Ring om beveiligingscamera’s van derden te omarmen die de ONVIF-standaard ondersteunen

Ring Alarm Pro 8-piece kit

Ring, eigendom van Amazon, stelt zijn ecosysteem verder open voor smarthome-hardware van derden. Volgens de aankondiging van vandaag kunnen eigenaren van huisbeveiligingscamera’s die de ONVIF-standaard voor fysieke beveiligingsproducten ondersteunen, deze apparaten binnenkort opnemen in het Ring Alarm Pro-huisbeveiligingssysteem, op voorwaarde dat eigenaren van die systemen zich ook abonneren op Ring Protect Pro. ONVIF, het Open Network Video Interface Forum, werd in 2008 opgericht door Axis Communications, Bosch Security Systems en Sony Corp. om de interoperabiliteit tussen merken te bevorderen.

Ring heeft al lang een Works with Ring-programma waarmee hardware van derden kan worden geïntegreerd met zijn Ring Alarm-huisbeveiligingssystemen. Tot nu toe waren die producten van derden allemaal apparaten die niet rechtstreeks concurreren met Ring-producten. We hebben het over slimme sloten, rookmelders, thermostaten en dergelijke die het aanbod van Ring aanvullen. Tot nu toe waren Rings eigen camera’s de enige beveiligingscamera’s die je in een Ring Alarm Pro-systeem kon opnemen.

Als u in het bezit bent van een ONVIF-compatibele beveiligingscamera van een externe fabrikant (bepaalde modellen van Axis, Amcrest, Bosch, Panasonic, Reolink, Sony en anderen – zoek in de ONVIF-database naar specifieke modellen), dan kunt u binnenkort integreer ze in je Ring-huisbeveiligingssysteem. Dit kan een groot voordeel zijn als je een camera nodig hebt of al hebt in een configuratie die Ring niet biedt; bijvoorbeeld een aan het plafond gemonteerde domecamera.

Ring’s omarming van ONVIF betekent dat je zo’n camera kunt inschrijven in de Ring-app, waar je een live feed kunt bekijken en de camera kunt bedienen. Je kunt ook video opnemen in de Ring-cloud of video opslaan op een microSD-kaart in je Ring Alarm Pro-basisstation. Ring versleutelt video van ONVIF-compatibele camera’s tijdens transport en in rust, net als bij camera’s van het merk Ring.

Het voordeel is dat je je moet abonneren op een Ring Protect Pro-serviceplan ($ 20 per maand) en dat je je eigen microSD-kaart moet verstrekken als je de optionele Ring Edge-functie van Ring Protect Pro wilt gebruiken. Maar je hebt sowieso een abonnement nodig als je meer dan een live feed van een van de camera’s op je systeem wilt zien (Ring Edge is een optionele functie die je opnamen op je lokale netwerk houdt in plaats van in de cloud). Een Ring Protect Pro-abonnement omvat ook professionele bewaking van uw beveiligingssysteem, wat inhoudt dat een externe service in geval van nood eerstehulpverleners (politie, brandweer of medisch, indien van toepassing) kan oproepen. De Ring Alarm Pro bevat ondertussen een Eero mesh wifi-router, batterijback-up in het geval van een stroomstoring en LTE-back-up voor het geval je gebruikelijke breedbandverbinding uitvalt.

Ring’s omarming van ONVIF heeft zijn beperkingen. Om te beginnen worden alleen camera’s ondersteund die kunnen streamen in een resolutie van 1080p of lager, en de camera’s moeten video coderen met behulp van de H264-codec. Geen van beide beperkingen is ongebruikelijk, maar u zult niet het volledige voordeel van uw camera krijgen als deze een resolutie van meer dan 1080p aankan. Ring raadt ook aan om niet meer dan 20 camera’s op je systeem aan te sluiten, maar dat zou voor de meeste gebruikers geen probleem moeten zijn. Ten slotte kunt u niet opnemen op een NAS-box van een derde partij – Ring Edge is momenteel uw enige lokale opslagoptie. Je kunt meer lezen over Ring’s ONVIF-integratie op Ring.com.

Michael is de hoofdredacteur van TechHive. Hij bouwde in 2007 zijn eigen slimme huis en gebruikte het als een echt testlab bij het beoordelen van nieuwe producten. Na een verhuizing is hij bezig zijn nieuwe huis, een bungalow uit 1890, om te bouwen tot een modern smart home.

0 Shares:
You May Also Like