Roku’s Live TV Zone maakt het gemakkelijker om je live tv-fix te krijgen

roku live tv zone

Roku heeft zojuist een andere manier gevonden om zijn meer dan 200 livestreamingkanalen op je radar te zetten, waarbij de fabrikant van streamingspelers een nieuw toegangspunt voor zijn live- en gratis tv-aanbod toevoegt aan zijn hoofdgebruikersinterface.

De “Live TV Zone” zal vanaf vandaag worden uitgerold en zal in de linkerkolom van de Roku-interface staan, waar deze naast menu-items als Zoeken, Movie Store, TV Store en Streaming Channels zal staan.

Wanneer je het menu-item Live TV Zone selecteert, zie je Roku’s Live TV Channel Guide vooraan in het midden zitten; klik erop en je springt in een DVR-achtig programmeerraster dat details geeft over wat er wordt gestreamd op Roku’s selectie van meer dan 200 live tv-stations.

Rechts van de tegel Live tv-kanaalgids staat een rij met je laatst bekeken live tv-stations, zodat je snel terug kunt gaan naar je favoriete kanalen.

Ten slotte zal een rij “kabelalternatieven” gratis en premium live tv-streamingdiensten presenteren, zoals Hulu, fuboTV, Philo, Sling en YouTube TV.

De komst van Roku’s Live TV Zone komt ongeveer vier maanden nadat de streamer de mogelijkheid heeft uitgerold om de Live TV-kanaalgids vast te pinnen op het Roku-startscherm, allemaal onderdeel van Roku’s OS 10.5-update.

Roku heeft gestaag live, door advertenties ondersteunde tv-kanalen aan zijn platform toegevoegd, met het aantal lineaire stations afgelopen zomer boven de 200. Roku’s Live TV Channel Guide, waarmee je kunt surfen op live streaming-shows die vergelijkbaar zijn met hoe je op de kabel zou doen, verscheen voor het eerst in 2020.

Tot de live tv-kanalen die beschikbaar zijn voor streaming behoren ABC News Live, Cheddar, Reuters, fubo Sports Network, Redbox Free Movies, Ameba, The Bob Ross Channel, This Old House en AFV Español.

0 Shares:
You May Also Like