Samsung Galaxy Buds2: echte indrukken

samsung galaxy buds2

Samsung heeft de lang geruchtmakende update van de originele Galaxy Buds tijdens zijn virtuele Unpacked-evenement woensdag verwijderd, en zoals verwacht, hebben de Galaxy Buds2 nu actieve ruisonderdrukking, een nieuw ontwerp en verbeterde waterbestendigheid.

Nu beschikbaar voor pre-orderVerwijder niet-productlink met een verzenddatum van 27 augustus, de $ 150 Galaxy Buds2 is verkrijgbaar in vier kleuren – grafiet, wit, olijfgroen en lavendel – samen met een hoes die Qi draadloos opladen ondersteunt.

Ik heb ongeveer een dag naar een paar Galaxy Buds2 geluisterd en ik zal een volledige recensie schrijven zodra ik meer tijd met de oortelefoons heb doorgebracht. Tot nu toe heb ik echter genoten van wat ik heb gehoord, vooral gezien de prijsklasse.

Uitgerust met twee drivers in elk oortje (mijn pre-briefing materiaal bevatte geen driverdetails, maar vroege lekken wezen op een 6,5 mm tweeter en een 11 mm woofer), voegen de Galaxy Buds2 een functie toe die in de twee jaar durende oud origineel: actieve ruisonderdrukking, die volgens Samsing tot 98 procent van het achtergrondgeluid kan uitschakelen.

Zoals met de ruisonderdrukking op de meeste oortelefoons, is de ANC op de Galaxy Buds2 effectiever met lagere geluiden dan hoge tonen; de knoppen hebben bijvoorbeeld goed het lage gerommel van mijn kantoorventilator afgeschermd, maar ik kon nog steeds het klikgeklap van mijn mechanische toetsenbord horen. Het is ook vermeldenswaard dat ANC op de Buds2 een aan-of-uit-voorstel is, in tegenstelling tot de tweestapsvariant die beschikbaar is op de $ 200 (catalogusprijs) Galaxy Buds Pro, die we hebben beoordeeld.

Samsung Galaxy Buds2 detail

Naast actieve ruisonderdrukking, hebben de Galaxy Buds2 een omgevingsgeluidsmodus in drie stappen die de geluiden van je omgeving binnenlaat, vergelijkbaar met de “transparantie” -modus op Apple’s Airpods Pro. U kunt schakelen tussen ANC en de omgevingsgeluidsmodus door een van de oordopjes aan te raken en vast te houden (u kunt opgeven of slechts een of beide oordopjes op dat gebaar reageren, of u kunt een andere functie toewijzen) of door de Samsung Wear-app te gebruiken . Dat gezegd hebbende, de slimme “stemdetectie” -functie van de Galaxy Buds Pro, die de modus automatisch inschakelt wanneer je begint te praten, ontbreekt in de Buds2.

De Galaxy Buds2 ondersteunt Bluetooth 5.2, de nieuwste (en LE Audio-packing) Bluetooth-specificatie, evenals ondersteuning voor SBS, AAC en Samsung’s schaalbare codec. De schaalbare codec kan verliesvrije audio leveren via Bluetooth; twee concurrerende verliesvrije Bluetooth-codecs – Qualcomm’s aptX Adaptive en Sony’s LDAC – worden echter (niet verrassend) niet ondersteund.

Wat het ontwerp betreft, heeft de Galaxy Buds2 een glanzend, meer afgerond uiterlijk dan zijn voorganger, terwijl de waterbestendigheid is geüpgraded naar IPX7, wat betekent dat de oortelefoons tot 30 minuten in een meter water kunnen worden ondergedompeld (u kunt lees alles over IP-codes in dit andere verhaal). De oudere Galaxy Buds (evenals de Buds Plus en Buds Live) hebben alleen een IPX2-classificatie, goed voor weerstand tegen water dat ze raakt in een hoek van 15 graden of minder.

De Galaxy Buds2 wordt geleverd met drie sets oordopjes: klein, medium en groot, terwijl een nieuwe “Earbud fit-test” in de Samsung Wear-app een korte test uitvoert om te controleren of de oordopjes goed passen. (De AirPods Pro wordt geleverd met een vergelijkbare test.)

Samsung belooft tot vijf uur batterijduur van de Galaxy Buds2 met ruisonderdrukking ingeschakeld, of tot 7,5 uur met ANC uitgeschakeld. De oplaadcassette (die zelf kan worden opgeladen via Qi draadloos opladen of met de meegeleverde USB-C naar USB-A-kabel) verhoogt de geschatte levensduur van de batterij tot respectievelijk 20 of 29 uur.

Samsung Galaxy Buds2 hoesje

Ik kan geen eerlijk oordeel vellen over de audiokwaliteit van de Galaxy Buds2, aangezien ik er nog maar een paar uur naar luister, maar tot nu toe, zo goed. Ik heb genoten van de sfeer en helderheid van Vlado Perlemuters vertolking van Ravels solo pianowerken voor Nimbus Records, evenals van de verrassend diepe bas op Telarcs opname van George Geshwins “An American in Paris” van dirigent Erich Kunzel. Led Zeppelin’s “Kashmir” op de Buds2 klonk helder, pittig en ruimtelijk, terwijl de oordopjes intact het diepe, getextureerde en gesynthetiseerde gegrom leverden dat Taylor Swift’s “Ready for It?” opent. op Voor een paar oortelefoons van $ 150 ben ik tot nu toe behoorlijk onder de indruk.

Dat gezegd hebbende, ik heb nog genoeg Galaxy Buds2-tests voor de boeg, dus houd ons in de gaten voor mijn volledige recensie.

0 Shares:
You May Also Like