Roku heeft speciaal voor Roku-tv’s een soundbar-referentieontwerp ontwikkeld

roku logo purple 12x8

Roku heeft sinds 2018 een aantal zeer goede mainstream-luidsprekers en soundbars gebouwd en nu wil het bedrijf zijn tv-fabrikantpartners helpen bij het bouwen van hun eigen soundbars.

Het bedrijf heeft een referentieontwerp bedacht voor een soundbar die draadloos verbinding maakt met tv’s met het Roku-besturingssysteem en is gecertificeerd als Roku TV Ready. En met draadloos bedoel ik dat je geen HDMI of zelfs een optische kabel nodig hebt. De enige betrokken snoeren zijn de stroomkabels voor de tv en de luidspreker.

De draadloze verbinding in Roku’s ontwerp maakt gebruik van wifi, maar op een point-to-point-manier tussen de soundbar en de tv, in plaats van de audio van de tv naar de soundbar te sturen via het wifi-netwerk van je huis.

In een gesprek met Roku’s VP Product Strategy Mark Ely eerder deze week, hoorde ik dat de specificatie een lossless lossy codec gebruikt voor streaming, maar Ely kon me niet vertellen of het bedrijf FLAC of iets anders gebruikte. Ik was ook niet in staat om de resolutie of monsterdiepte van de stream te leren. Ely zei wel dat de verbinding een uitstekende audio/video-synchronisatie opleverde.

roku tv klaar

Dit is een tweekanaals ontwerp met de mogelijkheid om een ​​bedrade of draadloze subwoofer toe te voegen. Er zijn geen andere in- of uitgangen en Ely zei dat er op dit moment geen plannen zijn om uit te breiden naar surround-geluid met behulp van Roku’s draadloze luidsprekers of die van iemand anders. De soundbar kan worden bediend met dezelfde Roku-afstandsbediening die bij de tv wordt geleverd.

Er is ook een Bluetooth-ontvanger aan boord voor klanten die muziek van een mobiel apparaat of een andere Bluetooth-bron naar de soundbar willen streamen. Als je via een koptelefoon wilt luisteren, heb je een duurdere Roku-afstandsbediening nodig met een bedrade koptelefoonaansluiting.

Roku TV-bouwer TCL zal de eerste fabrikant zijn die uit de blokken komt met een nieuwe soundbar op basis van Roku’s referentieontwerp. Het bedrijf zal naar verwachting begin volgende week meer details over zijn nieuwe product bekendmaken. Ondertussen breidt Roku zijn Roku TV Ready-programma uit met een nieuwe tweekanaals soundbar en een 2.1-kanaals soundbar met subwoofer van Element. Roku TV Ready-producten zijn niet per se een Roku TV, maar ze kunnen er wel snel en gemakkelijk mee worden geïntegreerd.

In ander nieuws, Roku kraait dat het marktonderzoeksbureau NPD Group het Roku OS heeft genoemd als het nummer één smart TV-besturingssysteem dat wordt verkocht in de VS en Canada, met een aandeel van respectievelijk 38 en 31 procent van die markten . Verschillende fabrikanten, waaronder Hisense en TCL, verkopen Roku-tv’s in grootteklassen van 24 tot 75 inch.

0 Shares:
You May Also Like