Roku lanceert een nieuwe soundbar, streamer en afstandsbediening; plus, Roku OS 10

roku streambar pro lifestyle

Roku heeft een nieuwe soundbar, een verbeterde streaming-speler en een nieuwe afstandsbediening om mee te pronken, samen met de nieuwste versie van zijn besturingssysteem, die de compatibiliteit van Apple AirPlay 2 uitbreidt naar Roku’s HD-streaming-apparaten (voorheen was AirPlay 2-ondersteuning alleen beschikbaar op de duurdere 4K-apparaten van het bedrijf).

De Streambar Pro-soundbar, die eind volgende maand op Roku.com en in juni bij grote retailers zal verschijnen, wordt geleverd met Roku’s nieuwe Virtual Surround-functie, een primeur voor het videostreamingbedrijf, terwijl de Express 4K+ dual-band wifi en HDR10+.

Binnenkort komt ook de Roku Voice Remote Pro met een oplaadbare batterij, handsfree spraakopdrachten en een verloren afstandsbedieningszoeker, terwijl Roku OS 10 ondersteuning voor gameconsoles toevoegt, evenals de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat je de beste wifi gebruikt. Fi-band.

Roku Streambar Pro

Een grotere, duurdere versie van de Streambar van vorig jaar en de opvolger van de originele Smart Soundbar, de $ 180 Streambar Pro is een 2.0-kanaals soundbar die je kunt upgraden naar 5.1-kanalen door een paar Roku draadloze luidsprekers toe te voegen Verwijder niet-productlink en de Roku Draadloze subwooferVerwijder niet-productlink.

Net als de Streambar wordt de Streambar Pro geleverd met een ingebouwde Roku 4K-streamingspeler, een spraakafstandsbediening en een paar Roku-oortelefoons die op de afstandsbediening kunnen worden aangesloten.

roku streambar pro met koptelefoon

De Streambar Pro heeft ook een primeur voor een Roku-soundbar: de toepasselijke naam Virtual Surround-modus, die is ontworpen om een ​​”rijke en meeslepende geluidservaring” te leveren zonder fysieke surround-luidsprekers.

Roku’s Virtual Surround-modus zal ook naar de Smart Soundbar komen, maar niet naar de kleinere Streambar, die is uitgerust met schuine voorste drivers die al “die meeslepende ervaring” bieden, legde een Roku-vertegenwoordiger uit.

Roku Express 4K+

Ondertussen krijgt de Roku Premiere zijn eigen opvolger met de Express 4K+, die ook in mei aankomt en geprijsd is op $ 40.

De Express 4K+ neemt de basisvormfactor en functieset van de Premiere over en voegt een snellere gebruikersinterface toe (met dank aan een verbeterde processor en meer RAM), dual-band wifi-ondersteuning en een micro-USB-poort voor het aansluiten van ethernetadapters van derden .

roku express 4k salontafel

De Express 4K+ krijgt ook een spraakafstandsbediening ter vervanging van de basisafstandsbediening die bij de Premiere werd geleverd. Een basisafstandsbediening wordt geleverd met de Express 4K, een exclusieve Walmart-versie van de nieuwe streaming-speler die voor $ 35 zal worden verkocht.

Naast de nieuwe fysieke componenten, zal de Express 4K+ ondersteuning toevoegen voor HDR10+, een smaak van HDR die het meest wordt aangetroffen op Samsung 4K-tv’s. De Walmart-exclusieve Express 4K krijgt ook HDR10+-ondersteuning, net als Roku’s eersteklas streaming-speler, de Roku Ultra, die al Dolby Vision ondersteunt.

Roku Voice Remote Pro

De nieuwe Roku Voice Remote Pro is nu te koop bij Roku.com voor $ 30 en wordt geleverd met een vaak gevraagde functie: een oplaadbare batterij die kan worden opgeladen via een micro-USB-poort. De oplaadbare batterij van de Voice Remote Pro zou “maanden” mee moeten gaan op een enkele lading, belooft Roku.

roku stem afstandsbediening pro

De nieuwe afstandsbediening wordt ook geleverd met een middenbereikmicrofoon voor handsfree spraakopdrachten, wat betekent dat u niet op de microfoonknop hoeft te drukken (hoewel u dat nog steeds kunt doen als u niet wilt dat de microfoon naar het wekwoord luistert). Een 3,5 mm audio-aansluiting voor hoofdtelefoons (van Roku of van derden) maakt privé-luistersessies mogelijk, terwijl een “vind mijn afstandsbediening”-functie de afstandsbediening laat piepen wanneer u erom belt.

Net als bij Roku’s bestaande “verbeterde” spraakafstandsbediening, heeft de Voice Remote Pro sneltoetsen voor grote streamingdiensten zoals Netflix, Apple TV+, Disney+ en Hulu, en kunt u “persoonlijke” sneltoetsen programmeren door op en te drukken. een knop ingedrukt houden na het uitspreken van een spraakopdracht.

Roku OS 10

Het Roku-besturingssysteem krijgt vanaf vandaag een hele reeks updates, waaronder de toevoeging van AirPlay 2 en HomeKit-ondersteuning voor “geselecteerde” HD-streamingspelers (inclusief de Roku Express) en Roku TV-modellen. Scroll naar de onderkant van dit artikel voor volledige informatie over compatibiliteit.

TechHive’s Cord Cutter Vertrouwelijke columnist Jared Newman was bijna duizelig van opwinding toen AirPlay-ondersteuning in november 2020 naar Roku’s 4K-apparaten kwam, zelfs zo ver om te zeggen dat de ontwikkeling “alles verandert”.

Het bijgewerkte Roku-besturingssysteem voegt ook een functie “direct hervatten” toe die “veel snellere” herlaadtijden biedt wanneer u terugkeert naar een eerder geopend kanaal. Meer dan 15 kanalen ondersteunen direct hervatten bij de lancering, waaronder AT&T TV, FilmRise, Fox Business Network, Fox News Channel, Fubo Sports Network, HappyKids TV, Plex.tv, Starz en The Roku Channel.

De Roku Live TV-kanaalgids is gepland om een ​​reeks aanpassingsfuncties te krijgen, waaronder de mogelijkheid om specifieke kanalen te verbergen of veelbekeken kanalen toe te voegen aan een lijst met favorieten. U kunt ook schakelen tussen drie verschillende gidsweergaven: favorieten, recent bezochte kanalen en alle kanalen.

Om de draadloze connectiviteit te verbeteren, voegt Roku OS 10 een nieuwe functie Automatische Wi-Fi-netwerkdetectie toe die controleert of uw Roku-speler is verbonden met de beste Wi-Fi-band. Als uw Roku-apparaat bijvoorbeeld verbinding maakt met de 2,4 GHz-band van uw router en een sneller 5 GHz-signaal detecteert, wordt in een pop-upvenster gevraagd of u wilt overschakelen naar het snellere netwerk.

roku automatische netwerkconfiguratie

Vervolgens kunnen Roku-tv’s die zijn bijgewerkt naar Roku OS 10 aangesloten gameconsoles detecteren en een gamepictogram toevoegen aan de invoertegel van de tv op het Roku-startscherm, en automatisch de beschikbare gamefuncties van uw tv configureren, waaronder Game Mode, auto modus met lage latentie, hoge en/of variabele verversingsfrequenties en THX Certified Gaming Mode (als je tv die functies ondersteunt natuurlijk).

OS 10 laat je ook spraakinvoer gebruiken voor een “verscheidenheid” aan toetsenborden op het scherm (kijk maar naar het microfoonpictogram), terwijl de zoekresultaten voor spraak nu verschijnen als een overlay met hits van het huidige kanaal die prominent in de eerste rij worden weergegeven .

De OS 10-update zou vandaag moeten worden uitgerold en is compatibel met alle Roku-streamingspelers en “select” Roku TV-modellen.

Roku OS 10 en AirPlay 2 compatibiliteit

Ten slotte zijn hier de volledige details over compatibiliteit met OS 10, rechtstreeks van Roku:

We zullen beoordelingen van de nieuwe Streambar Pro, Express 4K+ en Voice Remote Pro hebben zodra we tijd hebben besteed aan enkele beoordelingseenheden.

0 Shares:
You May Also Like