Samsung SmartThings breidt zijn SmartThings Energy-service uit

smartthings energy app

Samsung heeft een uitbreiding aangekondigd van zijn Samsung SmartThings Energy-service, voor het eerst gelanceerd in de VS in juli 2021, met verschillende nieuwe functies die zijn ontworpen om consumenten te helpen besparen op hun energierekening.

Bij de lancering konden gebruikers met SmartThings Energy het energieverbruik van Samsung’s eigen huishoudelijke apparaten en airconditioners (2022-modellen) controleren en beheren. Deze uitbreiding omvat partnerschappen met drie externe fabrikanten: Copper Labs, een producent van apparaten voor het bewaken van energie voor het hele huis; Eyedro, een bedrijf dat energiemonitors op apparaatniveau produceert; en WattBuy, dat een platform exploiteert om geld te besparen door het goedkoopste elektriciteitsbedrijf in hun gebied te vinden en/of om ze in contact te brengen met lokale leveranciers van zonnepanelen.

Eyedro’s EyeFi-2, momenteel geprijsd op $ 149, is een energiebewakingssysteem voor het hele huis dat u op uw elektrische paneel zou installeren, vergelijkbaar met de Sense Energy Monitor die we eerder dit jaar hebben beoordeeld. Net als dat product kunnen de systemen van Eyedro het energieverbruik op apparaatniveau rapporteren, en het zal de energieproductie rapporteren. Naast SmartThings-integratie kan het ook worden gebruikt met slimme luidsprekers aangedreven door Amazon Alexa en Google Assistant.

Geef het WattBuy-platform het adres van uw huis en het zal u verbinden met de elektriciteitsbedrijven die een vergunning hebben van uw plaatselijke openbare nutscommissie, zodat u de kosten kunt vergelijken (ervan uitgaande dat er meer dan één zijn). De service geeft het tarief van elk nutsbedrijf per kilowattuur weer en rapporteert het gemiddelde maandelijkse gebruik van het huis en de gemiddelde maandelijkse factuur. De dienst zal ook informatie rapporteren die beschikbaar is in het openbare register, inclusief de vierkante meters van het huis, het bouwjaar en het type verwarmingssysteem dat het heeft. WattBuy brengt u ook in contact met lokale bedrijven die u kunnen voorzien van zonne-energiesystemen.

Copper Labs verkoopt geen producten of diensten rechtstreeks aan consumenten. In plaats daarvan biedt het nutsbedrijven technologie die het energieverbruik van hun klanten in realtime kan volgen, zodat het nutsbedrijf die klanten bruikbare inzichten kan bieden in een poging om de piekvraag te beheersen en de energie-efficiëntie te verbeteren. Consumenten kunnen ook het realtime elektriciteitsverbruik van hun hele huis volgen in de SmartThings-app, en ze kunnen automatiseringen instellen om hun energieverbruik te verminderen om hun elektriciteitsrekening te verlagen, inclusief het reageren op vraagresponsgebeurtenissen. De dienst van Copper werkt met en zonder slimme elektriciteitsmeters.

0 Shares:
You May Also Like