Samsung The Frame review: een nieuwe matte displaycoating verbetert de kunst

Samsung The Frame

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer goed beeldVervangbare designrandenVerkrijgbaar in maten van 32 tot 85 inchNieuwe matte displaycoating laat kunst er realistischer uitzien

nadelen

Voor samengestelde kunstwerken is aankoop of een abonnement vereist. Mist de mini-LED-achtergrondverlichting van de Neo QLED-seriePrijs per inch

Ons oordeel

Breng wat cultuur in het leven van uw gezin door middel van door Samsung samengestelde kunstwerken met deze superdunne, hoogwaardige kwantumdot-tv die ook dienst doet als digitale fotolijst.

Prijs bij beoordeling

$ 999,99 (65-inch model QN65LS03BAFXZA)

Beste prijzen vandaag: Samsung The Frame (65-inch model QN65LS03BAFXZA)

Amazone

$ 1.872,99

Beste koop

$1999.99

Free

Wanneer je een museum met schilderijen bezoekt, is het je waarschijnlijk opgevallen dat er zelden een fysieke barrière is tussen je ogen en de penseelstreken. Als dat het geval is, is het ofwel niet-reflecterend, ofwel extreem zorgvuldig verlicht om verblinding te voorkomen.

Samsung besloot dat het voor de 2022-iteratie van zijn “The Frame” TV, die recht-in-voor-je-ogen-ervaring beter wilde nabootsen door over te schakelen van een semi-glanzende naar een volledig matte antireflectiecoating . Het straalt inderdaad een verhoogd gevoel van realisme uit wanneer je het kunstwerk bekijkt dat de secundaire missie van de tv is.

Als je niet bekend bent, is het hele punt van The Frame om er goed uit te zien hangend aan je muur terwijl je een door Samsung samengestelde kunstcollectie tentoonstelt. Als het niet functioneert als een gewone boob tube, tenminste.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste smart-tv’s, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Samsung ‘The Frame’ ontwerp en functieset

The Frame is een 4K UHD, edge-lit, lcd-tv die Samsung’s QLED-technologie (quantum dot) gebruikt voor uitstekende kleuren. Omdat er enorm gevarieerde muurruimtes zijn die mogelijk moeten worden afgedekt, is The Frame verkrijgbaar in een ongewoon breed scala aan maten: 32-inch voor $ 600, 43-inch voor $ 1.000, 50-inch voor $ 1.300, 55-inch voor $ 1.500, 65-inch (getest) voor $ 2.000, 75-inch voor $ 3.000 en 85-inch voor $ 4.300.

Als u een paar dollar wilt besparen, zijn er nog 2021-modellen beschikbaar. Je krijgt dezelfde basiservaring, maar zonder de matte afwerking (wat leuk is) of de nieuwe witte afstandsbediening van Samsung. Ik vond de oude gebeeldhouwde zilveren Frame-afstandsbediening best leuk, als dat iets betekent. Zelf zou ik zeker voor 2022 gaan, maar besparen kan altijd met de tv-technologie van vorig jaar. De besparingen worden groter naarmate je groter wordt, met het 2021 32-inch modelmodel dat $ 100 minder kost dan het 2022-model, maar de 2021 85-incher kost een coole grand minder dan het 2022-model.

De rand van het frame is extreem dun en je kunt de standaard zwarte vervangen door een verscheidenheid aan designertypes, waaronder wit en nephout. Binnenhuisarchitecten houden hier ongetwijfeld van en daar gaat het grotendeels om.

Het 65-inch klasse (64,5 inch diagonaal gemeten) model dat hier wordt besproken, is slechts 1 inch dik en weegt slechts 50 pond zonder de benen. Die poten voegen slechts een pond toe aan het gewicht, maar als er ooit een tv was die als vanzelfsprekend aan de muur moest worden bevestigd, dan is het wel The Frame. Inderdaad, Samsung levert eigenlijk een “Slim” muurbevestiging (400 x 300 mm) bij het apparaat.

Samsung heeft een paar artistieke renderings voor free, maar er is ook de Art Store waar je kunt kopen of huren via een abonnement ($ 5 per maand). Als je de weg van het Frame gaat, kun je net zo goed helemaal gaan. Neem het abonnement.

Zoals eerder vermeld, is de Frame een van de twee Samsung-tv’s die nog steeds de One Connect-breakout-box gebruiken. Kortom, deze externe behuizing herbergt alle poorten, stroomtransformator en andere componenten, dus ze zijn niet op het displaypaneel gemonteerd. Hierdoor kan Samsung de tv dunner maken, zodat hij dichter bij de muur hangt. Zoals een fotolijst. JEP.

De andere tv is de QN900B, die een plattere, bredere versie van de breakout-box heeft die op zijn voetstuk wordt gemonteerd. One Connect verwijst naar de enkele kabel die van de box naar de tv loopt en signalen en stroom levert.

De One Connect-box biedt vier HDMI-poorten, één met eARC (enhanced Audio Return Channel) en één gemarkeerd voor gaming (het is de enige die 120Hz-signalen accepteert). Er zijn twee USB-poorten op de doos, waarvan er één aan de zijkant zit voor gemakkelijke toegang. Ook aanwezig zijn coax voor kabel en antennes, ethernet, optische S/PDIF audio out, evenals EX LInk (RS-232C) voor systeemintegratie (al uw A/V-apparatuur tegelijkertijd in- en uitschakelen). De enige andere aansluitingen zijn de poort voor de One Connect kabel en de stroomkabel naar de muur.

The Frame ondersteunt HLG en HDR10/HDR10+ (Samsung’s antwoord op Dolby Vision, dat het ondersteunt); Dolby MS12 (dat alle Dolby-audiotypes dekt); Alexa, Google Assistant en Samsung Bixby stemassistenten; FreeSync Premium (lage latentie, variabele verversingssnelheid voor gaming); en Bluetooth 5.2 voor randapparatuur, inclusief headsets. Er is een Wi-Fi 5 (802.11ac) adapter aan boord.

Samsung ‘The Frame’ gebruikersinterface en afstandsbediening

Ik realiseer me dat ik klink als een gebroken record als het gaat om de gebruikersinterface en gebruikerservaring van Samsung. De gebruikersinterface is prima, omdat hij de klus klaart en alle functies, apps (YouTube, Netflix, Apple, et al) en instellingen heeft die je zou verwachten. Maar ik vind het soms inefficiënt en frustrerend. Het verliest pictogrammen wanneer de apparaten die ze vertegenwoordigen niet aanwezig zijn, en het kost drie tot vijf klikken om te doen wat de meeste interfaces kunnen bereiken met twee of drie.

The Frame deelt een nieuwe witgekleurde afstandsbediening (hierboven weergegeven) met Samsung’s andere lifestyle-tv, de Serif. Vreemd, want de rand van het frame is niet standaard wit. Ik vond de versie van vorig jaar leuk, die zilver was met wat beeldhouwwerk. Deze nieuwe is ook aantrekkelijk en heeft dezelfde lay-out met een laag aantal knoppen als de andere afstandsbedieningen van Samsung.

Zoals gewoonlijk ben ik dol op de twee nokachtige, drie-actieknoppen van de afstandsbediening: van je af duwen voor de ene functie, naar je toe trekken voor een andere en voor een derde omlaag drukken). Wat ik niet leuk vind, is de afwezigheid van knoppen voor specifieke instellingen, invoerselectie en transportcontrole (afgezien van afspelen/pauzeren). De ronde knop dient onder bepaalde omstandigheden als een beperkte transportbesturing, maar heeft ook tal van andere functies en is vrij gemakkelijk om misstappen mee te maken.

Samsung ‘The Frame’ beeld- en geluidskwaliteit

Ik ben een beetje verrast dat Samsung dit jaar zijn Neo QLED mini-LED-achtergrondverlichtingstechnologie niet heeft ingezet om de lat voor het frame te verhogen. Zoals ik al eerder zei, moet het frame beschikbaar zijn in een breder scala aan maten, en die technologie is misschien niet kosteneffectief in kleinere maten. Maar dat is slechts speculatie van mijn kant; Samsung heeft het niet gezegd.

Dat gezegd hebbende, heeft de randverlichting die het frame gebruikt zijn eigen voordeel: een vloeiendere, meer gelijkmatige achtergrondverlichting. Het doet zwart niet zo goed als array-achtergrondverlichting of OLED, maar er zijn zelden artefacten (shimmer, moiré, clouding, blooming en dergelijke) die je vaak ziet bij de nieuwere technologieën. Voor het tonen van statische foto’s kan edge-lighting de voorkeurstechnologie zijn.

De nieuwe matte afwerking helpt bij de perceptie dat zwart donkerder is dan bij de meeste edge-lit tv’s. Er is zeker niets mis met de kleurscherpte, piekhelderheid (misschien 500 nits) of scherpe details van de Frame – allemaal kenmerken van Samsung’s benadering van afbeeldingen. En ja, bedrijven verschillen wel degelijk in wat zij een goed plaatje vinden.

Schermuniformiteit van de matte afwerking en achtergrondverlichting was uitstekend. Ik merkte geen vertroebeling of licht dat uit de randen van het scherm lekte. Bewegingscompensatie was ook top.

Het geluid is luid en redelijk sonoor, maar zoals bijna elke flatpanel-tv is er een duidelijk gebrek aan lagere frequenties. Dit wordt nog verergerd in een tv die zo dun is als het frame, dus ik zou een externe geluidsoplossing aanbevelen voor alles dat verder gaat dan gewoon kijken.

The Frame beschikt wel over Samsungs Q-Symphony technologie, waardoor je de speakers van de tv tegelijk met een soundbar of andere externe audioapparatuur kunt gebruiken. Dit maakt de tv in feite tot een tweede middenluidspreker en kan de dialoog verbeteren. Het niet kunnen horen van dialogen (mompelmethode acteren) zonder het volume aan te zetten is een grote klacht van veel kijkers.

Koop een Samsung ‘The Frame’ voor jezelf en voor de kinderen

Puur als een tv is de Frame zeker een van de betere middenklasse-apparaten op de markt – en waarschijnlijk de beste edge-lit die je kunt kopen. En natuurlijk zijn de breakout-box en One Connect-kabel grote voordelen als het gaat om wandmontage. Het 2022-model is een zeer mooie, zij het incrementele verbetering ten opzichte van eerdere modellen van het frame.

We waarderen ook de inspanningen van Samsung om een ​​communicatieapparaat op te tillen dat maar al te vaak als culturele rioolbuis fungeert. Als ik kinderen in huis had, zou ik zeker het abonnement van $ 5 per maand overwegen om enkele van de grotere creaties van de mensheid onder hun aandacht te brengen.

0 Shares:
You May Also Like