Roku-afstandsbediening werkt niet? Dit zijn uw vervangingsopties

Wanneer je een verloren of kapotte Roku-afstandsbediening probeert te vervangen, kun je snel in een konijnenhol met opties vallen.

Tussen de verschillende vervangende afstandsbedieningen van Roku, apps die van je telefoon een afstandsbediening maken en talloze onofficiële alternatieven, is de beste keuze niet altijd voor de hand liggend. Deze gids helpt u bij het ordenen van de mogelijkheden.

Voor Roku-spelers die meer dan een paar jaar oud zijn, wil je misschien de Roku zelf vervangen, omdat een nieuw apparaat misschien niet veel meer kost dan alleen de afstandsbediening. Ik heb onlangs een gids geschreven om u te helpen kiezen tussen Roku-modellen.

Maar voor Roku smart-tv’s of recent gekochte spelers is het vervangen van de afstandsbediening logischer. Lees verder voor uw opties.

Los eerst een zich misdragende Roku-afstandsbediening op

Probeer voordat je je Roku-afstandsbediening vervangt de afstandsbediening die je al hebt te repareren. Roku zelf heeft een uitgebreide ondersteuningsgids, maar hier zijn de belangrijkste aandachtspunten:

Probeer de batterijen te vervangen of laad de interne batterij voor de Voice Remote Pro opnieuw op. Start uw Roku opnieuw. Verwijder de batterijen en plaats ze opnieuw. Koppel de afstandsbediening opnieuw: houd de koppelingsknop in het batterijcompartiment 20 seconden ingedrukt, laat los en houd nog vijf seconden en wacht nog eens 30 seconden. Probeer voor Roku’s Streaming Stick-modellen een HDMI-extender om interferentie te voorkomen. (Roku zal je er een sturen voor) free.) Sluit de Roku-speler of tv indien mogelijk aan op het 5GHz-netwerk van uw router, omdat dit ook interferentie kan voorkomen. Die wifi-frequentieband heeft een korter bereik, maar is minder druk.

Als dat allemaal niet werkt en u niet langer in aanmerking komt voor vervanging onder de garantie, is het tijd om te overwegen de afstandsbediening te vervangen.

Optie 1: Roku’s officiële vervangende afstandsbedieningen

Roku Simple Remote, Voice Remote en Voice Remote Pro

Roku

Roku verkoopt momenteel drie vervangende afstandsbedieningen, maar ze zijn niet allemaal compatibel met elk Roku-model.

Roku eenvoudige afstandsbediening ($ 15): Deze basis Roku-afstandsbediening maakt gebruik van een infraroodzender die een gezichtslijn naar de Roku vereist, dus het is werkt niet Roku’s Streaming Stick-modellen. Het heeft ook geen tv-volume of aan / uit-knoppen, dus je kunt het niet gebruiken met Roku-tv’s. Er is ook geen spraakbediening. Ik zou willen voorstellen om deze te vermijden.Roku Stemafstandsbediening ($20): Deze standaard Roku-afstandsbediening maakt gebruik van een “punt overal” -verbinding en is als zodanig compatibel met alle behalve de allereerste Roku-modellen. Volume- en aan / uit-knoppen zijn ook inbegrepen, dus het werkt met Roku-tv’s van TCL, Sharp, Hisense en andere leveranciers. Het ondersteunt zelfs tv’s en spelers die zijn geleverd met een infraroodafstandsbediening, en het heeft een microfoon voor spraakbesturing, waardoor het een prima allround optie of upgrade is.Roku Voice Remote Pro ($30): Roku’s chicste afstandsbediening voegt een koptelefoonaansluiting toe voor privé luisteren, twee programmeerbare knoppen, een remote-finder-functie (geactiveerd via Roku’s mobiele app) en hands-free “Hey Roku” spraakopdrachten. Er zit ook een oplaadbare batterij in ingebouwd.

Optie 2: Vervang een fysieke afstandsbediening door de Roku-app

Roku mobiele app afstandsbedieningen

Jared Newman / Gieterij

Als je liever geen andere afstandsbediening koopt, kun je altijd de mobiele app van Roku voor iOS en Android gebruiken. Het biedt knoppen op het scherm die een echte Roku-speler nabootsen, samen met snelkoppelingen om snel apps en inhoud te starten. U kunt ook een koptelefoon of oordopjes op uw telefoon aansluiten om privé te luisteren. Houd er rekening mee dat je HDMI-CEC op je tv moet instellen of een aparte afstandsbediening moet gebruiken om de tv aan te zetten.

Een woord van waarschuwing: Onofficiële Roku-apps op afstand lopen hoogtij in de iOS- en Android-appstores, en velen van hen eisen betaling of bombarderen je met advertenties. Vermijd deze opties en gebruik de bovenstaande links om de echte deal te krijgen.

Een uitzondering: De iOS- en Android-apps van Reelgood zijn een geweldige alternatieve manier om je Roku te besturen. U kunt een volglijst maken voor het volgen van uw favoriete programma’s, inhoud rechtstreeks op de Roku starten en toegang krijgen tot een afstandsbediening op het scherm voor basisbedieningen.

Optie 3: Vervang je afstandsbediening door een onofficiële Roku-afstandsbediening

Generieke vervangende Roku-afstandsbediening op Amazon

Amazone

Kijk op Amazon en je zult talloze lookalike Roku-afstandsbedieningen vinden van obscure leveranciers, waarvan sommige voor minder dan $ 10 worden verkocht. Geen van hen ondersteunt echter spraakbesturing en de apparaatcompatibiliteit kan variëren.

De meeste van deze afstandsbedieningen ondersteunen bijvoorbeeld alleen een infraroodverbinding, dus ze hebben geen koppelingsproces en zijn niet compatibel met Roku’s Streaming Stick-modellen. Anderen zijn ondertussen alleen compatibel met Roku-tv’s en niet met Roku-spelers. Lees de beschrijvingen aandachtig en zorg ervoor dat deze apparaten in aanmerking komen voor retournering als u de verkeerde afstandsbediening koopt.

Een premium optie: Als je het niet erg vindt om wat meer uit te geven, raad ik je de $ 25 Streamer Remote van One for All aan, waar ik een paar jaar geleden over schreef. Deze programmeerbare infraroodafstandsbediening werkt met Roku-tv’s van TCL, Hisense, Sharp en anderen. Het ondersteunt ook de Roku Express en de Roku Ultra, maar net als de goedkopere afstandsbedieningen hierboven, ondersteunt het Roku’s Streaming Sticks niet.

One for All Streamer-afstandsbediening

Jared Newman / IDG

De afstandsbediening van One for All heeft veel handige functies die niet beschikbaar zijn op de goedkopere lookalikes van Amazon, waaronder verlichte toetsen, een invoerschakelaar, macro-ondersteuning en kanaal omhoog/omlaag-knoppen voor je tv-antenne. Je kunt het ook programmeren om een ​​tv, AV-systeem en een Roku-speler te bedienen, allemaal met een enkele afstandsbediening. Bij mijn testen werkt de IR-zender tot op 6 meter afstand en de afstandsbediening voelt stevig aan met comfortabele, rubberen knoppen.

Nadeel is dat het instellen ervan gepaard gaat met het programmeren van enkele sleutelcodes die te vinden zijn in een gedrukte handleiding. En net als de goedkopere opties hierboven, ondersteunt het geen spraakbesturing.

Kies verstandig

Zoals ik eerder heb geschreven, kan de afstandsbediening de hele streamingervaring maken of breken, omdat het het ding is waarmee je meer dan iets anders communiceert. Welke vervanging u ook kiest, zorg ervoor dat u er plezier aan beleeft.

0 Shares:
You May Also Like