Samsung The Frame TV review: de kunst van wall-art TV verfijnen

frame product image

Als je op zoek bent naar de ultieme tv die geen tv lijkt, hoef je niet verder te zoeken dan The Frame van Samsung.” Het is een lcd-scherm met kwantumdots dat is ontworpen om te verschijnen als een aan de muur opgehangen fotolijst die kunst weergeeft als je niet naar een of andere video kijkt, en het ziet er verbazingwekkend overtuigend uit in die rol.

Gooi in op maat gemaakte randen, een bibliotheek van 1.400 beschikbare kunstwerken (20 zijn inbegrepen in de aankoopprijs), en zelfs de meest veeleisende huisdecorateur zou tevreden moeten zijn.

Ontwerp en specificaties

Om een ​​aan de muur opgehangen foto beter na te bootsen, gebruikt The Frame een rechthoekige vervangbare rand die iets uitsteekt boven het 60Hz, 10-bit, 3840 x 2160 (4K UHD) LCD-scherm. De achterkant is volledig vlak, met een uitsparing waar de meegeleverde, ondiep geprofileerde muurbeugel wordt bevestigd. Ja, hij past vlak tegen de muur, net als een fotolijst.

Als de standaard bezel uw kleurgevoel niet aanspreekt of niet bij uw inrichting past, zijn witte, roze, beige, bruine en gele randen die magnetisch aan het hoofdchassis worden bevestigd, beschikbaar voor $ 100 per stuk.

productafbeelding inlijsten

Omdat normale stroom- en verbindingskabels de esthetiek zouden bezoedelen, beschikt The Frame ook over Samsung’s One Connect-aansluiting met één kabel. Deze doorzichtige (behalve de draad) kabel wordt aangesloten op een breakout-box waarin de meeste elektronica en alle poorten zijn ondergebracht. Bij een passend lichtgekleurde muur is de kabel moeilijk te herkennen. Het zal meer opvallen tegen donkere oppervlakken.

Het is duidelijk dat een fotolijst nutteloos is zonder foto’s, en Samsung levert er ongeveer 1.400 in zijn Art Store. Helaas, het is niet allemaal gratis. Je krijgt 20 gratis kunstwerken en een gratis abonnement van drie maanden op de winkel; daarna kost een abonnement $ 5 per maand. Je kunt ook werken kopen die je leuk vindt voor $ 20 per stuk.

The Frame is momenteel verkrijgbaar in de smaken 32-inch ($ 600), 43-inch ($ 1.000), 50-inch ($ 1.300), 55-inch ($ 1.500), 65-inch ($ 2.000) en 75-inch ($ 3.000). Een Black Friday-uitverkoop die op dit moment plaatsvindt, geeft korting op die prijzen.

Connectiviteit omvat vier HDMI-poorten (waarvan één ARC ondersteunt), twee USB-poorten, ethernet, coaxiaal (voor een tv-antenne), digitale optische (Toslink) audio-uitgang en een 3,5 mm RS232C-aansluiting voor integratie. 802.11ac Wi-Fi en Bluetooth zijn ook aanwezig, en de laatste ondersteunt verbindingen met lage latentie, zodat u een hoofdtelefoon en andere luidsprekers kunt gebruiken zonder vertraging ongedaan te maken.

Interface en afstandsbediening

De afstandsbediening is de bekende One Remote van Samsung, met zijn minimalistische lay-out en bedieningselementen. Het is erg stijlvol, en in dit geval is het wit.

het frame afstandsbediening 004 dynamisch wit

De gebruikersinterface van Samsung Smart Hub is een van de beste in de branche, eenvoudig te gebruiken en te configureren. Dat gezegd hebbende, de instellingenmenu’s vereisen veel verdieping en je keert nooit terug naar waar je was gebleven toen je de laatste keer dat je de Smart Hub bezocht. Maar nogmaals, hoe vaak moet je instellingen aanpassen?

Er is een grote verzameling apps, inclusief alle biggies (Hulu, Netflix, YouTube, enzovoort). Het is niet zo goed als Android TV, maar het is erg goed.

Prestatie

The Frame levert een zeer goed beeld op. Het is alles wat het moet zijn voor de beoogde rol en biedt uitstekende kijkhoeken en schermconformiteit (er is geen bewolking door coatings).

Voor films en tv komt het echter niet overeen met wat ik heb gezien in de meest recente high-end inzendingen van Samsung. Ja, ik ben verwend. Anders gezegd, het doet me veel meer denken aan de 2019 Q60R die ik vorig jaar om deze tijd heb beoordeeld dan aan iets als de Q80R of Q90R, laat staan ​​de fantastische 8K Q900R. Aan de andere kant zullen die tv’s niet beter statische kunst weergeven dan The Frame, en er niet zo goed uitzien aan je muur.

Ik vermoed dat een deel van de reden waarom het imago van The Frame niet het beste van Samsung is, is dat het bedrijf zijn beste tv’s niet in kleinere formaten maakt. Toen deze 43-inch werd afgeleverd, bood een van onze mensen aan de receptie aan dat ze het formaat beter vonden dan de enorme sets die we gewoonlijk ter beoordeling krijgen.

Het lijkt erop dat de gigantische tv-markt verzadigd is geraakt, of misschien voelen kijkers zich erdoor overweldigd. We beginnen dingen als 49-inch OLED’s en andere kleinere high-end LCD’s op de markt te zien vallen. Ik hoop dat de cijfers van Samsung hen ook in deze richting duwen.

01 pdp galerijlijst product qn75ls03tafxza front zwart 1600x1200

Misschien is het niet high-end in termen van helderheid, of in de manier waarop het omgaat met complexe afbeeldingen, maar de kleur van The Frame is uitstekend dankzij de bekende quantum dot-technologie van Samsung. Bewegingscompensatie was verrassend goed, aangezien de tv slechts een verversingssnelheid van 60 Hz heeft. Er is voldoende piekhelderheid dat het HDR-effect merkbaar zal zijn met HDR-materiaal, het was gewoon niet zo spectaculair als het kan zijn met meer contrast en helderheid.

Houd er rekening mee dat The Frame omgevingslicht waarneemt in de kunstmodus en dienovereenkomstig aanpast om u de juiste hoeveelheid helderheid te geven. In ieder geval bij normale verlichting – als direct zonlicht de sensor raakt, zijn alle weddenschappen uitgeschakeld.

Prijzig maar de moeite waard voor de vormbewuste

Bij The Frame gaat het erom er goed uit te zien op een muur met kunst, en dat doet het buitengewoon goed – veel beter dan elke andere tv die ik heb gezien. Daarvoor is het een geweldig product en een zeer, zeer goede algehele tv.

0 Shares:
You May Also Like