Ring rolt het nieuwe privacydashboard van het Control Center uit

rvd2 lifestyle sn brick 3 170326 01 v2

Ring, maker van de Ring Video Doorbell, Ring Alarm en een groot aantal beveiligingscamera’s voor thuis, rolt zijn nieuwe in-app privacydashboard uit, genaamd Control Center. Het bedrijf zegt dat de nieuwe software de komende dagen voor al zijn klanten beschikbaar moet zijn.

Ring is de afgelopen maanden zwaar bekritiseerd omdat het de privacy van zijn klanten niet heeft beschermd. Hoewel het waar is dat sommige van de wijdverbreide hacks van Ring-camera’s te wijten waren aan het feit dat mensen dezelfde wachtwoorden op meerdere services gebruikten, in plaats van dat de eigen servers van Ring werden gecompromitteerd, hadden critici evengoed gelijk door erop te wijzen dat Ring geen enkele basisstappen heeft genomen om haar klanten te beschermen tegen hun eigen slechte praktijken.

Ring zegt dat het nieuwe dashboard die kritiek moet wegnemen en tegelijkertijd beter inzicht moet geven in welke lokale politieafdelingen deelnemen aan het Ring Neighborhoods-programma. Het nieuwe Control Center biedt gebruikers ook nieuwe opt-out-keuzes wanneer wetshandhavingsinstanties om opnames van hun Ring-camera’s vragen.

controlecentrum 1

De belangrijkste update – verplichte tweestapsverificatie – is echter alleen van toepassing op accounts; deze beveiligingsinstelling blijft optioneel voor bestaande gebruikers. En zelfs nieuwe gebruikers zullen de keuze hebben om zich hiervoor af te melden tijdens het instellen van het apparaat, hoe onverstandig die beslissing ook is.

Een Ring-vertegenwoordiger gaf ons nieuwe informatie over dit front nadat dit verhaal was gepubliceerd: “Ring zal binnenkort tweefactorauthenticatie afmelden voor nieuwe apparaten op bestaande accounts.”

Aan de positieve kant is het voor gebruikers gemakkelijk om de status van tweefactorauthenticatie rechtstreeks vanaf het dashboard van de Ring-app te controleren.

Tweestapsverificatie kan ook worden geactiveerd wanneer een nieuw clientapparaat (of elk apparaat met een nieuw IP-adres) zich met geldige inloggegevens aanmeldt bij je Ring-account. Dit zou u moeten waarschuwen als uw account wordt gehackt

Het nieuwe Control Center geeft je ook in één oogopslag een overzicht van alle clientapparaten (smartphones, computers, tablets, enz.) die geautoriseerd zijn om in te loggen op je Ring-account, en stelt je in staat om die toegang in te trekken met een aanraken. Je kunt hetzelfde doen voor gedeelde gebruikers en voor gekoppelde accounts (services, zoals Alexa, SmartThings of IFTTT die je aan je Ring-account hebt gekoppeld). Het is vooral verrassend dat de laatste functie nog niet beschikbaar was, en het zou een goede gewoonte zijn voor gebruikers om deze instellingen regelmatig te herzien, aangezien ze misschien stoppen met het gebruik van een dienst en vergeten om dergelijke toegang in te trekken.

Een nieuwe Community Control-sectie van de Ring-app geeft gebruikers de mogelijkheid om zich af te melden voor het ontvangen van videoverzoeken van wetshandhavingsinstanties voordat ze een dergelijk verzoek ontvangen. Voorheen kon je elk verzoek alleen goedkeuren of weigeren als het binnenkwam. Een nieuwe kaart geeft het aantal politiediensten weer dat zich heeft aangesloten bij de Ring’s Neighbor-app en toont de specifieke wetshandhavingsinstanties die in uw regio deelnemen.

Dit zijn allemaal belangrijke en welkome verbeteringen aan Ring’s productlijn en gerelateerde apps, maar Ring zegt ook van plan te zijn de recente onthulling aan te pakken dat Ring externe trackers in zijn app heeft toegestaan ​​die persoonlijk identificeerbare informatie over zijn klanten naar andere bedrijven sturen. In een toekomstige update van het Control Center krijgen gebruikers inzicht in externe serviceproviders die met Ring werken, en kunnen ze zich afmelden indien van toepassing.

nieuwe

0 Shares:
You May Also Like