Roku redt Quibi’s entertainmentcontent

roku buys quibi content

De pandemie veranderde Quibi in een clou in minder tijd dan nodig was om een ​​van de ‘quick bite’-video’s van de dienst te bekijken, maar Roku zag waarde in Quibi’s entertainmentinhoud en heeft de rechten verworven om het materiaal te verspreiden op zijn gratis, door advertenties ondersteunde Roku Kanaal.

Bedacht als een dienst die mensen onderweg op hun smartphone konden bekijken, bijvoorbeeld tijdens het woon-werkverkeer, had Quibi misschien gewerkt als de pandemie het grootste deel van zijn doelgroep niet had gedwongen zich thuis af te zonderen.

Afgezien van Quibi’s bedrijfsmodel, had de dienst – onder leiding van Jeffrey Katzenberg – een indrukwekkend scala aan Hollywood-talent aan beide kanten van de camera opgesteld, waaronder regisseurs Sam Raimi (), Ridley Scott () en Antoine Fuqua (); en acteurs zoals Liam Hemsworth (), Christopher Waltz () en Sophie Turner ().

TechHive’s vaste filmcriticus, Jeffrey M. Anderson, beoordeelde Quibi’s inhoud en was onder de indruk, en bekroonde de service met een 4-sterrenrecensie toen deze in april 2020 werd gelanceerd. Anderson prees shows zoals , , en de documentaire

Hij merkte ook op dat de service een behoorlijke hoeveelheid afval bood, inclusief de realityshows met beroemdheden (Nicole Richie) en (Chrissy Tiegen).

overleven op ipad mini met ui

Anderson was ook onder de indruk van de technische tovenarij waarmee de kijker een scène vanuit een andere hoek kon zien door hun mobiele apparaat van de liggende naar de portretmodus te draaien, niet iets dat met een tv kan worden bereikt.

Het grootste probleem is echter hoe Roku de inhoud zal presenteren waarvoor het een licentie heeft. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Roku-klanten die gewend zijn aan binge-watching, geïnteresseerd zullen zijn in het kijken naar films en tv-series die zijn opgedeeld in segmenten van 10 minuten – met advertenties ertussen. Maar veel van de inhoudsovereenkomsten die Quibi met filmproducenten sloot, bevatten een bepaling die de rechten na twee jaar teruggeeft aan de maker, zodat de episodische inhoud opnieuw kan worden samengevoegd tot een speelfilm. We namen contact op met Roku voor opheldering over dit punt, maar een woordvoerder van het bedrijf zou alleen zeggen dat “binnenkort meer informatie zal worden vrijgegeven”.

De voorwaarden van de deal werden ook niet aangekondigd, maar het gerucht gaat dat Quibi eerder zijn inhoud zonder succes naar Apple, Facebook en WarnerMedia had gewinkeld. Ik vermoed dat Roku een goede deal heeft.

0 Shares:
You May Also Like