Ring Glass Break Sensor review: een essentiële add-on voor Ring Alarm-systemen

Ring Glass Break Detector showing lock/unlock indicator

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Niet gevoelig voor het activeren van valse alarmen Aangedreven door Z-Wave Plus LR-chip voor een lange levensduur van de batterij 25-voet bereik

nadelen

Standaard ingesteld op het detecteren van glasbreuk alleen terwijl het systeem is ingeschakeld Vereist Ring Protect Plus-abonnement om het volledige voordeel van het product te krijgen

Ons oordeel

De Ring Glass Break Sensor biedt een effectieve beschermingslaag die andere soorten sensoren niet kunnen, en hij laat zich niet gemakkelijk voor de gek houden door andere geluiden.

Prijs bij beoordeling

$ 39,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

Niet beschikbaar

Free

Gebruikers van Ring Alarm en Ring Alarm Pro hebben nu een nieuwe manier om hun huis te beschermen: de Ring Glass Break Sensor ($ 40 of $ 70 voor een 2-pack) zal je alarm laten afgaan wanneer het het geluid van brekend glas detecteert. En in tegenstelling tot vergelijkbare producten die ik heb getest met andere doe-het-zelf alarmsystemen, is deze niet vatbaar voor het activeren van valse alarmen.

De schijfvormige sensor heeft een diameter van 3,78 inch en kan aan een muur of plafond worden gemonteerd of op een plank worden geplaatst binnen 25 voet van het glas dat u wilt bewaken: ramen, glazen schuifdeuren, zijlichten, spiegel, enzovoort. Ring raadt aan om de sensor ten minste 2 meter hoog van de vloer te plaatsen en niet in een ruimte waar items vaak worden neergezet en opgepakt.

Ring Glass Break Sensor zelfklevende pad

Michael Brown / IDG

Er zit een plakstrip aan de achterkant van het apparaat voor semi-permanente installatie, of je kunt de meegeleverde schroeven gebruiken. Als je het gaat monteren, raad ik aan om schroeven te gebruiken, omdat het een beetje koppel kost om de sensor te openen om de batterijen te vervangen, en ik betwijfel of de lijm dat lang volhoudt. Houd er rekening mee dat wanneer u het apparaat opent, bijvoorbeeld om het op een oppervlak te schroeven of de batterijen te vervangen, de sensor een tijdgestempelde “sabotage” -melding verzendt via pushmelding en e-mail. Er wordt ook een item vastgelegd in de apparaatgeschiedenis van uw app.

Net als bij andere Ring-sensoren en randapparatuur, is de glasbreuksensor uiterst eenvoudig toe te voegen aan je alarmsysteem (ik heb hem getest met de Ring Alarm Pro, ons huidige favoriete beveiligingsgerichte smart home-systeem). Je trekt gewoon aan het batterijschild om het apparaat van stroom te voorzien, opent de Ring-app, klikt op het hamburgermenu in de linkerbovenhoek en tikt op “Een apparaat instellen” in het menu dat verschijnt. Tik op “Beveiliging” op het volgende scherm, “Sensoren” op het volgende en “Glasbreuksensor” op het volgende. Klik op de knop “Klaar” onderaan het scherm dat verschijnt en klik vervolgens op “QR-code scannen”. Geef aan in welke ruimte je de Glasbreuksensor monteert en klaar is Kees.

Hoe het werkt – en hoe goed het werkt

Ring zegt de Glass Break Sensor kunstmatige intelligentie om het geluid van brekend glas te onderscheiden van andere geluiden in je huis. De sensor communiceert met het Ring-basisstation via Z-Wave en is uitgerust met de nieuwste generatie Z-Wave Plus LR (long range)-chip, die ervoor moet zorgen dat de drie AA-alkalinebatterijen lang meegaan.

U kunt ervoor zorgen dat de batterijen nog langer meegaan door de sensor in de standaardmodus te laten staan. In dat geval luistert hij alleen naar het geluid van brekend glas wanneer het Ring Alarm-systeem waarmee het is verbonden in de Thuis- of Afwezig-modus staat (dwz wanneer het systeem is “gewapend”). U kunt de sensor configureren om af en toe te luisteren naar het geluid van brekend glas, maar dit zal de levensduur van de batterij verkorten. Het stuurt dezelfde meldingen en maakt dezelfde loggegevens, maar het zal geen alarm activeren tenzij het systeem is ingeschakeld.

Statussen van ringglasbreuksensor

Michael Brown / IDG

De kelderramen van mijn huis bevinden zich op de begane grond, waar een indringer ze gemakkelijk kan in trappen, dus daar besloot ik de glasbreuksensor te installeren. Ik heb daar ook een Ring Z-Wave Range Extender geïnstalleerd, voor het geval dat. Omdat ik niet bereid was mijn werkelijke ramen op te offeren, bracht ik een paar lege flessen, een middelgrote augurkpot (ook leeg) en een grote steen van mijn tuin naar de kelder met mij.

Ik trok een paar leren tuinhandschoenen aan, plaatste de steen in een kartonnen doos en begon de pot en de flessen tegen de rots te breken (de doos moest het gebroken glas bevatten). De Ring Glass Break Sensor heeft altijd mijn alarmsysteem geactiveerd wanneer het glas brak.

3 AA-batterijen in een Ring Glass Break Sensor

Michael Brown / IDG

Ik realiseer me dat het breken van flessen en potten geen perfecte analogie is voor het verbrijzelen van plaatglas, maar ik denk dat het voor dit doel dichtbij genoeg is. Ik maakte ook soortgelijke hoge geluiden door met een hamer op een pijp te slaan, grote stukken staal tegen een bankschroef op mijn werkbank te laten slaan en stukken metaal tegen de betonnen vloer van mijn kelder te tikken. Rings apparaat negeerde plichtsgetrouw deze andere geluiden en produceerde nooit een vals alarm.

Waar het op neerkomt:

Ik bewaak momenteel zelf mijn Ring Alarm Pro-systeem, dus ik kreeg geen telefoontje met de vraag of ik een noodhulp nodig had toen het systeem in alarm ging. Als ik de professionele monitoringservice van Ring had gebruikt, die $ 20 per maand kost, zou iemand hebben gebeld om te informeren of ik hulp nodig had.

Als je een Ring Alarm of Ring Alarm Pro hebt, biedt de Ring Glass Break Sensor een extra beschermingslaag over je huis. Het vervangt geen contactsensoren, die een alarm activeren wanneer ramen worden geopend terwijl uw systeem is ingeschakeld, maar het zal u beschermen als een indringer het glas in een raam of deur breekt in plaats van het te forceren. Als zodanig zijn de twee soorten sensoren complementair en ik raad aan om beide te gebruiken samen met een of meer bewegingssensoren van Ring, die een alarm kunnen activeren als je andere beschermingspunten op de een of andere manier worden verslagen.

Michael is de hoofdredacteur van TechHive. Hij bouwde in 2007 zijn eigen slimme huis en gebruikte het als een echt testlab bij het beoordelen van nieuwe producten. Na een verhuizing is hij bezig zijn nieuwe huis, een bungalow uit 1890, om te bouwen tot een modern smart home.

0 Shares:
You May Also Like