Samsung-bestandsoverdracht voor Mac: beste oplossingen

Transfer files from Mac to Samsung phone.

We hebben veel bestanden op onze telefoons opgeslagen en soms moeten we een back-up van foto’s maken of andere belangrijke bestanden naar de computer sturen voor werk. Als u een Samsung en een Windows-pc bezit, is het gemakkelijk om bestanden tussen deze apparaten te verplaatsen.

Dingen worden een beetje ingewikkelder als je een Mac hebt. Hoewel macOS en Android niet standaard compatibel zijn, zijn er nog steeds manieren om u te helpen met Samsung-bestandsoverdracht voor Mac. In dit artikel zullen we je door de beste apps leiden, rekening houdend met hun functies, voor- en nadelen.

Oplossing 1. Beste manieren om Samsung Android File Transfer voor Mac OS uit te voeren met MacDroid

MacDroid begint onze lijst met de beste oplossingen om bestanden van Samsung naar Mac over te zetten. MacDroid is ontworpen voor Mac en laat je eenvoudig Android verbinden met Mac, waardoor het hele proces zo eenvoudig mogelijk wordt. Naast Samsung telefoons ondersteunt de app ook andere fabrikanten.

MacDroid beste app voor het verbinden van Android-telefoon met Mac.

MacDroid is eenvoudig te gebruiken en stelt je in staat om muziek, video’s, foto’s en hele mappen over te zetten tussen je Samsung en je Mac-computer via een bekabelde USB-verbinding. De tool koppelt Android als een schijf, zodat je toegang hebt tot zowel interne als externe opslag. Als alternatief kunt u bestanden op Mac bewerken zonder ze te kopiëren. Er zijn twee verbindingsmodi: ADB (Multi-Operation) en MTP (Single-Operation).

Voordelen:

Werkt met MTP- en Android-apparaten Snelle en efficiënte bestandsoverdracht tussen Android en Mac Aanbiedingen free 7 dagen op proef om toegang te krijgen tot alle PRO-functies Hiermee kunt u Android-bestanden bewerken zonder ze op Mac te kopiëren

nadelen:

Free versie maakt het mogelijk om gegevens van Android naar Mac te verplaatsen. Om bestanden van Mac naar Android over te zetten, moet je upgraden naar de PRO-versie

Laten we eens kijken hoe u foto’s van Samsung naar Mac kunt overbrengen met MacDroid:

Stap 1: Download en installeer eerst MacDroid en voer vervolgens de software uit.

Stap 2: Gebruik de USB-kabel om uw telefoon op de Mac aan te sluiten.

Stap 3: Schakel op uw telefoon “Bestandsoverdracht” in als daarom wordt gevraagd.

Stap 4: Als u klaar bent, ziet u uw Samsung in de “Apparaatlijst” in de MacDroid-interface.

Stap 5: Selecteer uw telefoon en druk vervolgens op “Mount” om de verbinding tot stand te brengen.

Stap 6: Nu is uw Samsung als externe schijf op uw Mac gekoppeld en kunt u beginnen met het heen en weer overbrengen van foto’s.

Oplossing 2. Samsung File Transfer voor Mac met Android File Transfer-app

Android-bestandsoverdracht is een hulpprogramma ontwikkeld door Google waarmee u alle soorten bestanden van Android naar Mac en vice versa kunt overbrengen. Het is helemaal free, compatibel met macOS 10.7 en hoger. Om bestanden te verplaatsen, hoeft u alleen de applicatie op uw computer te installeren en uw Android-apparaat aan te sluiten via een USB-kabel.

Breng eenvoudig bestanden over met de AFT-app.

Android File Transfer is een redelijk eenvoudig programma, maar het is al enkele jaren niet meer bijgewerkt en gebruikers klagen vaak over problemen zoals “Android File Transfer voor Mac kan Samsung-telefoon niet zien” die kunnen optreden tijdens verbinding of overdracht.

Voordelen:

Volledig free te gebruiken Maakt browsen, bewerken en verplaatsen van bestanden tussen Mac en Android mogelijk Kan worden gekoppeld als een schijf

nadelen:

Bij het verbinden met een Android-apparaat kunnen er problemen optreden. Soms kan het moeilijk zijn om ondersteuning te krijgen

Hoe Android File Transfer te gebruiken om bestanden tussen Android en Mac te verplaatsen:

Stap 1: Download en installeer Android File Transfer van de officiële website.

Stap 2: Open vervolgens het bestand AndroidFileTransfer.dmg en sleep het naar de toepassingen.

Stap 3: Sluit uw Samsung aan op Mac met de USB-kabel.

Stap 4: Start Android File Transfer op uw Mac.

Stap 5: Tik op uw Samsung op de melding “opladen via USB” en selecteer “Bestandsoverdracht” als daarom wordt gevraagd.

Stap 6: Vanaf nu kunt u door alle bestanden en mappen op uw Samsung op Mac bladeren en bestanden bewerken en kopiëren.

Oplossing 3. Probeer Smart Switch – Samsung File Transfer-app voor Mac

Als het gaat om Android-bestandsoverdracht voor Mac OS, kunnen Samsung-bezitters gebruiken Slimme schakelaar – de officiële Samsung-software voor het verplaatsen van alle gegevens, inclusief contacten, muziek, foto’s, berichten en meer, naar Samsung Galaxy-apparaten. Het biedt USB-bestandsoverdracht en is ook in staat om gegevens draadloos over te dragen – dus u hoeft niet te zoeken naar kabels om uw telefoon op uw computer aan te sluiten.

Zet bestanden met een paar klikken over naar uw Samsung-telefoon.

De app is relatief eenvoudig te gebruiken, free gratis te downloaden en werkt met apparaten met Android 4.3 of hoger. Om Samsung Galaxy-bestandsoverdracht voor Mac uit te voeren, hebt u Mac OS 10.9 of hoger nodig. Met Smart Switch kun je naadloos een back-up van je telefoon maken op de Mac en back-upgegevens op je Samsung-apparaat herstellen.

Voordelen:

Breng eenvoudig gegevens over van de oude telefoon naar de nieuwe Kan worden gebruikt voor het maken van back-ups en het herstellen van gegevens Er zijn drie methoden om gegevens over te dragen: via USB-kabel, Wi-Fi of computer

nadelen:

Werkt alleen goed met Samsung-apparaten

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van Smart Switch om gegevens naar Mac over te zetten:

Stap 1: Download Smart Switch op je Mac en installeer het.

Stap 2: Verbind uw apparaat met Mac via USB.

Stap 3: Ga naar de Smart Switch-startpagina en klik op “Back-up”. Selecteer “Toestaan” op uw telefoon om aan de slag te gaan.

Stap 4: Smart Switch begint de gegevens van uw telefoon naar Mac te kopiëren. Dit kan enkele minuten duren.

Stap 5: Als u klaar bent, verschijnt er een venster met de melding dat de back-up is voltooid. Klik OK”.

Oplossing 4. Hoe Samsung Galaxy File Transfer voor Mac uit te voeren met Dr.Fone

Dr.Fone is een toolkit waarmee u verloren gegevens van uw apparaten kunt herstellen, gegevens van de ene telefoon naar de andere kunt uitwisselen, back-ups van uw apparaten naar computers kunt maken en meer. Een van de tools van Dr.Fone is Phone Manager dat is ontworpen om gegevens tussen telefoon en computer te beheren en over te dragen.

Dr.Fone heeft een zeer groot aantal functies.

Daarnaast kun je eenvoudig HEIC-foto’s naar JPG converteren, foto’s op je Samsung op Mac verwijderen, media-inhoud overzetten tussen Android en iTunes en contacten en sms-berichten beheren. Voor degenen die op zoek zijn naar een Samsung-app voor bestandsoverdracht voor Mac, is Dr.Fone – Phone Manager ook een goede optie.

Voordelen:

Ingebouwde HEIC-fotoconverter Overdracht van bijna alle gegevens, inclusief contacten en sms Compatibel met Mac en Windows Ondersteunt overdracht van alle soorten mediabestanden

nadelen:

Jaarlijkse of levenslange licenties hebben beperkingen op het aantal apparaten

Volg deze eenvoudige stappen om bestanden over te zetten van Samsung naar Mac met behulp van Dr.Fone:

Stap 1: Zorg ervoor dat Dr.Fone op uw Mac is geïnstalleerd.

Stap 2: Start Dr.Fone en sluit uw Samsung aan met een USB-kabel.

Stap 3: Nadat uw apparaat is herkend, wordt het weergegeven in het hoofdvenster.

Stap 4: Selecteer het tabblad afhankelijk van wat u wilt overbrengen: Foto’s, Muziek, Video’s.

Stap 5: Zoek en selecteer vervolgens de bestanden die u wilt overbrengen en klik op “Exporteren”.

Conclusie

Nu je de manieren kent om Samsung-bestandsoverdracht voor Mac uit te voeren, kun je zien dat het geen moeilijke taak is. Dankzij de beschikbare apps van derden, is het hele proces van het verbinden van beide apparaten en het overbrengen van bestanden ertussen gemakkelijk en ongecompliceerd. U hoeft alleen maar te beslissen welke software het beste bij uw behoeften past.

Controleer voordat u een keuze maakt de prijs en welke verbindingsmethoden de applicatie biedt, en bekijk online beoordelingen om te zien hoe andere gebruikers omgaan met de app.

FAQ

De eenvoudigste manier om bestanden van Samsung naar Mac over te zetten, is door apps van derden te gebruiken. We hebben enkele van de beste oplossingen verzameld in dit artikel.

Om bestanden over te zetten, kunt u een van de hierboven genoemde manieren gebruiken. MacDroid is een van de oplossingen om de klus efficiënt te klaren. Hiermee kunt u foto’s, video’s en muziek overzetten van Mac naar Android en vice versa.

Er zijn meerdere manieren om Android met Mac te verbinden. U kunt uw Samsung draadloos verbinden met Mac via Bluetooth en Wi-Fi, of kiezen voor een bekabelde (USB) verbinding en apps van derden.

Als je foto’s van Samsung naar Mac wilt overzetten, is er Android File Transfer voor dit doel. Het is echter niet betrouwbaar genoeg en er kunnen problemen optreden bij het gebruik van deze applicatie. Als alternatief voor Android File Transfer kunt u Smart Switch, MacDroid en andere gebruiken.

0 Shares:
You May Also Like