Samsung MicroLED-tv’s komen een klein beetje dichter bij mainstream op CES

qled 4k q90a angle hero

Samsung zal binnenkort 99- en 88-inch versies van zijn MicroLED-tv’s aanbieden naast de 110-inch randloze kolos die het bedrijf in december 2020 aankondigde. De Koreaanse tv-fabrikant zwijgt over prijzen, maar een vogeltje zegt dat early adopters met veel van contant geld zijn de doelgroep.

Het bedrijf toonde de eerste tv met micro-LED’s – ook wel ‘The Wall’ genoemd vanwege het gigantische 146-inch schermformaat – op CES in 2018. In tegenstelling tot dat 8K-concept, zijn deze kleinere tv’s echter beperkt tot 4K-resolutie. Maar ze zullen profiteren van de mogelijkheid om individuele pixels uit te schakelen om absoluut zwart te produceren, vergelijkbaar met hoe OLED-technologie werkt.

micro led bijgesneden

Samsung is niet langer de enige game in de stad als het gaat om quantum dot-technologie, maar het bedrijf wil zijn aanbod differentiëren door een nieuwe achtergrondverlichtingstechnologie in te zetten met kleinere LED’s. Nagesynchroniseerd met Neo QLED, is het vrij waarschijnlijk dat het bedrijf de mini-LED-technologie gebruikt die te vinden is in de onlangs geteste TCL 8-serie. Buiten zelfemitterende technologie zoals OLED en micro-LED, of het nog steeds niet-in-de-VS dual-cell LCD-scherm van Hisense, biedt quantum dot-technologie met mini-LED-achtergrondverlichting de beste zwarttinten en contrastniveaus die er zijn.

Andere verbeteringen zijn de verwerking voor gaming en sociale verbindingen: er is een nieuwe superbrede aspectmodus voor panoramische gameplay; ondersteuning voor Google Duo-videogesprekken (met ondersteuning voor Samsung TV-camera’s); en Multi-View, oftewel het bekijken van meerdere ingangen, is toegenomen van slechts twee vensters/ingangen tot 12. Hierdoor kunt u de ingangen van een Blu-ray-speler, een mediastreamer, uw smartphone, de tv-tuner, op tegelijkertijd speel je games op je console. Als dat je aanspreekt.

neo qled eco afstandsbediening formaat wijzigen

Samsung heeft ook een nieuw groen initiatief aangekondigd met een milieuvriendelijkere verpakking en een afstandsbediening op zonne-energie – de Eco – die u hierboven kunt zien. Minder batterijen voor recycling, of om realistischer te zijn, naar een vuilstort gaan – is altijd een goede zaak.

Ten slotte is Samsung’s The Frame wall-art TV nu dunner en wordt hij geleverd met meer bezel-opties. Er was echter geen sprake van beeldverbeterende verbeteringen op die lijn.

0 Shares:
You May Also Like