Roku Streaming Stick 4K ondersteunt Dolby Vision

roku streaming stick 4k

Nu het zijn budget en high-end streaming-spelers heeft bijgewerkt, versterkt Roku zijn mid-range streamer met de nieuwe Streaming Stick 4K, met Dolby Vision-ondersteuning, een krachtigere processor en verbeterde wifi.

Roku kondigt ook een bijgewerkte versie van de Ultra LT aan, een minder dure Walmart-exclusieve versie van Roku’s eersteklas Ultra-streamingspeler, samen met een reeks Roku OS-upgrades, zoals gemakkelijkere toegang tot Roku’s live-tv programmeergids en “direct to playback” spraakondersteuning voor Netflix en Spotify (klik hier voor alle Roku OS 10.5-details).

De Roku Streaming Stick 4K wordt medio oktober verzonden voor $ 50, dezelfde prijs als de Streaming Stick + die hij vervangt. Binnenkort komt ook de Streaming Stick 4K+, een bundel van $ 70 die de standaard spraakafstandsbediening van Roku verwisselt voor de Voice Remote Pro.

Roku Streaming Stick 4K-details

Misschien wel de grootste verbetering die de Roku Streaming Stick 4K zal krijgen in vergelijking met zijn voorganger, is ondersteuning voor Dolby Vision. De oudere Streaming Stick+ ondersteunde HDR10 (de vanilleversie van HDR) en de door Samsung ondersteunde HDR10+ (die dynamische frame-voor-frame HDR-metadata mogelijk maakt), samen met HLG (hybride log-gamma, de HDR-standaard voor 4K-uitzendingen), maar niet Dolby Vision. Voorheen was de enige Roku-speler die Dolby Vision ondersteunde de $ 100 Ultra.

Ook nieuw voor de Streaming Stick 4K is een krachtigere quad-core CPU, waarmee de streaming-speler tot 30 procent sneller kan opstarten, terwijl hij ook een soepelere navigatie en snellere videolaadtijden belooft.

Naast de Dolby Vision- en processorupdates is er een vernieuwde draadloze langeafstandsontvanger, die (volgens Roku) is ontworpen om tot het dubbele van de wifi-snelheden van de Streaming Stick+ te leveren.

De Streaming Stick 4K wordt geleverd met Roku’s standaard spraakafstandsbediening, die spraakbediening met drukknoppen mogelijk maakt. Om over te stappen op handsfree spraakmogelijkheden, kunt u zich aanmelden voor de Streaming Stick 4K+-bundel, die de Voice Remote Pro bevat. Die verbeterde afstandsbediening beschikt over een mid-range microfoon voor handsfree spraakopdrachten, een “vind mijn afstandsbediening” -functie en een oplaadbare batterij. Aangezien de zelfstandige Voice Remote Pro $ 30 kost, vertegenwoordigt de Streaming Stick 4K+-bundel van $ 70 een besparing van $ 10 in vergelijking met het afzonderlijk kopen van de Streaming Stick 4K en de handsfree afstandsbediening.

Roku Ultra LT

Roku haalt ook de wraps uit een verbeterde versie van de Ultra LT, een exclusieve Walmart-versie van de high-end Roku Ultra.

De nieuwe Ultra LT, die in de “komende weken” voor $ 80 zal aankomen, voegt Dolby Vision-ondersteuning toe, samen met een snellere CPU en een verbeterde wifi-radio die tot 50 procent groter bereik belooft dan het origineel.

Net als bij de vorige versie mist de Ultra LT enkele van de functies van de standaard Ultra; namelijk de mogelijkheid om lokale media te streamen via een USB-poort.

Zoek naar recensies van zowel de Roku Streaming Stick 4K als de Ultra LT zodra we enkele testeenheden bekijken.

0 Shares:
You May Also Like