Roku Voice Remote Pro review: een prima upgrade voor goedkopere streamers

rokuvoiceremotepro

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Handsfree spraakbediening maakt Roku-spelers nuttiger Inclusief programmeerbare knoppen en een koptelefoonaansluiting Oplaadbare batterij betekent dat er geen AA’s meer nodig zijn

nadelen

Stembediening werkt niet voor de meeste live tv-zenders Handsfree-navigatie-opties zijn beperktKan het verzamelen van spraakgegevens niet uitschakelen zonder een webpagina te bezoeken

Ons oordeel

Roku’s beste afstandsbediening tot nu toe biedt handsfree spraakbesturing en een oplaadbare batterij, maar sommige ontbrekende spraakopdrachten houden het tegen.

Vergeet het upgraden van je Roku-speler; de nieuwe Roku Voice Remote Pro is misschien alles wat je nodig hebt.

De afstandsbediening van $ 30 is Roku’s meest veelzijdige tot nu toe. Net als de afstandsbediening die wordt geleverd met de Roku Ultra-streamingbox van $ 100, bevat de Voice Remote Pro een hoofdtelefoonaansluiting voor privé luisteren, een paar programmeerbare knoppen en een kleine luidspreker die een geluid kan afspelen als je het kwijt bent.

Maar het gaat ook een paar stappen verder. Het is de eerste Roku-afstandsbediening met een oplaadbare batterij in plaats van AA of AAA’s, en het is het eerste Roku-apparaat van welke aard dan ook met handsfree spraakbediening, zodat je je streaming-speler kunt bedienen met “Hey Roku”-spraakopdrachten.

Dit alles komt neer op een upgrade die ervoor kan zorgen dat je Roku-speler of smart-tv weer als nieuw aanvoelt, vooral als het een ouder of goedkoper model is, hoewel het nog beter zou zijn als Roku enkele van zijn spraakbesturingsfuncties zou uitwerken.

Een afstandsbediening met alle franjes

Roku zegt dat de Voice Remote Pro compatibel is met alle Roku smart-tv’s en slimme soundbars, samen met de volgende streamingspelers: Roku Express, Roku Express+, Roku Streaming Stick, Roku Streaming Stick+, Roku Ultra, Roku Ultra LT, Roku SE, Roku 2, Roku 3, Roku Premiere, Roku Premiere+ en Roku 4.

rokuvoiceremotevol

Vergeleken met de huidige high-end afstandsbediening die bij de Roku Ultra wordt geleverd, is de Voice Remote Pro iets dunner en ongeveer 35 procent lichter, maar de lay-out van de knoppen is identiek. Het heeft navigatieknoppen aan de bovenkant, afspeelknoppen in het midden, app-sneltoetsen aan de onderkant en volumeknoppen aan de rechterkant. Het gebruikt ook een RF-signaal, dus in tegenstelling tot sommige low-end Roku-afstandsbedieningen die infraroodsignalen gebruiken, heeft het geen zichtlijn naar uw Roku-speler of tv nodig.

De afstandsbediening gebruikt Micro-USB om op te laden – een spelbreker als je overstapt naar gadgets met USB-C-poorten – maar Roku heeft wel een oplaadkabel in de doos. Roku zegt dat de afstandsbediening “maanden” meegaat op een lading, maar we hebben er niet genoeg tijd mee gehad om deze beweringen te testen.

rokustemop afstand opladen

Net als bij de Roku Ultra kun je het paar programmeerbare knoppen van de Voice Remote Pro toewijzen aan elke spraakopdracht. Houd gewoon een van beide ingedrukt en ze zullen het laatste commando onthouden dat je hebt geuit. Dit is handig om je favoriete apps te starten, naar de Roku Channel-rastergids te springen, een specifiek livekanaal in The Roku Channel af te spelen of een favoriet muziekstation te starten met muziek-apps zoals Pandora of TuneIn. Helaas kunnen de app-sneltoetsen onderaan de afstandsbediening nog steeds niet worden gewijzigd.

Draai de afstandsbediening om en je zult een klein luidsprekerrooster opmerken voor een verloren functie voor het zoeken op afstand. In de mobiele app van Roku kun je op “…” naast je Roku drukken en “Ping remote” selecteren om een ​​hoog geluid af te spelen, of je kunt “Hey Roku, vind mijn afstandsbediening” zeggen met de handsfree-functie van de Voice Remote Pro . (Daarover binnenkort meer.)

rokuremoteping

De opkomst van “Hey Roku”

De belangrijkste attractie van de Voice Remote Pro is de altijd luisterende microfoon, waarmee je je tv kunt bedienen met “Hey Roku”-spraakopdrachten.

Roku zegt dat de afstandsbediening opdrachten tot op 3 meter afstand kan registreren, wat voor mij gold, en het had geen moeite om de wake-frase te onderscheiden terwijl het geluid via de tv werd afgespeeld. Zodra het “Hey Roku” hoort, verlaagt het het volume van het streamingapparaat om de rest van je commando te horen, en de afstandsbediening had geen problemen om te begrijpen wat ik zei, zelfs met complexe woorden als .

rokustemluisteren

Net als Alexa on Fire TV, Siri op Apple TV of Google Assistant op Google TV, voelt Roku’s handsfree systeem magisch aan als alles naar behoren werkt. Je kunt vragen om een ​​film of programma af te spelen, de Roku-kanaalgids laden, het volume hoger of lager zetten, afspelen of pauzeren en een bepaalde tijd terug- of vooruitspoelen. Het is ook handig om “Hey Roku, replay” te zeggen, omdat het de huidige video 10 seconden terugspoelt met ondertiteling tijdelijk ingeschakeld.

Toch mist Roku’s spraakbedieningssysteem een ​​paar functies die het een volledig handsfree oplossing zouden maken.

De meest in het oog springende omissie: je kunt het niet gebruiken om live-kanalen te starten in een app behalve The Roku Channel. Als u zich abonneert op een live tv-streamingservice zoals YouTube TV, Hulu + Live TV of Sling TV, moet u voor het afstemmen op iets specifieks nog steeds naar de afstandsbediening grijpen. Andere streamingplatforms, zoals Fire TV, Android TV en Apple TV, doen het allemaal veel beter met dit soort opdrachten.

Roku zou ook wat meer basisnavigatiecommando’s kunnen gebruiken voor die momenten waarop spraakverzoeken tekortschieten. Hoewel je “Ga naar huis”, “Ga terug” of “OK” kunt zeggen – handig om het profielselectiescherm in sommige apps te omzeilen – kun je Roku niet vragen naar links, rechts, omhoog of omlaag te scrollen. Degenen met motorische beperkingen zouden in plaats daarvan naar Amazon’s Fire TV Cube moeten kijken voor een streamingoptie die een volledige reeks spraaknavigatiebedieningen ondersteunt.

Nog een beperking die het vermelden waard is: hoewel Roku films of shows rechtstreeks vanuit veel apps kan laden, is Netflix er niet bij. Als u bijvoorbeeld ‘Hé Roku, kijk’ zegt, gaat u naar een lijst met zoekresultaten. Vanaf daar moet je drie keer ‘Hey Roku, OK’ zeggen voordat de video wordt geladen. Andere apps, zoals Hulu, Amazon Prime, HBO Max, Paramount+ en Disney+, hebben deze beperking niet.

rokuvoiceloadshow

De Voice Remote Pro is niet de enige manier om een ​​Roku-apparaat handsfree te gebruiken. Als je een slimme luidspreker met Amazon Alexa of Google Assistant aan boord hebt, kun je deze verbinden met Roku-spelers om dezelfde spraakopdrachten in te schakelen. Toch is het gebruik van “Hey Roku” -opdrachten met de afstandsbediening veel eleganter en betrouwbaarder. Je hoeft niet te werken met onhandige commando’s zoals “Hey Google, pauzeer op Roku”, en het systeem reageert over het algemeen veel sneller wanneer commando’s rechtstreeks via de afstandsbediening komen.

Er is echter één opmerkelijke afweging: Roku slaat standaard opnames van al uw spraakopdrachten op en hoewel het ze na 30 dagen met uw account ontkoppelt, bewaart het bedrijf ze nog steeds voor onbepaalde tijd. Hoewel u zich kunt afmelden voor deze gegevensverzameling via de website van Roku – of gewoon “Hey Roku” -commando’s kunt uitschakelen via de fysieke schakelaar van de afstandsbediening – moeten gebruikers ook de mogelijkheid hebben om zich tijdens de installatie af te melden.

rokuvoicremotetoggle

Roku Voice Remote Pro: de upgrade waard?

Vreemd genoeg bundelt Roku zijn nieuwe afstandsbediening op dit moment niet met streaming-spelers, dus zelfs als je $ 100 uitgeeft aan een Roku Ultra, zou je nog steeds extra moeten uitgeven voor een afstandsbediening met handsfree bediening en een oplaadbare batterij.

De Voice Remote Pro is daarom het meest logisch voor mensen met oudere of goedkopere Roku-apparaten met beperktere externe functies. Alleen al het volume en de aan/uit-bediening van de tv kunnen reden genoeg zijn om te upgraden als uw huidige afstandsbediening deze niet heeft. Het is ook een mooie upgrade voor bepaalde Roku smart-tv’s die een standaard IR-afstandsbediening en helemaal geen spraakbesturing bevatten.

De Voice Remote Pro kan zelfs een aantrekkelijk alternatief zijn voor het uitgeven van $ 100 aan een Roku Ultra, vooral als je de ethernetpoort, USB-opslagpoort of Dolby Vision-ondersteuning van de Ultra niet nodig hebt. Als u de Voice Remote Pro met een goedkopere speler koppelt, krijgt u in het algemeen een betere afstandsbediening voor minder geld. Aangezien je met de afstandsbediening het meest communiceert, is $ 30 niet veel om uit te geven om die interacties een stuk beter te maken.

0 Shares:
You May Also Like