Rocksteady Stadium review: uitstekende draagbare Bluetooth-luidsprekers

rockstead two pack 2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekende geluidskwaliteitU kunt een onbeperkt aantal soortgelijke luidsprekers synchroniseren (binnen Bluetooth-bereik)Compact en veelzijdig, met eenvoudige ingebouwde bedieningselementen

nadelen

Niet bijzonder weerbestendig Luidsprekers synchroniseren kan een beetje lastig zijn De lederen handgreep is leuk, maar het is een optie van $ 15

Ons oordeel

Met solide audio en een geavanceerde synchronisatiemodus is het Rocksteady Stadium Bluetooth-luidsprekersysteem een ​​kanshebber.

Rocksteady Audio mikt met zijn nieuwe Stadium-lijn op het hogere segment van de goedkope Bluetooth-luidsprekermarkt. Deze speaker concurreert niet met high-fidelity multiroom audiosystemen zoals de Sonos Move of de Bluesound Pulse Mini 2i, maar hij slaat vooral zijn doel.

De geheel zwarte minitorens zijn bedrieglijk ingetogen, elk 6 inch lang met een vierkante basis van 4,25 inch. Elke luidspreker van 30 watt is ontworpen met Bluetooth 5.0-connectiviteit en bevat twee drivers: een tweeter van 28 mm met een vermogen van 10 watt en een mid/bas van 70 mm die wordt aangedreven door een versterking van 20 watt. Deze actieve drivers worden aangevuld met een paar passieve basradiatoren van 72 mm. De gespecificeerde frequentierespons is 60Hz tot 20kHz (geen tolerantie opgegeven).

Het grotere verhaal, zegt Rocksteady, is dat het stadion “wordt aangedreven door Bambu Tech’s AWSM, een AI-aangedreven audio-authoringplatform”, een platform dat zo geweldig zou zijn dat je “je favoriete muziek opnieuw kunt horen alsof voor de eerste keer.”

Ik zou niet zo ver gaan, maar de Rocksteady Stadium-luidsprekers waren inderdaad luid, duidelijk en schoon in mijn testen, met veel bas en enkele sappige midden- en hoge tonen. Hoewel de helderheid van het geluid uitstekend was, vond ik de luidsprekers meer afgestemd op het uitpompen van grotere, drukkere party-achtige jams dan op delicate, klassieke piano. Door het volume hoger te zetten, ontdekte ik dat zo ongeveer alles geweldig klonk.

Een van de grote verkoopargumenten van het stadion is dat een onbeperkt aantal eenheden kan worden gekoppeld om samen te spelen – in een proces dat vergelijkbaar is met Anker’s Soundcore Flare – zodat één luidspreker fungeert als de ‘host’ en audio doorgeeft aan zoveel andere stadions luidsprekers die u wilt gebruiken binnen het Bluetooth-bereik (ongeveer 30 voet).

rotsvast 2

Daartoe wordt het Stadion verkocht als een enkele eenheid, in paren of in een bundel van vier. Ik heb het systeem getest met twee stadions en vond de ervaring indrukwekkend, deels omdat elke luidspreker een schakelaar heeft waarmee je alleen het rechterkanaal, alleen het linkerkanaal of beide tegelijk kunt afspelen. U kunt deze beslissing voor elke luidspreker in uw verzameling afzonderlijk nemen, zodat u kunt mixen en matchen zoals u wilt.

Het koppelen van de hostluidspreker aan een bron via Bluetooth is een eenvoudig proces, maar de Stadium-modusfunctie was een beetje kieskeurig in mijn testen, en het kostte me een paar pogingen om de satellietluidspreker uit te schakelen om dingen te synchroniseren. Toen ik ze eenmaal had aangesloten, stotterde het systeem nooit, maar houd er rekening mee dat het volume op elke luidspreker afzonderlijk wordt geregeld, wat voor sommigen een bonusfunctie kan zijn en voor anderen een lichte overlast als je de luidsprekers in een enkele ruimte of buitenshuis gebruikt. Als u het volume wereldwijd wilt regelen, moet u dit vanaf de bron doen.

Elk stadion heeft een verzameling genadevol intuïtieve aanraakgevoelige bedieningselementen binnen handbereik, waarmee u het volume kunt regelen en nummers kunt pauzeren, afspelen en vooruit- en terugspoelen. Deze bedieningselementen zijn gemakkelijk om mee te werken en de aan / uit-knop aan de achterkant van de luidspreker zorgt ervoor dat u de luidspreker niet per ongeluk uitschakelt. Houd er ook rekening mee dat de trackbediening alleen op de hostluidspreker werkt en op alle satellieten is uitgeschakeld.

rotsvast 1

Een afgedekt paneel aan de achterkant van de luidspreker bevat een USB-C-aansluiting die wordt gebruikt voor het opladen (kabels en een A/C-adapter zijn inbegrepen) en een 3,5 mm Aux-poort. De 5000mAh-batterij in elke eenheid heeft een looptijd van 16 uur en er is een snellaadmodus die de batterij in slechts een uur tot 75 procent capaciteit kan brengen. (Ik heb de looptijd niet intensief getest, maar in uren testen kreeg ik het systeem nooit onder de 50 procent capaciteit volgens het kwartet van LED-indicatoren op het apparaat.)

Voor $ 130 per stuk of $ 250 voor een paar, zijn Rocksteady Stadium-luidsprekers beslist niet goedkoop, aangezien luidsprekers van grote merken in het bereik van 30 watt gemakkelijk te vinden zijn voor minder dan $ 100. Houd er ook rekening mee dat hoewel de luidsprekers worden geadverteerd als “buitenluidsprekers”, ze geen significante weerbestendige eigenschappen hebben, dus als u iets wilt, kunt u deze bij het zwembad gebruiken, deze zijn misschien niet de beste pasvorm. Dat gezegd hebbende, de synchronisatiefunctie met meerdere luidsprekers en een zekere solide kwaliteit kunnen ze de investering waard maken.

Maar ik zou willen voorstellen om ze eerst te beluisteren om er zeker van te zijn dat ze naar je zin zijn voordat je voor meerdere eenheden gaat.

0 Shares:
You May Also Like