Roborock S4 Max review: Roborock’s nieuwste robotstofzuiger is een andere winnaar

roborock s4 max

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Slaat tot vier aanpasbare plattegronden op Vier reinigingsmodi Ondersteunt virtuele grenzen en zone-opruiming

nadelen

Momenteel geen smart home-integratieTe lang om in de teenschop van sommige kasten te passen

Ons oordeel

De S4 Max biedt superieure reiniging en geavanceerde functies voor een betaalbare prijs.

De S4 Max van Roborock is een evolutie en vervanging van zijn S4 robotstofzuiger, het eerste model van het bedrijf dat geen functie voor nat dweilen bevat. “MAX” lijkt misschien een aantal grote upgrades te beloven, maar het vacuüm biedt meestal kleine, maar effectieve verfijningen ten opzichte van zijn voorganger.

Cosmetisch lijkt de S4 Max identiek aan de S4. Bovenop bevinden zich een paar rubberen knoppen die automatische reiniging en docking activeren, een torentje met de lasersensor van de stofzuiger en een vuilnisbak van 460 ml verborgen onder een deksel. Er is een enkele rollende borstel en een siliconen randborstel, plus twee hoofdwielen en een omnidirectioneel wiel. Het vacuüm heeft een aantrekkelijke matzwarte afwerking, waardoor het zich onderscheidt van zijn overwegend glanzende concurrenten.

Het volgt het standaardproces om verbinding te maken met de bijbehorende app en je wifi. Je drukt op een groot plus-symbool in de Roborock-app, selecteert de S4 Max zodra deze wordt herkend en volgt de aanwijzingen op het scherm. De installatie was naadloos voor mij en het vacuüm was in minder dan een minuut operationeel.

roborock s4 max 2

De eerste keer dat u de S4 Max gebruikt, maakt deze een kaart van de kamer die u kunt opslaan en wijzigen om toekomstige schoonmaakbeurten efficiënter te maken. U moet de kaartbesparende functie echter inschakelen door op de knop Bewerken te drukken en een schakelaar in de app-instellingen om te draaien. Idealiter zou je dit vóór de eerste schoonmaakklus van de stofzuiger doen, maar als je het vergeet, zoals ik deed, kun je het doen zodra de klus geklaard is en de kaart handmatig opslaan. U kunt maximaal vier kaarten opslaan, één meer dan bij de S4, waardoor het een geweldige optie is voor huizen met meerdere verdiepingen.

Zodra een kaart van uw plattegrond is opgeslagen, kunt u deze aanpassen door kamers, onzichtbare muren en no-go-zones te maken. Nogmaals, dit wordt gedaan via de functie Bewerken en is net zo eenvoudig als het slepen en dimensioneren van lijnen of grenskaders waar u ze op de kaart wilt hebben. Met deze aanpassingen kun je de S4 Max inzetten om specifieke kamers schoon te maken – handmatig of volgens een schema – en weet je dat hij buiten de gebieden blijft die je als verboden terrein hebt aangemerkt.

Net als de S4 heeft de S4 Max vier reinigingsmodi, hoewel hun namen zijn veranderd van Silent, Standard, Medium en Turbo in Quiet, Balanced, Turbo en Max. Ze zijn in feite hetzelfde en kunnen worden geselecteerd vanuit het hoofdscherm van de app.

roborock s4 max-app

Als je alleen een specifiek gebied wilt reinigen in plaats van de hele kamer, kun je Zone-reiniging gebruiken. Hiermee kunt u de S4 Max naar een ruimte sturen die u op de kaart definieert. De “ga naar” -functie van de S4, waarbij je een speld op de kaart laat vallen en het vacuüm naar Spot clean het gebied stuurt, is er ook nog steeds. Het voordeel van zonereiniging is dat u kunt bepalen hoe groot het reinigingsgebied is, in plaats van te vertrouwen op een voorgeprogrammeerde diameter.

Ik gebruikte de S4 Max op mijn benedenverdieping om te zien hoe hij presteerde op tapijt, hardhout en vinyl badkamertegels. Het kon probleemloos van het ene vloertype naar het andere overgaan. Hij kan tapijt herkennen en je hoort de zuigkracht automatisch omhoog komen. Het deed het hier bijzonder goed, omdat het veel dierenharen, voedselkruimels en vuil van de vezels opzuigde – veel meer dan voor mijn oog zichtbaar was.

De S4 Max navigeert net zo goed als de S4. Tussen de sensoren van het vacuüm en de virtuele grenzen die ik op de kaart plaatste, bleef het uit de problemen zolang ik er een rommelvrij pad voor bood. Het torentje verhinderde dat het onder mijn bank kwam en de teenschop onder mijn kasten, maar dit waren de enige nadelen die ik tegenkwam.

De Roborock-app bevat een schat aan opties voor het aanpassen van de S4 Max. Deze omvatten taal- en volume-instellingen voor de gesproken prompt, een “vind mijn robot”-functie en een virtuele afstandsbediening voor het handmatig richten van het vacuüm. Het houdt ook een reinigingsgeschiedenis bij die de details van elke taak registreert en het gebruik van de borstels, het filter en de sensoren van de stofzuiger bijhoudt, zodat u weet hoe lang elk heeft totdat het moet worden schoongemaakt of vervangen.

In wezen doet de Roborock S4 Max alles wat de S4 deed, alleen een beetje beter. Uiteindelijk maken de bescheiden upgrades het waarschijnlijk een beter vacuüm dan wanneer Roborock net nieuwe functies had opgestapeld. Het wordt ten zeerste aanbevolen als je de beste robotstofzuigertechnologie wilt hebben zonder je portemonnee leeg te maken.

0 Shares:
You May Also Like