverlichting vermindert de glinstering, moiré, bloei en andere artefacten die je krijgt met array-backlit Samsung-tv’s – het is gewoon de aard van het beestje. Randverlichting zorgt voor een meer uniform beeld, zij het met minder contrast.

De eerder genoemde goede kijkhoeken worden geholpen door de uitstekende bezel van de Serif. Het is duidelijk dat de genoemde bezel het kijken vanuit brede hoeken blokkeert, maar het blokkeert ook omgevingslicht van het raken van het scherm vanuit die scherpe hoeken, wat zorgt voor een betere ervaring voor degenen die er direct voor staan. Wie zei dat het leven eerlijk was?

Hoewel de Serif edge-lit is, heb ik de array-achtergrondverlichting van de duurdere tv’s van Samsung niet gemist. Randverlichte HDR is niet bijzonder indrukwekkend, maar voor de meeste informele kijkervaringen – en zelfs normale films – is de beeldkwaliteit eersteklas, als deze aan de onderkant van die laag staat. Dat gezegd hebbende, ik ben een goedkope date. Mijn tv thuis is een 43-inch edge-lit unit, en ik vind het prima.

The Serif van Samsung is een unieke, leuke en competente smart-tv

Als je op zoek bent naar een tv met een unieke stijl die een leuke blikvanger is, zelfs als hij is uitgeschakeld, raad ik de Serif aan. Het beeld is de typische meer dan competente weergave van Samsung, dus wat dat betreft geef je niets op. Het kost iets meer dan bijvoorbeeld een Q60- of Q50-serie, en het uiterlijk zal niet iedereen aanspreken, maar het is leuk – en hoe vaak krijg je dat te zeggen over een tv?

0 Shares:
You May Also Like