Samsung brengt AirPlay 2 naar de line-up van de soundbar voor 2021

samsung 2021 soundbars ces

Maak je op voor een nieuwe manier om audio naar Samsung-soundbars te casten, waarbij de fabrikant aankondigt dat het AirPlay 2-protocol van Apple naar verwachting zal verschijnen in de soundbar-line-up voor 2021. Ook binnenkort van Samsung: ingebouwde kamerkalibratie en een high-end, 11.1.4-kanaals soundbar met Dolby Atmos-ondersteuning.

Tijdens een online pre-CES-presentatie op woensdag kondigde Samsung aan dat AirPlay 2-ondersteuning komt om Samsung 2021-soundbar-modellen te “selecteren”, perfect voor Mac-, iPhone- en iPad-gebruikers die audio vanaf hun apparaten willen casten. Ingebouwde Alexa, die Samsung voor het eerst introduceerde in zijn 2020-soundbar-line-up, zal worden overgedragen naar de geavanceerdere 2021-soundbars van Samsung.

Ook nieuw voor Samsung’s 2021 Q-serie soundbars is kamerkalibratie, hoewel het een functie is die alleen wordt ondersteund als je je soundbar koppelt met een van Samsung’s Q-serie tv’s.

De functie “Q-Calibration” detecteert de akoestiek van de kamer met behulp van een kleine microfoon in het midden van de tv, die de gegevens vervolgens naar de soundbar stuurt, zodat deze de “helderheid” van het geluid en de surround-effecten kan aanpassen.

Los daarvan krijgen sommige Samsung 2021-soundbars een “Space EQ” -functie die de basrespons van de soundbar verfijnt met behulp van een microfoon die in de subwoofer is ingebouwd.

Samsung 2021 soundbars hebben een levensstijl

Naast ondersteuning voor AirPlay 2 en kamerkalibratie, zei Samsung ook dat het een eersteklas soundbar uit de Q-serie zou uitbrengen met maar liefst 11.1.4-kanalen, of twee kanalen meer dan Samsung’s huidige high-end soundbar, de 9.1. 4-kanaals HT-Q950T.

De HW-Q950A wordt geleverd met een 7.1.2-kanaals belangrijkste soundbar-eenheid (inclusief twee hoogtekanalen voor Dolby Atmos- en DTS:X-inhoud) en een 4.0.2-kanaals draadloos luidsprekerpakket, waarbij de surround-luidsprekers zijn uitgerust met side-firing drivers naast de standaard front- en up-firing drivers.

Samsung heeft geen releasedatum of prijs bekendgemaakt voor de aankomende 11.1.4-kanaals soundbar, hoewel gezien het initiële prijskaartje van $ 1.800 voor de 9.1.4-kanaals HT-Q950T (later teruggebracht tot $ 1.600), het prijzig zal zijn.

Samsung heeft ook een 2.0.2 add-on draadloze surround-kit aangekondigd voor “select” soundbars uit de Q-serie, goed voor het toevoegen van echt surround-geluid aan Samsung-soundbars die geen draadloze surround-luidsprekers hebben. Onder de Samsung 2021-soundbars die compatibel zullen zijn met de draadloze surround-kit, is de aanstaande HW-Q800A, een 3.1.2-kanaals soundbar met Dolby Atmos- en DTS:X-ondersteuning.

Andere nieuwe Samsung soundbar-functies zijn onder meer een Active Voice Amplifier, die veranderingen in het omgevingsgeluid detecteert en het dialoogkanaal versterkt om te compenseren, terwijl een Bass Boost-functie de laagfrequente effecten van de soundbar met 2 dB verhoogt. Ook belooft Samsung het wattage van zijn nieuwe instap-soundbars met 90 watt of meer te verhogen.

Ten slotte zal Samsung’s Q-Symphony-functie, waarmee soundbars uit de Q-serie kunnen samenwerken met de luidsprekers van een Samsung-tv uit de Q-serie, dit jaar werken met extra Samsung-tv’s, waaronder de A80A-, Q70A-, A60A- en AU8000-lijnen.

0 Shares:
You May Also Like