Ring versterkt zijn beveiliging met verplichte 2FA, schorst trackers van derden in mobiele app

ring video doorbell 2 primary

Amazon’s Ring heeft een paar zware maanden achter de rug als het gaat om privacy en veiligheid, maar we kunnen er allemaal beter van worden. Vanaf vandaag zet Ring twee grote stappen om klanten te verzekeren dat hun accounts veilig zijn voor hackers en nieuwsgierige blikken.

Ten eerste maakt Ring tweefactorauthenticatie verplicht voor alle gebruikers. Dat betekent dat gebruikers hun account moeten verifiëren met een zescijferige code wanneer ze inloggen op hun account op een nieuw apparaat. Door een code naar een van uw vertrouwde apparaten te sturen, weet u of iemand anders dan u op afstand toegang tot uw account probeert te krijgen, en kunt u uw wachtwoord wijzigen.

bel 2fa e-mail

Codes kunnen worden bezorgd via sms (sms) of e-mail. Hopelijk voegt Ring authenticator-apps en beveiligingssleutels toe in een toekomstige update.

Ring zal ook zijn privacy versterken via zijn nieuwe Control Center. Gebruikers kunnen zich nu afmelden voor het delen van informatie met externe adverteerders. De nieuwe opties zijn vanaf deze week beschikbaar voor alle gebruikers.

Eerder dit jaar ontdekte de Electronic Frontier Foundation dat de Android-app van Ring “vol zat met trackers van derden die een overvloed aan persoonlijk identificeerbare informatie van klanten verzenden”. Als reactie hierop heeft Ring aangekondigd dat het “het gebruik van de meeste analyseservices van derden in de Ring-apps en -website tijdelijk zal onderbreken”, terwijl het werkt aan meer controle over opt-out-opties.

Ring biedt een zeer beperkte en enigszins verborgen opt-outcontrole via zijn website, maar zegt dat het in het vroege voorjaar “extra opties zal bieden om het delen van informatie met externe serviceproviders te beperken”.

0 Shares:
You May Also Like