Roku Originals, Roku’s verzameling Quibi-video’s, wordt op 20 mei gelanceerd

roku originals

Vijf maanden na het oprapen van de video’s van de inmiddels ter ziele gegane mobiele streamingdienst Quibi, heeft Roku een datum vastgesteld voor hun grote – eh, grote – schermdebuut als “Roku Originals” op The Roku Channel.

Roku zegt dat 30 van de voormalige Quibi-shows, nu omgedoopt tot “Roku Originals” en met in de hoofdrollen Kevin Hart, Anna Kendrick, Liam Hemsworth, Titus Burgess, Jennifer Lopez en Keifer Sutherland, beginnen te streamen op The Roku Channel vanaf 20 mei, wat toevallig Streaming Day is.

Alle Roku Originals-shows zijn gratis en worden door advertenties ondersteund, met ongeveer een minuut reclame tussen elke aflevering van 10 minuten.

Kijkers in de VS, Canada en het VK kunnen de shows overal bekijken waar The Roku Channel beschikbaar is, inclusief op internet, op Roku-spelers en tv’s, Amazon Fire TV’s, bepaalde Samsung-tv’s en op de mobiele Roku Channel-app voor iOS en Android, zonder account of aanmelding vereist.

Hier zijn al die Roku Originals-shows die op 20 mei beginnen te streamen:

Roku verwierf Quibi’s bibliotheek met meer dan 75 korte videotitels begin 2021. Roku-directeur Sweta Patel vertelde me dat het streamingbedrijf van plan is de rest van de video’s later dit jaar in golven uit te brengen.

Om het debuut van Roku Originals en Streaming Day te markeren, biedt Roku kortingen op enkele van de meest populaire apparaten, waaronder $ 10 korting op de Roku Streaming Stick+, $ 30 korting op de Streambar en Roku Ultra, en $ 5 korting op de Roku Express. Die prijzen gelden van 16 tot 29 mei.

Quibi was natuurlijk het spraakmakende streamingplatform voor alleen mobiele apparaten, opgericht door Jeffrey Katzenberg dat vorig jaar debuteerde, maar zes maanden later crashte en verbrandde nadat het slechts een half miljoen abonnees had getrokken.

Terwijl Quibi de steun had van grote Hollywood-studio’s als Disney, Sony, NBCUniversal, Time Warner en Viacom, had het de pech om van start te gaan in 2020, het jaar dat iedereen thuis bleef vanwege de pandemie. Roku, dat er alles aan heeft gedaan om zijn eigen bibliotheek met streaming video’s en ‘lineaire’ tv-kanalen uit te breiden, nam in januari Quibi’s videotheek over voor (naar verluidt) minder dan $ 100 miljoen.

Naast de Quibi-video-acquisitie, maakte Roku in maart een plons toen het een deal sloot met This Old House Ventures, waaronder een bibliotheek met meer dan 1.500 afleveringen.

Roku boog ook net zijn eerste exclusieve show, een FBI-misdaadshow genaamd .

0 Shares:
You May Also Like