Remo+ DoorCam 2 review: de gemakkelijkste manier om uw veranda te bewaken

remo plus doorcam 2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Eenvoudige installatie op de meeste voordeurenGeen boren of bevestiging nodigGoed videobeeld

nadelen

Geen deurbelfunctiePast niet over deuren met sierlijke functiesBeperkte bewegingszone en gevoeligheidsinstellingen

Ons oordeel

De Remo+ Doorcam 2 is een over-de-deur beveiligingscamera voor mensen die geen vaste videodeurbel kunnen of willen installeren.

De Remo+ DoorCam 2 is een over-de-deur beveiligingscamera voor mensen die geen vaste videodeurbel kunnen of willen installeren.

Het is een goede optie voor huurders en biedt veel van de functies van een videodeurbel, behalve dat er een belangrijk kenmerk ontbreekt: een deurbelfunctie. Dat is geen kritiek, maar je moet er wel rekening mee houden bij het kopen.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste videodeurbellen, waar u beoordelingen van concurrerende producten vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Installatie

Installatie was erg snel en eenvoudig. De camera zit over de bovenkant van een deur met een camera-eenheid aan de buitenkant en de elektronica en het batterijpakket aan de binnenkant. Hierdoor kan het niet zonder veel moeite worden gestolen of van een deur worden getrokken.

remo deurcamera geïnstalleerd

Deze opstelling betekent dat u uw deur moet opmeten om ervoor te zorgen dat de camera daar zonder obstakels kan zitten. Op mijn voordeur zit een kleine reeks glaspanelen aan de bovenkant en de rand zat in de weg toen ik probeerde dit in het midden van de deur te installeren. Gelukkig kon ik het opzij schuiven, maar als het paneel groter was geweest, had dit niet gepast. Het apparaat valt 5,3 inch naar beneden vanaf de bovenkant van de deur.

Je moet ook voorzichtig zijn als je een scherm voor een stevige deur hebt. In dat geval kan het scherm de camerakop raken of kijkt de camera door het scherm heen.

De voor- en achterunits zijn verbonden via een verstelbare metalen beugel waarmee u een goede pasvorm op de deur kunt krijgen.

Hij wordt aangedreven door drie D-cellen en gedurende de drie weken dat ik hem heb getest, zakte de batterij-indicator in de app niet onder vol. Er is een optie om het via een USB-kabel uit te voeren.

remo deurcamera 2 batterijen

In gebruik

De videokwaliteit van de camera is gemiddeld. Hoewel het niet zo goed is als sommige high-end deurbelcamera’s, is het gemakkelijk goed genoeg om duidelijk te zien wat er voor de deur gebeurt. De cameralens heeft een gezichtsveld van 160 graden en vangt dus alles op wat er voor de deur gebeurt.

Er zijn drie kwaliteitsniveaus die door de gebruiker kunnen worden ingesteld: laag is de VGA-resolutie (640×480 pixels), het gemiddelde is 1280×720 high definition en het beste is 1920×1080 full high definition.

Remo+ Doorcam 2

De camera heeft een infrarood nachtzichtfunctie die goed werkte, maar ik vond het beeld een beetje ondermaats omdat te veel infrarood licht door mijn deurpost werd gereflecteerd en ervoor zorgde dat de camera dit compenseerde, wat resulteerde in een te vlak beeld. De kijkafstand was veel korter dan overdag – Remo zegt dat het ongeveer 3 meter (10 voet) is en dat het de drempel prima bedekte.

De gevoeligheid van de trigger kan ook worden ingesteld op laag, gemiddeld of hoog, en ik ontdekte dat hij zelfs op de lage stand werd geactiveerd bij eekhoorns die voor mijn deur rennen.

Wanneer beweging wordt gedetecteerd, stuurt de camera in eerste instantie een foto en binnen een minuut is een videobestand van 30 seconden beschikbaar om in de app te bekijken.

201019 remo 04

Beweging is de enige manier waarop deze deurcamera wordt geactiveerd. In tegenstelling tot apparaten met deurbelcamera’s, hoeft u niet op een knop te drukken en klinkt er geen bel in uw huis. Dit is een belangrijk verschil tussen de DoorCam 2 en zoiets als de Ring- of Nest-videodeurbellen.

Gebruikt u deze in een woning met een bestaande bedrade deurbel, dan is dat geen probleem. Je hoort iemand aanbellen en kort daarna ontvang je de melding op je telefoon. Het toestel heeft wel een tweerichtingsgesprekfunctie, zodat je op afstand kunt praten met mensen aan je voordeur.

remo doorcam 2 app

Maar als je een bestaande deurbel hebt, als deze niet werkt, of als je van plan bent deze buitenshuis te gebruiken, onthoud dan dat je, tenzij je snel bent met het zien van de melding, mensen aan de deur zou kunnen missen.

Gevolgtrekking

De Remo+ DoorCam 2 is een interessant apparaat voor huurders en mensen die geen conventionele videodeurbel kunnen installeren. Het was gemakkelijk in te stellen, zal gemakkelijk te verwijderen zijn en het werkte goed. Er is weinig concurrentie in zijn niche, dus het is het overwegen waard als u te maken krijgt met beperkingen op andere producten. Als u echter een videodeurbel installeert, profiteert u wellicht van het gemak van een geïntegreerde deurbel in het systeem.

0 Shares:
You May Also Like
rachio r3e primary
Read More

Een budgetversie van de marktleider

In een oogopslag Beoordeling door experts Pluspunten Aanzienlijk goedkoper dan de standaardversie Biedt nog steeds waterbeheermogelijkheden van wereldklasse…