Roku voelt zich traag? Deze truc met afstandsbediening zal helpen

Roku remote control

Een van de beste manieren om je Roku-stick, box of smart-tv sneller te laten voelen, is ongelooflijk gemakkelijk te missen.

Met Roku’s knoppen voor snel vooruitspoelen, terugspoelen en afspelen kun je veel meer doen dan alleen het afspelen van video’s regelen. Deze drie knoppen kunnen u ook helpen om snel door menu’s te bladeren en voorkomen dat u herhaaldelijk op het richtingspad moet klikken om de Roku-gebruikersinterface te omzeilen.

Hoewel upgraden naar een nieuwe streaming-speler nog steeds de beste manier is om met een langzame of niet-reagerende Roku om te gaan, zal het gebruik van de sneltoetsen op je afstandsbediening het probleem in ieder geval verlichten. En het voelt als een snelheidsboost, zelfs als je een van Roku’s nieuwste en beste apparaten hebt.

Door het startscherm bladeren

Op en neer bladeren door het Roku-startscherm

Jared Newman / Gieterij

De eerste plaats om de snel vooruit- en terugspoelknoppen van Roku te gebruiken, is direct op het startscherm. Elke klik springt door drie rijen apps tegelijk, zodat u sneller degene kunt vinden die u wilt starten.

Vergeet niet dat u ook uw Roku-app-opstartprogramma kunt herschikken en apps met uw stem kunt starten voor nog snellere toegang.

Links en rechts bladeren door Netflix op Roku

Jared Newman / Gieterij

De snel vooruit- en terugspoelknoppen kunnen ook door inhoudsrijen in veel populaire apps springen. Probeer het uit in Netflix, HBO Max, Disney+, Paramount+ en Peacock, om er maar een paar te noemen. Elke klik van de afstandsbediening springt door vier of vijf inhoudspanelen tegelijk.

Ondertussen kunnen Hulu + Live TV-gebruikers snel vooruit- en terugspoelen gebruiken om door de DVR-lijst te bladeren, wat handig is als je een lange lijst met opgenomen shows hebt.

Sla de programmapagina over

Deze Roku-truc op afstand houdt in dat je de afspeel-/pauzeknop gebruikt om door menulagen te bladeren en onmiddellijk met het afspelen van video’s te beginnen.

Probeer in Netflix bijvoorbeeld een film of tv-programma te markeren en op de afspeelknop te drukken. Je slaat de gebruikelijke beschrijvingspagina over en springt meteen naar de video. Dit werkt ook in Hulu, Disney+, HBO Max, Plex, het Roku-kanaal, Tubi, Philo en Apple TV+.

Blader door live kanaalgidsen

Op en neer bladeren door Plex-kanaalgids

Jared Newman / Gieterij

De snel vooruit- en terugspoelknoppen van Roku zijn echt handig bij bepaalde live tv-apps, waar je door hele pagina’s in de rastergids kunt bladeren. Probeer het tijdens het bekijken van de live-gidsen in het Roku-kanaal, Plex of Philo.

(Helaas ondersteunen veel Roku-apps deze functie nog steeds niet, waaronder YouTube TV, Sling TV, DirecTV Stream en Sling TV. Jammer!)

Ga vooruit in de zendergids

In plaats van omhoog of omlaag te bladeren, gebruiken sommige apps Roku’s snel vooruit- en terugspoelknoppen om door de tijd te springen in hun kanaalgidsen.

Met Hulu + Live TV, bijvoorbeeld, springt het vooruitspoelen op de livegids vooruit in stappen van vier uur, perfect voor het opzetten van toekomstige DVR-opnames. U kunt ook de snel vooruit- en terugspoelknoppen gebruiken om een ​​voorvertoning van aankomende programma’s in de live-secties Tubi en Paramount+ te bekijken.

Speel ermee

Helaas werken deze trucs voor afstandsbediening niet in elke app, en hoewel ik enkele voorbeelden heb gegeven van waar ze wel werken, is het geen uitputtende lijst. Probeer bij twijfel de knoppen voor vooruitspoelen, terugspoelen en afspelen/pauzeren in je favoriete Roku-streaming-apps en kijk wat er gebeurt. Misschien ontdek je gewoon een veel snellere manier om te navigeren.

Voor meer advies over hoe je het meeste uit je Roku-streamingspeler of smart-tv kunt halen, bekijk je onze ultieme gids met Roku-tips, die advies bevat over het personaliseren van je startscherm, spraakgestuurd navigeren en optimaal gebruik maken van Roku’s mobiele app.

U kunt ook mijn Cord Cutter Weekly-nieuwsbrief bekijken om gelijke tred te houden met de steeds veranderende wereld van streaming video.

0 Shares:
You May Also Like