Samsung Blu-ray-spelers in het hele land zitten vast in een mysterieuze opstartlus

samsung blu ray player

Als uw Samsung Blu-ray-speler onlangs in een eindeloze lus is beland terwijl hij vruchteloos probeerde zichzelf op te starten, bevindt u zich in goed gezelschap.

Talloze gebruikers hebben de ondersteuningsforums van Samsung verlicht en klagen dat hun Samsung Blu-ray-spelers zich vorige week vreemd begonnen te gedragen, waarbij de spelers in wezen vastzaten in een eindeloze power-cycling-lus.

Sommige gebruikers zeiden dat de menuschermen voor hun Samsung Blu-ray-spelers herhaaldelijk zouden verschijnen en verdwijnen, terwijl anderen meldden dat ze de schijfladen in hun spelers tevergeefs konden horen klikken en zoemen.

Hier is een typische beschrijving van een Samsung Blu-ray-speler met fouten op de communitysite van Samsung:

Een vertegenwoordiger van Samsung plaatste het volgende antwoord op dezelfde berichtenreeks (die vanaf maandagochtend meer dan 100 pagina’s lang was):

Dus, komen al deze Samsung Blu-ray-spelers allemaal tegelijkertijd vast te zitten in opstartloops? Niemand weet het nog zeker, maar een theorie draait om de SSL-certificaten (Secure Sockets Layer) die de spelers gebruiken om veilige verbindingen met internet te garanderen.

Met SSL-certificaten kunnen webservers en clients, inclusief webbrowsers en op internet aangesloten apparaten zoals Blu-ray-spelers, hun identiteit valideren en het webverkeer daartussen versleutelen. SSL-certificaten hebben ook een vervaldatum, en hoewel ze gemakkelijk te vernieuwen zijn, zijn ze ook gemakkelijk te vergeten, aangezien ze meestal ongeveer 20 jaar verlopen nadat ze voor het eerst zijn uitgegeven.

Wanneer een apparaatfabrikant vergeet een SSL-certificaat te vernieuwen, kunnen de resultaten leiden tot onvoorspelbaar gedrag, kapotte functionaliteit of erger – en er zijn inderdaad zorgen dat een groot aantal slimme apparaten in september niet meer zullen werken, wanneer een grote batch SSL certificaten verlopen.

Nogmaals, het is echter niet duidelijk of SSL-certificaten de boosdoener zijn als het gaat om de mysterieuze boot-looped Samsung Blu-ray-spelers. We hebben contact opgenomen met Samsung voor meer informatie.

0 Shares:
You May Also Like