Roku draadloze tv-luidsprekers kunnen via een aanstaande update worden gekoppeld aan de Roku Smart Soundbar

roku smart soundbar surround software update

Zou het niet geweldig zijn als je Roku’s draadloze tv-luidsprekers zou kunnen gebruiken als surround-luidsprekers voor de Roku Smart Soundbar? Goed nieuws: dat kan vanaf volgende maand.

Met een zojuist aangekondigde software-update kun je Roku’s $ 200 draadloze tv-luidsprekers koppelen aan zijn $ 180 Smart Soundbar, in wezen de 2.0-kanaals soundbar (of 2.1-kanaals, als je hem gebruikt met Roku’s optionele $ 180 draadloze subwoofer) Verwijder niet-productlink ) in een echt 5.0- of 5.1-kanaals systeem.

Dat is goed nieuws voor gebruikers van Smart Soundbar, die voorheen geen manier hadden om de tweekanaals soundbar te upgraden naar een volledig 5.1-systeem.

De update staat gepland voor een release in februari en bevat een paar nieuwe geluidsmodi, waaronder een “Movies & TV”-modus die stereo-inhoud upmixt naar 5.1 surround sound, en een “Music”-modus die je deuntjes synchroniseert over al je Roku-luidsprekers. Er is ook een directe modus die stereo-inhoud afspeelt via alleen de linker- en rechterluidsprekers van de soundbar.

Hoewel de toevoeging van surround-luidsprekers 5.1-geluid mogelijk maakt, ondersteunt de Smart Soundbar nog steeds geen objectgebaseerde Dolby Atmos- of DTS:X-indelingen, en biedt hij ook geen gevirtualiseerd 3D-geluid in de vorm van DTS Virtual:X of Atmos met hoogte virtualisatie.

Het installatieproces voor het koppelen van draadloze Roku-luidsprekers aan de soundbar lijkt op de schermmenu’s voor het koppelen van Roku’s draadloze subwoofer met de soundbar of een afstandsbediening.

Nieuw in de installatiewizard is een “soundcheck”-stap die tonen uit de linker en rechter draadloze luidsprekers voortbrengt om ervoor te zorgen dat ze correct in uw woonkamer zijn geplaatst.

rokuhometheatersetup 1

De nieuwe surround-functionaliteit komt in een Roku OS-software-update die naar verwachting in februari zal worden uitgerold, zeiden Roku-vertegenwoordigers.

Naast Roku’s eigen Smart Soundbar, wordt de software-update uitgerold naar Walmart’s “onn” -merkversie van de soundbar. Verwijder niet-productlink, die voor $ 50 minder verkoopt dan de standaard Roku-soundbar. (De Walmart-versie wordt geleverd met een afstandsbediening die niet spraakgestuurd is).

De update zal ook samenvallen met de release van Walmart’s nieuwe onn Roku Wireless Surround Speakers. De luidsprekers van $ 150 hebben hetzelfde ontwerp en dezelfde functionaliteit als de standaard draadloze Roku-luidsprekers, maar ze worden niet geleverd met de spraakgestuurde en tafelbladafstandsbedieningen die bij de Roku-versie worden geleverd.

0 Shares:
You May Also Like