Ring doodt zijn desktop-apps voor pc en Mac

ring video doorbell 4 angle 2

Als je de Ring-desktopapp gebruikt om je Ring-camera’s te beheren of live feeds te bekijken, bereid je dan voor op enkele grote veranderingen die volgende maand komen.

Ring, eigendom van Amazon, heeft zojuist aangekondigd dat vanaf 15 oktober de Ring – Always Home desktop-applicatie voor Mac en pc niet meer werkt en dat je automatisch en permanent wordt uitgelogd bij de app.

In plaats van de desktop-app die binnenkort wordt stopgezet, stelt Ring voor om ofwel de mobiele Ring-app of Ring.com in een desktopbrowser te gebruiken, die veel ‘belangrijkste functies’ van de desktop-app weerspiegelt.

Je kunt bijvoorbeeld live feeds van je Ring-camera’s bekijken op Ring.com, terwijl Ring Protect-abonnees video’s in hun geschiedenis kunnen bekijken, opslaan, delen, downloaden of hun favoriete video’s kunnen maken. Je kunt Ring.com ook gebruiken om je accountinstellingen, je abonnementsgegevens en je betaalmethoden te beheren. Ondertussen komen er “binnenkort” browsermeldingen, zegt Ring.

Ring heeft gebruikers niet veel gewaarschuwd dat de Ring – Always Home-desktoptoepassing de weg van de dodo gaat, maar het schrijven hangt al een tijdje aan de muur.

Aan de Mac-kant is de slecht beoordeelde app al drie maanden niet bijgewerkt, en de update daarvoor kwam acht maanden geleden uit. De mobiele Ring-app krijgt daarentegen maandelijks updates.

De Ring-desktopapp ondersteunt ook geen nieuwe functies zoals video-end-to-end-codering (die Ring in juli voor wereldwijde gebruikers heeft uitgerold) of geofencing (een Ring-toevoeging vanaf februari), terwijl recente Ring-apparaten zoals de Video Doorbell Bedraad, de Ring Video Doorbell 4 en de Ring Video Doorbell Pro 2 worden helemaal niet ondersteund.

0 Shares:
You May Also Like