Roborock S7 MaxV Ultra review: de meest geavanceerde vloerreiniger tot nu toe

Roborock S7 MaxV Ultra

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Stofzuigers en dweilenZelfledige vuilnisbak en watertankMaakt gedetailleerde kaarten in 2D en 3D

nadelen

Groot basisstation Sommige kaartfuncties zijn alleen beschikbaar op nieuwere iPhonesDuur

Ons oordeel

De Roborock S7 MaxV Ultra is een geavanceerde, volledig autonome robotvloerreiniger met geavanceerde kaartmogelijkheden. Maar het hoge prijskaartje zal voor sommige shoppers een obstakel vormen.

Prijs bij beoordeling

Roborock S7 MaxV Ultra: $ 1.399,99

Beste prijzen vandaag – Roborock S7 MaxV Ultra

Amazone

Niet beschikbaar

Roborock heeft voortdurend indruk gemaakt met innovatieve en krachtige robotstofzuigers en dweilen die zich kunnen meten met die van grotere merken. Die trend zet zich voort met de S7 MaxV Ultra, de eerste zelfvoorzienende robotvloerreiniger van het bedrijf. Deze combinatie van stofzuigen en dweilen leegt zijn vuilnisbak, maakt zijn dweil schoon en vult zijn watertank aan boord, zodat de gebruikers weinig anders hoeven te doen dan te genieten van de glimmende vruchten van zijn werk.

De S7 MaxV Ultra bundelt de S7 MaxV robotvloerreiniger (de Roborock S7 MaxV is ook verkrijgbaar met een conventioneel oplaadstation voor $ 859,99) met Roborock’s Empty Wash Fill Dock. Het dock, dat 16,6 x 19,8 x 16,5 inch meet, bevat een schoonwatertank van 3 liter, een vuilwatertank van 2,3 liter en een stofzak van 2,5 liter. Het dock fungeert ook als het oplaadstation van de S7 MaxV, dat tijdens piekuren maximaal 30 procent kan worden opgeladen, waardoor volledige oplaadcycli worden uitgesteld voor daluren wanneer elektriciteit minder kost.

De S7 MaxV-robot is 13,8 inch breed en 3,8 inch hoog. Een LIDAR-scanner met torentjes en een camera aan de voorzijde helpen bij de navigatie. De camera kan ook worden gebruikt om je huis op afstand te bewaken via de Roborock-app, een functie die we voor het eerst zagen bij de Ecovacs Deebot X1 Omni. Een vuilnisbak van 13,4 ounce bevindt zich in de robot onder het deksel en een watertank van 6,7 ounce past in de achterkant. Aan de onderkant van de robot bevinden zich een enkele randborstel, een rubberen rolborstel, klif- en tapijtsensoren, een omnidirectioneel wiel en een paar aandrijfwielen.

Roborock S7 MaxV Ultra

Roborock

Het vinden van vloerruimte voor het Empty Wash Fill Dock was het meest uitdagende onderdeel van het opzetten van de S7 MaxV Ultra. U moet aan weerszijden van het dok ongeveer anderhalve voet vrije ruimte bieden en aan de voorkant 4,9 voet om de robot in en uit te laten manoeuvreren. U hebt ook een verticale ruimte van 3,3 meter nodig op het dok, zodat u de schoon- en vuilwatertanks kunt verwijderen en terugplaatsen. Je kunt het basisstation vergeten in een hoekje of nis te verbergen. Zodra dat is geregeld, bevestig je vervolgens de vochtbestendige mat, die je vloeren droog houdt wanneer de robot na het dweilen aanmeert. Vervolgens download je de app, maak je een account aan, selecteer je de S7 MaxV uit een productlijst en volg je de aanwijzingen op het scherm om de stofzuiger te verbinden met je wifi-netwerk.

De robot brengt uw plattegrond automatisch in kaart tijdens uw eerste reiniging. Als alternatief kunt u een snelle kaartoptie in de app selecteren die de ruimte in kaart brengt zonder tegelijkertijd schoon te maken. Tijdens het in kaart brengen detecteert de S7 MaxV vloertypes en meubels, verdeelt en labelt de kamers van uw huis en stelt voor elke kamer de meest geschikte stofzuig- en dweilmodus voor. U kunt de kaarten bewerken om ze nauwkeuriger te maken, no-go-zones toevoegen, schoonmaaktaken plannen en meer in de Roborock-app. Met de app kun je kaarten in 2D of 3D bekijken, en het biedt ook Matrix-mapping die de ingebouwde camera van de robot gebruikt om meer details over je ruimte vast te leggen. Hiermee kunt u zeer gerichte gebieden, zoals het gebied rond uw bank, schoonmaken door simpelweg op de bank op de kaart te tikken. Matrixmapping is echter alleen beschikbaar voor gebruikers met een iPhone 12 of hoger.

Tijdens de eerste rit van de robot door mijn benedenverdieping, creëerde hij een kaart die mijn meubels, draden en zelfs de schoenen van mijn kinderen correct identificeerde en labelde. Verscheidene andere items waren eenvoudigweg gelabeld als “obstakel” en gemarkeerd met een verkeerskegelpictogram.

Roborock-app

Michael Ansaldo/IDG

Tijdens mijn testperiode heeft de S7 MaxV stof en puin, inclusief haren van huisdieren, van de harde vloeren in mijn woonkamer, keuken en hal opgezogen met behulp van de laagste zuigkracht. Op tapijt verhoogde het automatisch de zuigkracht, waardoor het een diepere reiniging kon leveren. Toen de vuilnisbak vol was of de stofzuiger de klus had geklaard, keerde hij terug naar het dok en werd de vuilnisbak automatisch geleegd.

Om dweilen mogelijk te maken, moet u de watertank van de robot verwijderen, vullen en weer terugplaatsen, vervolgens de dweildoek vochtig maken en onder de tank installeren. Je moet ook de watertank van het dok vullen. In tegenstelling tot de meeste robots, die gewoon een vochtige doek over de vloer slepen, schrobt de S7 MaxV met drie intensiteitsniveaus. Hierdoor kon het zowel diepe vlekken als oppervlaktevuil verwijderen. Wanneer u tegelijkertijd stofzuigt en dweilt, tilt de robot automatisch de dweilbeugel van de vloer wanneer hij tapijt detecteert om te voorkomen dat het tapijt doorweekt raakt. Tijdens het dweilen keerde de robot regelmatig terug naar het dok om zijn pad schoon te maken, het vuile water te legen en het opnieuw te vullen met schoon water voordat hij verder ging. Ik kon een week lang dagelijks dweilen voordat ik het dok moest bijvullen met schoon water, maar je ervaring is afhankelijk van de grootte van de ruimte die wordt schoongemaakt.

De S7 MaxV reinigt in een efficiënt patroon en loopt zelden vast. De enige uitzondering tijdens mijn tests was toen het onder een zeer lage fauteuil werd geklemd. Hij manoeuvreerde gemakkelijk rond tafel- en stoelpoten; wegblijven van schoenen, netsnoeren en andere obstakels; en dook gemakkelijk onder mijn bank in en uit.

Roborock S7 MaxV Ultra

Roborock

Zoals eerder vermeld, kunt u de S7 MaxV gebruiken als mobiele beveiligingsmonitor, uw telefoon gebruiken om de camerafeed te bekijken en met iedereen in uw huis te praten. Als het idee om bespied te worden door je stofzuiger je bekruipt, wees er dan zeker van dat je remote viewing moet activeren om deze functie in te schakelen, en de app biedt een patroonontgrendelingsmogelijkheid om het te beveiligen.

Aangezien de S7 MaxV Ultra de meest geavanceerde robotachtige vloerreiniger van Roborock is, zou het geen verrassing moeten zijn dat hij ook de duurste is voor $ 1.399,99. Voor degenen die het zich kunnen veroorloven, is het de kosten waard voor een van de meest geavanceerde en echt autonome vloerreinigers die er zijn.

0 Shares:
You May Also Like