Roku verhuist naar een belang van 20 procent in Starz

Roku OS 11 What to Watch

Roku, die zijn inspanningen opvoert om originele entertainmentprogramma’s aan zijn streamingplatform toe te voegen, heeft zich aangesloten bij het private-equitybedrijf Apollo Global Management, Inc. in een bod op een minderheidsbelang in betaaltelevisie en streamingdienst Starz, volgens een rapport deze week in de Wall Street Journal.

Lions Gate Entertainment Corp., dat Starz in 2016 kocht voor een deal van $ 4,4 miljard, kondigde in november aan dat het Starz zou verkopen of afstoten. Roku, dat videostreamingspelers maakt, en Apollo zijn misschien niet de enige bieders. TPG Capital, een private-equityfirma die 30 procent van DirecTV bezit, zou volgens Variety ook enig belang kunnen hebben.

Roku en Apollo zouden tot 20 procent van Starz kunnen verwerven, meldde de Wall Street Journal, waardoor de worstelende Lionsgate geld zou kunnen ophalen en mogelijk een overnamedoelwit zou worden. Starz, nieuw in direct-to-consumer streaming, zei dat zijn wereldwijde streamingabonnees in 2021 met 1,7 miljoen zijn gestegen tot 19,7 miljoen, of 44 procent op jaarbasis.

Roku bereikte in het vierde kwartaal vorig jaar Amerikaanse huishoudens met naar schatting 80 miljoen mensen. In het eerste kwartaal van dit jaar, het Roku-kanaal – het streamingkanaal van het bedrijf free Tv, films, sport en nieuws – behoorde tot de top 5-kanalen op het Roku-platform, zowel wat betreft actief accountbereik als streaming-uurbetrokkenheid.

Roku kondigde vorige week een deal aan die komende Lionsgate-films naar de free (met advertenties) Roku Channel tot 2024 na de eerste filmreleaseperiode, tegen betaling, op Starz. Onder die theatrale releases zijn de franchise en , met in de hoofdrol Nicolas Cage. Roku zei vorig jaar dat het in de komende twee jaar meer dan 80 originele shows voor zijn Roku-kanaal zou ontwikkelen.

0 Shares:
You May Also Like