Ring onderneemt stappen om privacyproblemen weg te nemen

ring video doorbell 4

Ring had zeker goede bedoelingen toen het enkele jaren geleden video-sharing-partnerschappen aanging met lokale wetshandhavingsinstanties. Dankzij die samenwerking kon de politie verzoeken om video-opnames naar eigenaren van Ring-videodeurbellen en -beveiligingscamera’s sturen, maar sindsdien sudderen de zorgen over privacy en bewaking. Vandaag heeft het bedrijf verdere stappen ondernomen om die problemen te verlichten.

In een vanmorgen gepubliceerde blogpost kondigde Ring een nieuwe poging aan om de transparantie met betrekking tot de omgang met de politie en andere openbare veiligheidsinstanties te vergroten. Vanaf volgende week moet elke wetshandhavingsinstantie die hulp wil inroepen van de gebruikers van de Ring Neighbours-app, dit doen door een openbaar zichtbaar ‘verzoek om hulp’ te plaatsen. Hieronder ziet u een voorbeeld.

detailpagina buren

Deze berichten verschijnen in de Buren-app-feed en kunnen alleen worden geplaatst door ‘geverifieerde profielen van openbare veiligheidsinstanties’. Ring zegt richtlijnen te hebben om “te brede verzoeken te voorkomen”, en alle openbare veiligheidsinstanties moeten zich houden aan de beleidsrichtlijnen voor verzoeken om assistentie van Ring, die worden beschreven in Ring’s Help Center.

Ring zegt dat berichten over verzoeken om assistentie opt-in zijn en dat “niets wordt gedeeld met een bureau, tenzij je actief de stappen doorloopt om ervoor te kiezen dit te doen.” Ring Neighbours-gebruikers kunnen deze verzoeken uit hun eigen feeds verwijderen en als je je eerder hebt afgemeld voor Ring’s videoverzoekprogramma, ontvang je geen melding wanneer een Hulpverzoek wordt geplaatst.

Gebruikers die ervoor kiezen om video’s te delen met een openbare instantie, doen dit door op een beveiligde link te klikken en de contactgegevens van de instantie worden in de post vermeld voor het geval ze rechtstreeks contact met hen willen opnemen.

Ring had zichzelf veel leed kunnen besparen door van meet af aan een dergelijk beleid en praktijken in te voeren, maar het bedrijf lijkt te hebben geleerd van zijn fouten.

0 Shares:
You May Also Like