Reolink’s PoE-enabled home security camera is van grote waarde

Reolink RLC-1212A

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekende videokwaliteitPersoons- en voertuigdetectieMeerdere video-opslagopties

nadelen

Vereist een aparte PoE-schakelaar om te werkenMoet aan een muur worden gemonteerdMomenteel geen optie voor spraakbediening

Ons oordeel

De PoE-compatibele RLC-1212A biedt geavanceerde functies tegen een betaalbare prijs.

Prijs bij beoordeling

$ 99,99

Beste prijzen vandaag

Reolink blijft zijn stal van beveiligingscamera’s voor thuis uitbreiden met een snelle clip. De innovatieve camera met dubbele lens van de fabrikant heeft ons onlangs zorgen gemaakt over de verbindingsproblemen, maar de RLC-1212A, een krachtige 12 MP binnen- en buitencamera, is een eenvoudige solide performer en een geweldige prijs voor slechts $ 100.

De 1212A heeft een utilitair ontwerp met een metalen aluminium behuizing in kogelstijl. Met een robuuste IP66-classificatie, wat betekent dat hij bestand moet zijn tegen binnendringend stof en krachtige waterstralen, werkt de camera op Power over Ethernet (PoE), een technologie die een enkele ethernetkabel gebruikt om zowel gegevens als de nodige elektrische stroom te vervoeren om het apparaat van stroom te voorzien. Dit vereist een speciaal type ethernet-switch om te werken; Ik gebruikte een TP-Link JetStream 8-poorts Gigabit Smart PoE+ switch. Bij deze of een andere PoE switch setup steek je een ethernetkabel van de camera in de switch en vervolgens sluit je de switch met een aparte ethernetkabel aan op je router.

Opstelling

Nadat je de camera hebt aangesloten op je netwerk, maar voordat je hem installeert, moet je de Reolink-app downloaden en de 1212A toevoegen. Hierbij wordt een QR-code op de behuizing van de camera gescand, die automatisch het juiste model aan de lijst met aangesloten apparaten van de app toevoegt. Vanaf daar kunt u doorgaan met het monteren van de camera. Reolink levert de benodigde hardware om de muurbeugel te bevestigen, maar als je de bedrading door een buitenmuur naar je huis wilt leiden, heb je wat extra gereedschap bij de hand.

Reolink RLC-1212A

Reolink

De 1212A heeft indrukwekkende specificaties, waaronder een resolutie van 4096 x 2784 (12 megapixels) en een gezichtsveld van 107 x 66 graden. Het bevat zowel infrarood zwart-wit nachtzicht als een schijnwerper van 700 lumen om kleurenvideo vast te leggen bij weinig licht. Een ingebouwde microfoon en luidspreker maken tweerichtingscommunicatie mogelijk, zodat u kunt chatten met bezoekers. Als alternatief kunnen indringers worden gewaarschuwd met de ingebouwde sirene van de camera of het aangepaste gesproken woord ontruiming.

Uitvoering

De video die ik overdag heb gemaakt, was haarscherp, waardoor ik gemakkelijk kleine details kon onderscheiden, zoals kentekennummers, die van cruciaal belang kunnen zijn in het geval van een misdrijf. Infrarood nachtzicht zorgde voor een uitstekend contrast en helderheid. Nachtzicht in kleur was een beetje gedempt in vergelijking met video overdag, maar meer dan goed genoeg om details zoals kleding en haarkleur van mensen te zien.

De slimme detectie van de camera omvat persoons- en voertuigwaarschuwingen en u kunt zowel een minimum- als een maximumgrootte voor objecten instellen. U kunt plannen wanneer u waarschuwingen actief wilt hebben en activiteitszones configureren om gebieden te maskeren waarover u geen waarschuwingen wilt ontvangen. U kunt ook een “alarmvertraging” instellen om u alleen te waarschuwen wanneer een persoon of voertuig langer dan de ingestelde tijd in een detectiezone is gebleven (de maximale vertraging is 8 seconden).

Reolink RLC-1212A-app

Michael Ansaldo/IDG

De maximale lengte van de videoclip is configureerbaar tot 60 seconden na beweging. Dat wordt aanbevolen om de grootste hoeveelheid bruikbare beelden te krijgen, en het is de moeite waard om het vanaf het begin aan te passen omdat de standaard cliplengte slechts 15 seconden is.

Video-opslag

Zoals met de meeste van zijn andere camera’s, biedt Reolink drie opslagopties met de 1212A: microSD-kaart (tot 256 GB), FTP-upload en Reolink’s NVR-eenheden, waarbij de laatste DVR-achtige apparaten zijn die de fabrikant afzonderlijk verkoopt. Een belangrijke opmerking: Kiezen voor een NVR zou de noodzaak voor een aparte Ethernet-switch overbodig maken, aangezien de NVR’s van Reolink hun eigen PoE leveren.

De Reolink-app behoudt de duidelijke, intuïtieve interface die ik heb gebruikt met de andere camera’s van het bedrijf. De livefeed heeft een werkbalk met bedieningselementen voor afspelen, audio, video-opname en het maken van schermafbeeldingen. U kunt ook de microfoon van de camera, de sirene aan boord en de schijnwerper activeren en eenvoudig toegang krijgen tot opgeslagen videoclips vanuit het hoofdscherm. Aanpassingsopties voor de slimme detectie, sirene, meldingen en andere functies van de camera zijn eenvoudig te beheren vanuit het instellingenmenu.

Waar het op neerkomt:

De enige opvallende omissie is handen-free spraakbesturing, maar Reolink zegt dat dit binnenkort beschikbaar is voor zowel Google Assistant als Amazon Alexa. Met die functie aan de horizon, is het gemakkelijk om de RLC-1212A tot een nieuwe winnaar te verklaren van een bedrijf dat consequent gebruiksvriendelijke, budgetvriendelijke beveiligingscamera’s voor thuis heeft geleverd.

0 Shares:
You May Also Like