Roku’s What to Watch kan niet concurreren met Fire TV en Google TV

Roku's What to Watch menu

Toen Roku in maart aankondigde dat het een “What to Watch” -functie op zijn smart-tv’s en streaming-spelers zou lanceren, klonk het als een grote stap voorwaarts.

Terwijl andere platforms hebben geprobeerd universele handleidingen te maken om gebruikers te helpen al hun streamingdiensten te begrijpen, heeft Roku een meer conservatieve benadering gekozen die de nadruk legt op het afzonderlijk doorzoeken van elke app. Het gedeelte Wat te bekijken zou moeten helpen, door Roku’s startscherm een ​​speciale ruimte te geven voor aanbevelingen van veel verschillende services.

Nu deze functie er eindelijk is – je vindt hem in het linkerzijbalkmenu van het Roku-startscherm – is het duidelijk dat Roku nog een lange weg te gaan heeft. Te veel van Roku’s aanbevelingen zijn irrelevant en onpersoonlijk, en erger nog, ze voelen als verdomde pogingen om de advertentie-inkomsten te verhogen in plaats van een manier om Roku-apparaten nuttiger te maken.

Roku laat je geen inhoudsbronnen beheren

Roku Wat te kijken menu

Jared Newman / Gieterij

Op dit moment kunnen Roku’s What to Watch-aanbevelingen overal vandaan komen, met weinig aandacht voor welke streamingdiensten u daadwerkelijk gebruikt.

De top “Free to You’ bevat aanbevelingen van een aantal apps die ik niet heb geïnstalleerd, zoals Travel Channel Go, Food Network Go, Vudu Fandango, AMC en Discovery Go. Sommige van die apps vereisen zelfs authenticatie bij een betaal-tv-aanbieder, wat ik niet heb gedaan. (De enige manier om films en programma’s te vinden die bij uw abonnementen zijn inbegrepen, is via afzonderlijke genremenu’s, en zelfs dan zijn de resultaten beperkt tot slechts een enkele rij.)

Roku moet zijn aanbevelingen ten minste sterk afleiden van de apps die je al op je apparaat hebt geïnstalleerd. Het kan ook een pagina van Google TV en de TiVo Stream 4K nemen en gebruikers expliciet laten kiezen welke services ze belangrijk vinden.

Er is te veel door advertenties ondersteunde tv op Roku

Roku Wat te kijken: Free op de Roku Channel-rij

Jared Newman / Gieterij

Roku heeft al een sectie op zijn startscherm genaamd “Aanbevolen” Free”, waar het films en tv-programma’s uit belicht free, advertentie-ondersteunde streamingdiensten. Waarom wordt het gedeelte Wat te bekijken dan ook gedomineerd door door advertenties ondersteunde video?

In een bepaalde rij komen de meeste aanbevelingen van Roku van services met advertenties, zoals Pluto, Tubi, Xumo, The Roku Channel en verschillende kabelkanaal-apps. Aanbevelingen uit mijn advertentie-free diensten, zoals HBO Max, Amazon Prime Video en Paramount+, waren veel moeilijker te vinden en ik zag geen suggesties van Netflix of Apple TV+.

Kijk, ik snap het: Roku verdient veel geld met de advertenties die door zijn platform stromen, en het verdient niets als je gewoon op de advertentie afstemt.free abonnementen waarvoor u al betaalt. Het heeft het volste recht om een ​​levendig advertentiebedrijf op te bouwen rond zijn goedkope streamingspelers en smart-tv-platform.

Maar de beste streamingplatforms zorgen voor een balans tussen commerciële belangen en de behoeften van gebruikers, en op dit moment neigt Roku’s Watch to Watch-menu te ver naar het eerste.

Er zijn geen volglijsten op Roku’s What to Watch

Roku

Jared Newman / Gieterij

Roku’s What to Watch-menu helpt ook weinig als je gewoon probeert verder te gaan waar je was gebleven. Hoewel het een rij “Doorgaan met kijken” bevat, wordt hier alleen inhoud van The Roku Channel weergegeven, niet van andere apps zoals Netflix en Hulu.

Toegegeven, het concept “Continue Watching” is moeilijk uit te voeren, omdat het enig inzicht vereist in wat je in verschillende streaming-apps bekijkt om echt goed te werken. (Apple TV is het enige apparaat dat het goed doet en dekt vrijwel alle grote on-demand streamingdiensten behalve Netflix.)

Maar op zijn minst zou Roku een manier kunnen bieden om films en shows te bookmarken die u later wilt bekijken. Hoewel je programma’s kunt toevoegen aan een “Save List” in de mobiele app van Roku, blijft die lijst ontoegankelijk op het Roku-startscherm. (Ondertussen is het gedeelte ‘Mijn feed’ van het startscherm volledig in verval geraakt.)

Je kunt Roku’s What to Watch niet personaliseren

Roku-genremenu met

Jared Newman / Gieterij

Het helpt niet dat Roku’s What to Watch-menu geen duidelijk idee heeft van waar je in de eerste plaats graag naar kijkt. De aanbevelingen zijn volledig generiek, gebaseerd op nieuwe releases, trending shows en specifieke genres.

Google TV en Amazon Fire TV doen het in dit opzicht veel beter, met aanbevelingen voor het startscherm die zijn gebaseerd op uw interesses. Als gevolg hiervan hoef je niet zo veel rond te scrollen om iets te vinden dat het bekijken waard is.

App-raster van Roku-startscherm

Jared Newman / Gieterij

Ik begrijp dat Roku wars is van ingrijpende wijzigingen in de interface, en dat eenvoud en voorspelbaarheid lange tijd twee van zijn grootste troeven zijn geweest.

Maar houd er rekening mee dat What to Watch een apart menu is op het startscherm van Roku en dat het helemaal niet interfereert met het standaard app-opstartprogramma dat mensen zo goed kennen. Het zou voor Roku een plek moeten zijn om te experimenteren met nieuwe ideeën en nieuwe manieren om inhoud te presenteren. Vanaf nu lijkt het meer van hetzelfde.

0 Shares:
You May Also Like